Στην καρδιά του μεγαλύτερου σε έκταση ενιαίου αμπελώνα της χώρας μας βρίσκεται ένα εστιατόριο που υμνεί το καλό κρασί και την ελληνική γαστρονομία.
Στα 30.000 στρέμματα του αμπελώνα της Νεμέας καλλιεργείται η πιο σημαντική ερυθρή ποικιλία της περιοχής, το πασίγνωστο Αγιωργίτικο. Τα ευνοϊκά εδαφοκλιματικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου τόπου βέβαια δίνουν την ευκαιρία και σε άλλα διεθνή και ντόπια είδη σταφυλιών να αποδώσουν εξαιρετικά. Αυτό είναι που κάνει τη Νεμέα τον δημοφιλέστερο οινοτουριστικό προορισμό της χώρας μας, κάποιο μάλιστα τη θεωρούν την Τοσκάνη της Ελλάδας.
Στα 17 πανέμορφα χωριά της δεκάδες οινοποιία συνθέτουν μια ποικιλόμορφη ανομοιογενή αμπελουργική ζώνη η οποία εξάπτει το ενδιαφέρον, ειδικών και μη, αφού δίνει πολλά και διαφορετικά αξιόλογα κρασιά. Μαζί με τα ΠΟΠ κρασιά, στην περιοχή ξεχωρίζει και το οινοφιλικό εστιατόριο 17 χωριά που είναι αφιερωμένο σε αυτά.
Διαβάστε περισσότερα για το εστιατόριο «17 χωριά» στο bovary.gr