Η Laila Gohar στην Αθήνα: Η καλλιτέχνις που μαγειρεύει και κερνά φασολάδα, νύχτα-μέρα, επί τρία 24ωρα - iefimerida.gr

Η Laila Gohar στην Αθήνα: Η καλλιτέχνις που μαγειρεύει και κερνά φασολάδα, νύχτα-μέρα, επί τρία 24ωρα

 Table for One
Η γκαλερί ARCH μένει ανοιχτή για 72 ώρες και η Laila Gohar μάς καλεί σε Table for One / lailagohar.com
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

H γκαλερί ARCH ανακοινώνει το «Table for One» της Laila Gohar. Επί τρεις ημέρες το ARCH θα είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο και η καλλιτέχνις θα κερνά φασολάδα.

Η Laila Gohar θα δημιουργήσει ένα συνεχές γεύμα που θα αποτελείται από μια κατσαρόλα φασόλια σε μια γκαζιέρα που θα μαγειρεύονται συνεχώς για τρεις ημέρες. Αυτή η παράδοση έχει τις ρίζες της στο Μεσαίωνα, όπου ετοιμάζονταν στιφάδο και η κατσαρόλα δεν άδειαζε ποτέ. Προστίθεται υγρό σιγά-σιγά για να συνεχίσει το μαγείρεμα, μερικές φορές για χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το Table for One, η Laila, καλλιτέχνις που χρησιμοποιεί το φαγητό ως μέσο έκφρασης, φτιάχνει μια φασολάδα που συχνά ετοιμάζει στο σπίτι για τον εαυτό της και τρώει όλη την εβδομάδα.

Για εβδομήντα δύο ώρες, όλοι είναι καλεσμένοι στη γκαλερί για ένα μπολ φασόλια.

Η κουλτούρα των τροφίμων

Η Laila Gohar ασχολείται με τα τρόφιμα και την κουλτούρα των τροφίμων για να καλλιεργήσει ένα αίσθημα περιπλάνισης, φέρνοντας τους ανθρώπους πιο κοντά στο εσωτερικό τους παιδί και, με τη σειρά τους, ο ένας στον άλλο.

Ο χώρος της γκαλερί ARCH μένει ανοιχτός για 72 ώρες και η Laila Gohar μάς καλεί σε Table for One
Ο χώρος της γκαλερί ARCH μένει ανοιχτός για 72 ώρες και η Laila Gohar μάς καλεί σε Table for One
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μωρά αρχίζουν να εξερευνούν τον κόσμο με το στόμα τους. Η αίσθηση της γεύση συνδέει τις γεύσεις με τη μνήμη, τα συναισθήματα και τον πολιτισμό καθώς περνάμε από την βρεφική στην παιδική ηλικία. Χτίζει λεξιλόγιο, οξύνει την περιέργεια και μας διδάσκει για την ασφάλεια, την ταυτότητα και τους κοινωνικούς δεσμούς καθώς ανακαλύπτουμε τι μας αρέσει.

Οι ανθρώπινες σχέσεις περιγράφονται συχνά με τη γλώσσα της γεύσης: τα πράγματα μπορούν να γίνουν ξινά, να γίνουν αλμυρά με πικρία ή να γίνουν γλυκά με αγάπη.

Οι ανθρώπινες σχέσεις περιγράφονται συχνά με τη γλώσσα της γεύσης: τα πράγματα μπορούν να γίνουν ξινά, να γίνουν αλμυρά με πικρία ή να γίνουν γλυκά με αγάπη / /lailagohar.com/
Οι ανθρώπινες σχέσεις περιγράφονται συχνά με τη γλώσσα της γεύσης: τα πράγματα μπορούν να γίνουν ξινά, να γίνουν αλμυρά με πικρία ή να γίνουν γλυκά με αγάπη / /lailagohar.com/
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φαγητό, γαστρονομία, πολυτέλεια

Το έργο της Laila Gohar έχει παρουσιαστεί σε μουσεία και γκαλερί σε όλο τον κόσμο. Είναι επίσης γνωστή για τις συνεργασίες της με οίκους μόδας, σχεδίασης, γαστρονομίας και πολυτελείας που επιθυμούν να προσεγγίσουν νέο κοινό μέσα από το φαγητό και την οπτική αφήγηση. Συχνά συνεργάζεται με ονόματα όπως οι Prada, Hermès, Comme des Garçons, Simone Rocha και Sotheby’s.

Η Laila Gohar θα δημιουργήσει ένα συνεχές γεύμα που θα αποτελείται από μια κατσαρόλα φασόλια σε μια γκαζιέρα που θα μαγειρεύονται συνεχώς για τρεις ημέρες. Αυτή η παράδοση έχει τις ρίζες της στο Μεσαίωνα / lailagohar.com
Η Laila Gohar θα δημιουργήσει ένα συνεχές γεύμα που θα αποτελείται από μια κατσαρόλα φασόλια σε μια γκαζιέρα που θα μαγειρεύονται συνεχώς για τρεις ημέρες. Αυτή η παράδοση έχει τις ρίζες της στο Μεσαίωνα / lailagohar.com

Η ιδέα του ζεστού σπιτικού φαγητού

Οπως αναφέρει η Laila Gohar «Μαγειρεύω για να ζήσω και μαγειρεύω μεσημεριανό κάθε μέρα για το στούντιό μου και βραδινό κάθε βράδυ για την οικογένειά μου. Αλλά όταν είμαι μόνη μου, μαγειρεύοντας μόνο για εμένα, μαγειρεύω με έναν διαφορετικό τρόπο. Έχω μια ξεχωριστή «κατηγορία» μαγειρικής που την κρατώ μόνο για μένα. Είναι ο πιο απλός, αλλά καμιά φορά και ο πιο ικανοποιητικός τρόπος φαγητού.

Μοιράζομαι αυτόν τον τύπο μαγειρικής κάποιες φορές με τον σύντροφό μου και πατέρα του γιου μου, του Παζ.
Όταν μαγειρεύω για τον Παζ, προσπαθώ περισσότερο. Νοιάζομαι για τη διατροφή και όλα εκείνα τα πράγματα που απασχολούν τις μητέρες, αλλά για τον σύντροφό μου, Ιγνάσιο, δεν ανησυχώ για αυτά. Είναι απλώς καθαρή τροφή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ιγνάσιο είναι επίσης σεφ. Ο κόσμος νομίζει ότι πρέπει να τρώμε συνέχεια εκλεκτά φαγητά, αλλά αυτό που δεν ξέρουν είναι πως όταν είμαστε μόνοι, ή μόνοι μαζί, τρώμε πάρα πολύ απλά. Ο Ιγνάσιο έκανε αυτούς τους πίνακες για να συνοδεύσουν τις συνταγές μου. Ζούμε στη Νέα Υόρκη. Οι περισσότεροι άνθρωποι εδώ δεν μαγειρεύουν. Βγαίνουν έξω για φαγητό κάθε βράδυ. Ή παραγγέλνουν απ’ έξω. Μισώ το φαγητό σε πακέτο. Μισώ τα πλαστικά δοχεία μέσα στα οποία το φέρνουν. Μισώ όταν το φαγητό κρυώνει. Η ιδέα του ζεστού φαγητού που κάθεται μέσα σε μια πλαστική σακούλα με κάνει να νιώθω άρρωστη».

4 Νοεμβρίου, 6 μ.μ. έως 7 Νοεμβρίου 6 μ.μ. (Το ARCH θα είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο) Γκούρα 5, Ο χώρος βρίσκεται στην περιοχή της Πλάκας κοντά στην Πύλη του Αδριανού, στην καρδιά της Αθήνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ