12 διάσημα βασιλικά ζευγάρια που πήραν διαζύγιο -Ρεκόρ για τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας - iefimerida.gr

12 διάσημα βασιλικά ζευγάρια που πήραν διαζύγιο -Ρεκόρ για τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας

Νταϊάνα- πρίγκιπας Κάρολος
Νταϊάνα- πρίγκιπας Κάρολος/ Φωτογραφία: AP Images
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Από τους παραμυθένιους βασιλικούς γάμους σε ανάκτορα και κάστρα μέχρι τα διαζύγια που έγιναν πρωτοσέλιδο στον Τύπο. Το ρεκόρ διαζυγίων «κρατάει» η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας -από τις πιο δημοφιλείς του κόσμου.

Παραμυθένιοι γάμοι, αυστηρά πρωτόκολλα, εντυπωσιακά νυφικά και τιάρες, διάσημοι προσκεκλημένοι είναι μόνο μερικά από αυτά που μάς κρατούν το ενδιαφέρον όταν πρόκειται να παντρευτεί ένα βασιλικό ζευγάρι. Ανάλογα την περίπτωση, δηλαδή για ποιο ζευγάρι πρόκειται και τον τίτλο που κατέχει στη βασιλική οικογένεια, ποικίλλει και η κάλυψη του γάμου με τα δημοσιεύματα του Τύπου να φέρουν άγνωστες λεπτομέρειες στο φως της δημοσιότητας, αλλά και όλα τα πρωτόκολλα που πρόκειται να τηρηθούν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή την πρόσφατη είδηση για το οριστικό διαζύγιο του πρίγκιπα Νικόλαου με την Τατιάνα Μπλάτνικ, το ζευγάρι ήταν μαζί για 21 χρόνια, θυμόμαστε τα βασιλικά ζευγάρια που αποφάσισαν να «σπάσουν» το Πρωτόκολλο λύνοντας το γάμο τους.

Ψάχνοντας τα βασιλικά διαζύγια κάναμε μια αναδρομή στην ιστορία όπου το πρώτο επίσημο βασιλικό διαζύγιο συνέβη, το 1534, στην Αγγλία. Ο βασιλιάς Ερρίκος Η΄ διαφώνησε με την Καθολική Εκκλησία, το 1534, προκειμένου να χωρίσει την πρώτη από τις έξι συζύγους του, την Αικατερίνη της Αραγωνίας, η οποία δεν είχε μείνει έγκυος σε αρσενικό διάδοχο καθ' όλη τη διάρκεια του γάμου τους. Ωστόσο, η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας μετρά αρκετά σκάνδαλα, ενώ κατέχει το ρεκόρ στα βασιλικά διαζύγια.

Πρίγκιπας Κάρολος – Νταϊάνα: Το πιο πολύκροτο βασιλικό διαζύγιο στην ιστορία

Ο παραμυθένιος γάμος του τότε πρίγκιπα Καρόλου με τη λαίδη Νταϊάνα, το καλοκαίρι του 1981, μονοπώλησε το ενδιαφέρον του Τύπου, όπως και των κατοίκων της χώρας, καθώς ο μελλοντικός Βασιλιάς βγήκε τη γυναίκα της ζωής του.

Ο γάμος τους μεταδόθηκε σε όλο τον πλανήτη, τα αναμνηστικά με το ζευγάρι ξεπούλησαν και το νυφικό της Νταϊάνα συζητήθηκε όσο τίποτα άλλο. Μετά την τελετή το ζευγάρι κατευθύνθηκε προς τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου, πάνω στο μπαλκόνι, έδωσαν το πρώτο τους φιλί ως σύζυγοι και η κοινή τους ζωή μόλις ξεκινούσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
γάμος πρίγκιπας Κάρολος Νταιάνα
Πορτραίτο από το γάμο τους

Οι δυο τους έλαβαν τους τιμητικούς τίτλους πρίγκιπας και πριγκίπισσα της Ουαλίας απέκτησαν δύο παιδιά, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, μελλοντικό βασιλιά της Αγγλίας, και τον πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος ζει μόνιμα στην Αμερική, και δημιούργησαν πολλά σκάνδαλα διαταράσσοντας πολλές φορές το Παλάτι. Άλλωστε, ποτέ δεν σταμάτησαν οι φήμες που ήθελαν τον πρίγκιπα Κάρολο ερωτευμένο με την Καμίλα.

Πρίγκιπας Κάρολος και Νταϊάνα πέρασαν από πολλές προσωπικές και παρόλο που προσπάθησαν, κάποια στιγμή, να σώσουν το γάμο τους η εντελώς διαφορετική φιλοσοφία ζωής τους απομάκρυνε περισσότερο. Το πρώην ζευγάρι γινόταν τακτικά εξώφυλλο για όλους τους λάθος λόγους, με την προσωπική του ζωή να δίνει λάβει για κάθε είδους σχόλια και φέρνοντας σε δύσκολη θέση την Μοναρχία.

Έξω από το μαιευτήριο μετά τη γέννηση του πρίγκιπα Γουίλιαμ
Έξω από το μαιευτήριο μετά τη γέννηση του πρίγκιπα Γουίλιαμ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απόφαση να λυθεί ο γάμος τους δεν ήταν καθόλου εύκολη για τη βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς ο Κάρολος δεν ήταν απλά πρίγκιπας, αλλά ο επόμενος Βασιλιάς της Αγγλίας. Μέχρι σήμερα δεν έχει χωρίσει κανένας πρίγκιπας που προορίζεται για Βασιλιάς -ο Κάρολος έχει σπάσει και σε αυτό το Πρωτόκολλο.

Αν και το πριγκιπικό ζευγάρι είχε χωρίσει από το 1992, η οριστική λύση ενός δύσκολου γάμου, συνέβη τέσσερα χρόνια αργότερα.

Πριγκίπισα Άννα – Mark Phillips

Η πριγκίπισσα Άννα, αν και δεν ήταν ποτέ στη λίστα με τα πιο δημοφιλή μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, κατέχει τον τίτλο της πιο σκληρά εργαζόμενης, ήταν το πρώτο παιδί της τότε βασίλισσας Ελισάβετ που παντρεύτηκε με τον εκλεκτό της καρδιά της Mark Phillips.

Ανήμερα του γάμου τους
Ανήμερα του γάμου τους
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν γίνει ο γάμος τους η άτακτη πριγκίπισσα Άννα είχε μερικά φλερτ -ένα από αυτά ήταν με τον πρώην σύζυγο της βασίλισσας Καμίλα – ωστόσο το ζευγάρι, που μοιραζόταν την ίδια αγάπη για τα άλογα, αποφάσισε να παντρευτεί το 1973. Μάλιστα, η τελετή του γάμου τους απασχόλησε τον Τύπο μιας και η πριγκίπισσα Άννα ήταν το πρώτο παιδί που πάντρευε η βασίλισσα της Αγγλίας.

Οι δυο τους έζησαν στο Gatcombe Park όπου μεγάλωσαν τα παιδιά τους: τον Peter και τη Zara. Να αναφέρουμε πως η πριγκίπισσα Άννα και ο Mark Phillips δεν έδωσαν τίτλους στα παιδιά τους με την απόφαση του να σχολιάζεται ποικιλοτρόπως.

Το πρώην ζευγάρι είχε αποκτήσει δύο παιδιά
Το πρώην ζευγάρι είχε αποκτήσει δύο παιδιά

Λίγο μετά τη γέννηση των παιδιών τους το ζευγάρι απομακρύνθηκε και ο καθένας ζούσε τη ζωή του δημιουργώντας παράλληλες σχέσεις. Όπως είχε γραφτεί στον ξένο Τύπο η πριγκίπισσα Άννα είχε δημιουργήσει δεσμό με τον νυν σύζυγο της πριν ακόμα χωρίσει οριστικά με τον Phillips. Όσο για τον πρώτο της σύζυγο επιβεβαιώθηκε η είδηση πως είχε αποκτήσει παιδί εκτός γάμου. Το ζευγάρι, έπειτα από τα πολλά σκάνδαλα, το 1989, αποφάσισε να χωρίσει και το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε τρία χρόνια αργότερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρίγκιπας Άντριου -Σάρα Φέργκιουσον

Ο πρίγκιπας Άντριου παντρεύτηκε το 1986 τη Σάρα Φέργκιουσον και μαζί απέκτησαν δύο κόρες: τις πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, η Σάρα γνωστή ως «Φέργκι» και η τότε πριγκίπισσα Νταϊάνα έκαναν καλή παρέα μεταξύ τους.

Το ζευγάρι αποφάσισε να χωρίσει το 1992 και το διαζύγιο επισημοποιήθηκε το 1996. Παρόλο αυτά συνέχισαν να μένουν κάτω από την ίδια στέγη, στο σπίτι τους, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από του Ουίνσδορ, μεγαλώνοντας τις κόρες τους. Ο λόγος του διαζυγίου ήταν οι εξωσυζυγικές σχέσεις του πρίγκιπα Άντριου.

Την ημέρα του γάμου τους
Την ημέρα του γάμου τους

Όπως είχε αναφέρει ο Τύπος της εποχής, όταν η βασίλισσα Ελισάβετ ρώτησε τη «Φέργκι» τι ζητά από το διαζύγιο εκείνη της απάντησε «Τη φιλία σας». Αυτά τα λόγια κέρδισαν αμέσως τη μονάρχη και οι δύο γυναίκες απέκτησαν μια ουσιαστική σχέση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι σήμερα και παρά τα σκάνδαλα που έχουν δει τη δημοσιότητα, από την πλευρά του πρίγκιπα Άντριου, οι δύο πρώην σύζυγοι εξακολουθούν να μένουν μαζί, να διατηρούν μια φιλική σχέση και η «Φέργκι» να θεωρείται μέλος της οικογένειας του βασιλιά Κάρολου.

Πριγκίπισσα Μαργαρίτα -Antony Armstrong

Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα, αδερφή της βασίλισσας Ελισάβετ, ταλαιπωρήθηκε πολύ στη προσωπική της ζωή με τα εμπόδια του Πρωτοκόλλου να μην της επιτρέπουν να γίνει ευτυχισμένη.

Η νεαρή πριγκίπισσα Μαργαρίτα ερωτεύτηκε τον παντρεμένο σμήναρχο Πήτερ Τάουνσεντ και όταν πέθανε ο πατέρας της, βασιλιάς της Αγγλίας, εκείνος χώρισε την σύζυγο τους και της έκανε πρόταση γάμου. Αν και η ίδια ήθελε πολύ να τον παντρευτεί τελικά δεν τα κατάφεραν, καθώς η Εκκλησία της Αγγλίας δεν τους έδωσε έγκριση. Να σημειώσουμε ότι ο σμήναρχος έμενε, για κάποιο χρονικό διάστημα, στο Adelaide Cottage -οι ένοικοι του, εδώ και δύο χρόνια, είναι ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα, στη συνέχεια, γνώρισε τον φωτογράφο David Armstrong-Jones, τον οποίο παντρεύτηκε το 1960 και απέκτησαν δύο παιδιά. Όπως είδαμε μέσα από τη δραματική σειρά εποχή «The Crown» η σχέση του παντρεμένου ζευγαριού ήταν κάπως προβληματική από την αρχή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1960.
Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1960.

Λίγα χρόνια αργότερα και αφού είχαν παράλληλες ζωές αποφάσισαν να οριστικοποιήσουν το διαζύγιο τους.

Peter και Autumn Phillips

O Peter Phillips, γιος της πριγκίπισσας Άννα, και η Autumn είχαν παντρευτεί το 2008 σε μια σεμνή τελετή από την οποία δεν έλειπε η γιαγιά του βασίλισσα Ελισάβετ και ο παππούς του, Δούκας του Εδιμβούργου Φίλιππος.

Το πρώην ζευγάρι στο γάμο του πρίγκιπα Χάρι
Το πρώην ζευγάρι στο γάμο του πρίγκιπα Χάρι
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζευγάρι απέκτησε δύο κόρες και μετά από 12 χρόνια κοινής ζωής αποφάσισε να χωρίσει. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το ζευγάρι είχε φοντίσει πρώτα να ενημερώσει τη βασίλισσα Ελισάβετ και το 2020 οριστικοποιήθηκε το διαζύγιο τους.

David Armstrong-Jones και Serena 

Ο κόμης του Σνόουντον, David Armstrong-Jones, γιος της πριγκίπισσας Μαργαρίτα, ήταν παντρεμένος με την Serena και μετά από 26 χρόνια κοινής ζωής αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. Οι δυο τους έχουν αποκτήσει τρία παιδιά: τον Viscount Linley, τον Charles Armstrong-Jones και τη Lady Margarita Armstrong-Jones.

Οι πρώην σύζυγοι εξέδωσαν Η είδηση του διαζυγίου έγινε γνωστή από τον εκπρόσωπο τους και, όπως αναφέρεται στη δήλωση τους, εξακολουθούν να μεγαλώνουν μαζί τα παιδιά τους και πως αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσαν να κάνουν για την σχέση τους.

Πρίγκιπας Louis και πριγκίπισσα Tessy του Λουξεμβούργου

Ο πρίγκιπας Louis του Λουξεμβούργου γνώρισε την Tessy στο στρατό σε μια από τις επισκέψεις του. Εκείνη προερχόταν από μια αστική οικογένεια και είχε καταταγεί στο στρατό σε ηλικία 18 ετών. Τον επόμενο χρόνο έμεινε έγκυος από τον πρίγκιπα Loui, χωρίς να έχουν προχωρήσει σε γάμο, με αποτέλεσμα ο γιος της βασιλικής οικογένειας του Λουξεμβούργου να χάσει τους τίτλους του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελικά, το ζευγάρι παντρεύτηκε στην εξοχή, εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο προκειμένου να σπουδάσουν, ταυτόχρονα μεγάλωναν τα δύο τους παιδιά, μέχρι που έφτασαν στο διαζύγιο. Μόνο βελούδινο δεν ήταν το διαζύγιο τους μιας και είχαν πολλές διαφωνίες ως προς το οικονομικό κομμάτι και το μοίρασμα της περιουσίας.

Πρίγκιπας Joackim και πριγκίπισσα Αλεξάνδρα της Δανίας

Ο πρίγκιπας Joackin της Δανίας είναι ο αδερφός του σημερινού Βασιλιά της χώρας και γιος της βασίλισσας Μαγκρέτε. Ακολουθώντας έναν πολύ διαφορετικό τρόπο ζωής από τον αδερφό του ήταν ευρύτερα γνωστός για την άστατη ζωή που ζούσε.

Από την τελετή του γάμου τους
Από την τελετή του γάμου τους
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2015 παντρεύτηκε την Alexandra Manley, η οποία ήταν πολύ αγαπητή στον κόσμο, ωστόσο η βασίλισσα Μαγκρέτε τους έδωσε ένα ανάκτορο, για να ζήσουν, πολύ μακριά από την Κοπεγχάγη. Το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, αλλά ο γάμος τους οδηγήθηκε σε διαζύγιο. Από τα παιδιά τους έχουν αφαιρεθεί οι πριγκιπικοί τίτλοι.

Η γαμήλια οικογενειακή φωτογραφία μετά τον γάμο τους.
Η γαμήλια οικογενειακή φωτογραφία μετά τον γάμο τους.

Πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό – Philip Junote

Το μεγαλύτερο παιδί του Ρενιέ του Μονακό και της Αμερικανίδας ηθοποιού Γκρέις Κέλλυ, η Καρολίνα είχε πάντα μια πολυτάραχη ζωή. Αν και ήταν το πρώτο παιδί στο πριγκιπάτο δεν προοριζόταν να πάρει τα ηνία, καθώς η συνέχεια του τίτλου δινόταν στο αγόρι.

Η Καρολίνα σε νεαρή ηλικία γοητεύτηκε από τον Philip Junote, γνωστό στους κοσμικούς κύκλους και 17 χρόνια μεγαλύτερος της, τον οποίο παντρεύτηκε παρά τις αντιρρήσεις της πριγκιπικής της οικογένειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στο πρώτο της γάμο
Στο πρώτο της γάμο

Ο γάμος τους κράτησε μόλις δύο χρόνια. Η πριγκίπισσα παντρεύτηκε δεύτερη φορά με τον σύζυγος της να βρίσκει φριχτό θάνατο, ξαναπαντρεύτηκε και οδηγήθηκε σε δεύτερο διαζύγιο.

Με το δεύτερο σύζυγο της που έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα
Με το δεύτερο σύζυγο της που έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα
βασιλικά διαζύγια
Με τον τρίτο της σύζυγο οδηγήθηκε πάλι σε διαζύγιο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριγκίπισσα Στεφανί του Μονακό – Daniel Duckret

Η πριγκίπισσα Στεφανί του Μονακό είναι το μικρότερο παιδί της οικογένειας Γκριμάλντι και αδερφή της πριγκίπισσα Καρολίνας και του πρίγκιπα Αλβέρτου, ο οποίος έχει πάρει τα ηνία στο θρόνο.

Έχει χαρακτηριστεί «ατίθαση» από τον διεθνή Τύπο και μαθαίνοντας την ιστορία της πρόκειται για μια ιδιαίτερη προσωπικότητα που ποτέ δε γοητεύτηκε από τα αξιώματα, τα Πρωτόκολλα και τη χλιδάτη ζωή στο πριγκιπάτο. Αντίθετα, ακολουθούσε πάντα το δρόμο της καρδιάς της και μετά το πολύκροτο διαζύγιο της, δε δίστασε να αφήσει τη ζωή στο παλάτι και να ακολουθήσει τον τότε σύντροφο της που εργαζόταν σε τσίρκο.

Η πριγκίπισσα Στεφανί
Η πριγκίπισσα Στεφανί

Η πριγκίπισσα Στεφανί του Μονακό παντρεύτηκε τον τότε σωματοφύλακα της Daniel Duckret, ο ίδιος περίμενε ήδη παιδί από τη σύντροφο του,κάτι που είχε αναστατώσει ιδιαίτερα τον πρίγκιπα Ρενιέ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δυο τους απέκτησαν δύο παιδιά τον Louis και την Pauline, εκτός γάμου, και στη συνέχεια ο Ρενιέ του έδωσε άδεια να παντρευτούν βάζοντας τον Duckret να υπογράψει πως θα μάθαινε το Πρωτόκολλο και δεν θα είχε δικαίωμα στην επιμέλεια των παιδιών.

Με τα παιδιά της
Με τα παιδιά της

Τελικά χώρισαν μόλις μαθεύτηκε πως ο σύζυγος της πριγκίπισσας Στεφανί διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση.

Infanta Cristina της Ισπανίας -Iñaki Urdangarin

Όταν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με τον πρώην πλέον σύζυγο της Infanta Cristina της Ισπανίας , αδερφής του βασιλιά Φελίπε, μαζί με την ερωμένη του το ζευγάρι ανακοίνωσε στον Τύπο το οριστικό διαζύγιο τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πριγκίπισσα της Ισπανίας και ο πρώην παίκτης του χάντμπολ υπήρξαν παντρεμένοι για 24 χρόνια και απέκτησαν τέσσερα παιδιά.

Το ζευγάρι έχει προχωρήσει σε διαζύγιο
Το ζευγάρι έχει προχωρήσει σε διαζύγιο

Μάλιστα, ο Iñaki Urdangarin αποφυλακίστηκε πολύ πρόσφατα, καθώς είχε καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα που είχε διαπράξει.

Φωτογραφίες: AP Images

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ