Ο ειδικός εθιμοτυπίας που εξόργισε το διαδίκτυο: Γιατί λέει ότι τρώμε τα δημητριακά... λάθος - iefimerida.gr

Ο ειδικός εθιμοτυπίας που εξόργισε το διαδίκτυο: Γιατί λέει ότι τρώμε τα δημητριακά... λάθος

Πολλοί αμφισβήτησαν το βίντεο με τα δημητριακά του William Hanson
Πολλοί αμφισβήτησαν το βίντεο με τα δημητριακά του William Hanson / Φωτογραφία: TikTok
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ειδικός εθιμοτυπίας William Hanson άναψε φωτιές στα social media, υποστηρίζοντας ότι οι περισσότεροι από εμάς τρώμε λάθος τα δημητριακά.

Η πρότασή του για το ποια μαχαιροπίρουνα πρέπει να χρησιμοποιούμε προκάλεσε σύγχυση, ειρωνεία και αρκετή οργή, με πολλούς να θεωρούν ότι μάλλον κάνει χιούμορ.

Η καθημερινή συνήθεια που - σύμφωνα με τον Hanson - κάνουμε λάθος

Για τους περισσότερους, το πρωινό με δημητριακά είναι μια απλή διαδικασία: τα ρίχνουμε στο μπολ, προσθέτουμε γάλα και τα τρώμε με ένα κουτάλι. Ακόμη κι αν υπάρχει διαφωνία για το αν πρέπει να μπαίνουν πρώτα τα δημητριακά ή το γάλα, η χρήση κουταλιού θεωρείται δεδομένη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Hanson, ωστόσο, υποστηρίζει ότι αυτή η πρακτική είναι λανθασμένη και ότι αποκαλύπτει έλλειψη γνώσης στους κανόνες του σωστού τρόπου σερβιρίσματος και κατανάλωσης.

Το βίντεο στο TikTok που προκάλεσε θύελλα σχολίων

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok, ο ειδικός εθιμοτυπίας έδειξε βήμα-βήμα πώς – κατά τη γνώμη του – πρέπει να τρώμε τα δημητριακά. Αφού γέμισε το μπολ του με δημητριακά, πρόσθεσε ημιαποβουτυρωμένο αγελαδινό γάλα, διευκρινίζοντας ότι οποιοδήποτε είδος γάλακτος, ζωικό ή φυτικό, είναι αποδεκτό.

Στη συνέχεια πήρε το κουτάλι στο κυρίαρχο χέρι του, όπως θα έκανε ο καθένας. Όμως πριν αρχίσει να τρώει, έκανε την κίνηση που εξόργισε τους χρήστες: έπιασε ένα πιρούνι με το άλλο χέρι και άρχισε να χρησιμοποιεί και τα δύο ταυτόχρονα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εξήγηση του ειδικού και η αντίδραση του κοινού

Ο Hanson υποστήριξε ότι ο συνδυασμός κουταλιού και πιρουνιού είναι ο «σωστός» τρόπος. Όπως είπε: «Με το κουτάλι στο κυρίαρχο χέρι και ένα πιρούνι στο μη κυρίαρχο χέρι, έτσι θα φάτε. Δεν είναι σούπα, οπότε δεν χρειάζεται να τα μαζεύετε προς τα έξω όπως θα κάνατε με τη σούπα. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε το πιρούνι για να σπρώξετε μερικές νιφάδες στο κουτάλι σας και να φάτε αναλόγως».

Η πρότασή του αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία και χιούμορ, με πολλούς χρήστες να σχολιάζουν ότι κανείς δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει πιρούνι για να φάει δημητριακά, ενώ άλλοι αναρωτήθηκαν αν ο Hanson απλώς τρολάρει το κοινό του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ