6 μενού εστιατορίων για να απολαύσετε το δείπνο σας την παραμονή των Χριστουγέννων - iefimerida.gr

6 μενού εστιατορίων για να απολαύσετε το δείπνο σας την παραμονή των Χριστουγέννων

Πιάτα σαν έργα τέχνης στο εστιατόριο «Le Pavillon»
Πιάτα σαν έργα τέχνης στο εστιατόριο «Le Pavillon»
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Οι σεφ διακεκριμένων εστιατορίων της πόλης έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο μενού για το δείπνο της παραμονής των Χριστουγέννων.

Το δείπνο της παραμονής των Χριστουγέννων είναι μια ιεροτελεστία που κρύβει τη δική της φιλοσοφία και εκτιμούν ιδιαίτερα οι λάτρεις της γαστρονομίας.

Οι σεφ των εστιατορίων προετοιμάζονται από νωρίς προκειμένου να βρουν το κατάλληλο μενού που θα συνδυάσει μοναδικά τη γεύση με τις τεχνικές έχοντας ως παρανομαστή την ταυτότητα της κουζίνας που υπηρετούν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δείπνο της παραμονής των Χριστουγέννων, μπορούμε να πούμε, χωρίζεται σε δύο κατηγορίες πελατών: όσων πηγαίνουν πιστά στο αγαπημένο τους εστιατόριο και στο Ρεβεγιόν δεν επιθυμούννα αλλάξουν συνήθειες, και όσων αναζητούν εκείνη την ημέρα να δοκιμάσουν μια διαφορετική κουζίνα.

Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, στο άρθρο επιλέξαμε έξι εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας που έχουν μπει στη προτεινόμενη λίστα του οδηγού Michelin και το μενού έχουν ετοιμάσει έμπειροι και βραβευμένοι σεφ.

Προτάσεις για το δείπνο της παραμονής των Χριστουγέννων

Παραμονή Χριστουγέννων στο Vezene

Ένα δείπνο με ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις έχει επιμεληθεί ο ιδιοκτήτης και σεφ του ελληνικού bistro, Vezene, Άρης Βεζενές για να απολαύσετε την παραμονή των Χριστουγέννων περιλαμβάνοντας τόσο τα όστρακα όσο και το κρέας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειώσουμε πως το εστιατόριο Vezene διακρίθηκε και φέτος στα προτεινόμενα του οδηγού Michelin.

Το μενού στο Vezene

-Χαβιάρι ossetra: ταρτάρ ψαριού, λεμόνι, μάραθος

-Φουαγκρά παρφέ: τραγανή πέτσα κοτόπουλου, κρέμα κυδώνι, καραμελωμένο πεκάν

-Καραβίδες &Όστρακα: ζωμός πεσκανδρίτσας, φοντάν πατάτας και μάραθος

-Σαλάτα Faraona: Φραγκόκοτα, καρδιές μαρουλιού

-Καλκάνι& Ριζότο: τραγανό πράσο, κονφί λεμόνι, σπαράγγια, αυγοτάραχο Τρικαλινός

-Βοδινό Petit fillet: Πατάτα royal, λευκή τρούφα, pepper steak sauce

-Λευκή σοκολάτα: κρεμέ κολοκύθα, πραλίνα ηλιόσπορου, κανέλα

Τιμή: 120 Euro/ άτομο

Παραμονή Χριστουγέννων στο Le Pavillon

Σχεδόν τρεις μήνες μετά τη λειτουργία του το εστιατόριο Le Pavillon του Γάλλου σεφ Jean - Charles Metayer, μπήκε στη λίστα με τα προτεινόμενα του γαστρονομικού οδηγού.

Το μενού στο εστιατόριο στηρίζεται στην εποχικότητα δίνοντας έμφαση στα ψάρια του Ατλαντικού και της Μεσογείου. Για το δείπνο της παραμονής των Χριστουγέννων ο διακεκριμένος σεφ έχει ετοιμάσει ένα ευφάνταστο μενού.

O chef έχει ετοιμάσει ένα προσεγμένο μενού για το δείπνο της παραμονής των Χριστουγέννων
O chef έχει ετοιμάσει ένα προσεγμένο μενού για το δείπνο της παραμονής των Χριστουγέννων
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μενού στο Le Pavillon

-Amuse Bouche

-Ψωμί &βούτυρο

-Σαλάτα καραβίδας με πράσινο μήλο και μαγιονέζα από φύκια

-Αυγό με χαβιάρι με σάλτσα κρέμας νεροκάρδαμου και brioche

-Αστακός με φασόλια tarbais και σάλτσα βανίλιας

-John Dory «à la Bordelaise» με χταπόδι, πατάτες και πανσέτα

-Μοσχαρίσιο φιλέτο με αγκινάρες Ιερουσαλήμ και σάλτσα κρασιού από Μαυροδάφνη

-Καραμελωμένο κατσικίσιο τυρί σερβιρισμένο με ζεστό αχλάδι

-Le Chocolat

-Mignardise

Τιμή:160euro/άτομο

Παραμονή Χριστουγέννων στο εστιατόριο Βασίλαινας

Το εστιατόριο Βασίλαινας έχει ιστορία ενός αιώνα ξεκινώντας από τις φτωχογειτονιές του Πειραιά το 1920 όπου ήταν μπακαλοταβέρνα. Το μενού έχει νόστιμα ελληνικά πιάτα με συνταγές που αντέχουν στο χρόνο και σύγχρονες τεχνικές. Για το γιορτινό δείπνο ο σεφ έχει ετοιμάσει μια ενδιαφέρουσα παλέτα γεύσεων μένοντας πιστός στις απίθανες ελληνικές γεύσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μενού στο Βασίλαινας

-Ταραμοσαλάτα «Βασίλαινας»/Χαβιάρι

-Καπνιστό χέλι, πατάτα, τρούφα

-Βελουτέ μανιταριών: κανθαρέλες, πορτσίνι, κάστανο

-Χτένι: αχινός, ψητό λεμόνι

-Χριστόψαρο: κουνουπίδι, μπρόκολο, μελάνι σουπιάς, κάρρυ

-Φιλέτο κόντρα Black Angus: αγκινάρα Ιερουσαλήμ σε υφές, φουντούκι, θυμαρίσια σάλτσα

-Σοκολάτα: mousse bitter, fondant σοκολάτας, κόκκινα φρούτα, σορμπέ βατόμουρο.

Τιμή: 100 euro/άτομο

Wine pairing: 45euro/άτομο

Παραμονή Χριστουγέννων στο Sense

Το εστιατόριο Sense, βρίσκεται στη λίστα των προτεινόμενων του οδηγού MIchelin, παντρεύει μοναδικά την παραδοσιακή κουζίνα με σύγχρονες τεχνικές με το μενού που επιμελείται ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος. Όσο για τη θέα είναι πραγματικά ανεπανάληπτη έχοντας ο επισκέπτης απέναντι του την Ακρόπολη, όμως το προσεγμένο μενού κερδίζει τις εντυπώσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μενού στο Sense

-Φρεσκοψημένο ψωμί και αρωματικό βούτυρο

-Τόνος και πατζάρια: αυγοτάραχο Αιτωλικού, τσίλι, κουμ – κουάτ και πορτοκάλι

-Ταρτάρ και χαβιάρι: Σφολιάτα, καπνιστή κρέμα από μεδούλι, σιναπόσπορος

-Ραβιόλι πεσκανδρίτσα: χτένια, ελαφριά σάλτσα μπουρδέτο, άρωμα νερατζιάς

-Πάπια: τερίνα ψητού πράσου, αφρός ρεβυθιού, σάλτσα με μούρα και μαύρη τρούφα

-Σοκολάτα και κάστανο

Τιμή: 190euro/άτομο

Wine pairing: 75euro/άτομο

Παραμονή Χριστουγέννων στο εστιατόριο Cookoovaya

Ένα από τα κλασικά εστιατόρια της πόλης, η Cookoovaya, για να απολαύσετε νόστιμο και προσεγμένο φαγητό δίνοντας μεγάλη έμφαση στη πρώη ύλη. Ο σεφ Περικλής Κοσκινάς απελευθερωμένος από περίπλοκες τεχνικές, στη μαγειρική του πρωταγωνιστούν τα υλικά και η γεύση τους, αυτούσια. Για αυτό άλλωστε το εστιατόριο παραμένει σταθερά στη λίστα με τα προτεινόμενα του οδηγού Michelin.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μενού στη Cookoovaya

-Γαρίδα κοιλάδας ταρτάρ: αυγοτάραχο Τρικαλινού piment d’espelette & γύρη μάραθου

-Χτένι: jamón Ibérico, λάδι καπνιστής πάπρικας, κρέμα πατάτα & πράσο

-Tortelloni: στεπική αγελάδα μαύρο χοίρο & σάλτσα μαύρης τρούφας

-Φιλέτο σφυρίδα με φρικασέ σπανάκι κρέμα σελινόριζα, άνηθο & λεμόνι

-Καρέ αρνί με κρούστα μυρωδικών πατάτα confit & σάλτσα από δεντρολίβανο

-Gateaux σοκολάτας χωρίς αλεύρι με σαντιγί καφέ

-Mignardise

Τιμή: 110 euro/άτομο

Παραμονή Χριστουγέννων στο Sweet Basil

Στον ολοκαίνουργιο, ανακαινισμένο 9ο όροφο, στο μεγαλύτερο roof top του κέντρου της Αθήνας, ο βραβευμένος chef Κωσταντίνος Φιλιππόπουλος, έχει επιμεληθεί το γιορτινό μενού της παραμονής Χριστουγέννων που περιλαμβάνει πάρτυ και έναν πλούσιο εορταστικό μπουφέ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η θέα από το εστιατόριο του ξενοδοχείου Stanley Hotel
Η θέα από το εστιατόριο του ξενοδοχείου Stanley Hotel

Κάποιες από τις επιλογές στο μπουφέ του Sweet Basil

-Πράσινη σαλάτα πάνω σε κρούστα με τηγανιτό καβούρι, σπόρους μουστάρδας, γιούζου, βινεγκρέτ και τηγανιτά αυγά ορτυκιού

-Φιλετάκι black Angus επάνω σε μίνι μελιτζάνα ψητή σε σως μίσο με αποφλοιωμένα τοματίνια κονφί

-Μπούτι αρνιού επάνω σε κριθαράκι ολικής άλεσης, φλέικς καμένης
μυτζήθρας, μίνι κρεμμυδάκια και λάδι σχοινόπρασου.

Τιμή 149,00 euro/ το άτομο / Τιμή για παιδιά από 4 έως 12 ετών € 89,00

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ