Oh! Dio: Στο νέο wine bar του Θησείου θα δοκιμάσεις ελληνική κουζίνα υπό το άγρυπνο βλέμμα της Μαρίας Κάλλας - iefimerida.gr

Oh! Dio: Στο νέο wine bar του Θησείου θα δοκιμάσεις ελληνική κουζίνα υπό το άγρυπνο βλέμμα της Μαρίας Κάλλας

Η Φωτεινή Παντζιά, η Σταυριανή Ζερβακάκου και ο Άγγελος Δαμουλιάνος του Oh! Dio
Η Φωτεινή Παντζιά, η Σταυριανή Ζερβακάκου και ο Άγγελος Δαμουλιάνος του Oh! Dio

Ένα νέο wine bar restaurant εμπνευσμένο από τη μεγάλη Ελληνίδα σοπράνο άνοιξε πριν λίγο καιρό τις πόρτες του στο Θησείο, στη σκιά της Ακρόπολης, στο σημείο όπου βρισκόταν κάποτε το Ωδείο Athenaeum Μαρία Κάλλας.

Πρόκειται για το Oh! Dio, που έχει διττή σημασία καθώς ηχεί σαν τη λέξη «ωδείο» ενώ στα ιταλικά σημαίνει «Ω Θεέ» και παραπέμπει στην «La Divina» Κάλλας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πίσω από το Oh! Dio κρύβεται μια dream team που λατρεύει το καλό κρασί και φυσικά το φαγητό και αποτελείται από τη Φωτεινή Παντζιά και τον Άγγελο Δαμουλιάνο ενώ σεφ έχει αναλάβει η Σταυριανή Ζερβακάκου.

Μέσα στον χώρο ξεχωρίζει μια τεράστια τοιχογραφία της Μαρίας Κάλλας, με τα χαρακτηριστικά χέρια στο πρόσωπο την οποία πλαισιώνει μια κορνίζα από ροζ neon φως.

Πέτρινοι τοίχοι με καφέ τούβλα, urban λεπτομέρειες, υφές ζεστού ξύλου αλλά και επιβλητικού μετάλλου, κομψά τραπέζια και καρέκλες με βιεννέζικη ψάθα, μοντέρνος φωτισμός και μια τεράστια ραφιέρα με μπουκάλια κρασί και άλλα αποστάγματα συνθέτουν το ατμοσφαιρικό, σχεδόν θεατράλε σκηνικό που θα έκανε περήφανη την μεγάλη πριμαντόνα της όπερας. Την παράσταση κλέβει και το κελάρι με την floor-to-celling κάβα κρασιών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ομάδα του Oh! Dio μίλησε στο iefimerida.gr για την έμπνευση που άντλησαν από τη Μαρία Κάλλας και τι νέο θέλουν να φέρουν στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς και την ομάδα σας

Tο Oh! Dio, είναι μία νέα πρόταση στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας, ένα wine restaurant στο Θησείο, στον πεζόδρομο της Αδριανού στον αριθμό 3, κάτω από την Ακρόπολη, εκεί που άλλοτε στεγαζόταν το Ωδείο Athenaeum Μαρία Κάλλας.

Η ομάδα μας αποτελείται από την Φωτεινή Παντζιά, ιδιοκτήτρια του «By the glass» και τον Άγγελο Δαμουλιάνο, ιδρυτή της βραβευμένης ηλεκτρονικής κάβας botilia.gr. Και οι δύο με πολύ αγάπη για το κρασί και πάθος για το καλό φαγητό, στοχεύουμε σε μια εμπειρία που ξεπερνά τα συνηθισμένα στο χώρο της εστίασης, του κρασιού και της διασκέδασης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς προέκυψε η ιδέα του Oh! Dio;

Ο χώρος του Oh! Dio στέγαζε στο παρελθόν το Ωδείο της Μαρίας Κάλλας. Προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε όσο περισσότερα στοιχεία του ωδείου μπορέσαμε. Μεταξύ αυτών, οι παλιοί τούβλινοι τοίχοι, το ιστορικό ξύλινο σκαλιστό μπαρ που φιλοξένησε τόσες συναυλίες, ακόμα και τα αρχικά, μαρμάρινα μπάνια του κτιρίου. Όσο για το όνομα, είχαμε αρχικά αποφασίσει ότι θα το βαφτίσουμε «Ωδείο». Στη συνέχεια, μεταξύ σοβαρού και αστείου, κάποιος φίλος πρότεινε να το πούμε Oh! Dio που θα πει «Ω Θεέ». Και μας φάνηκε προφανές ότι αυτό ήταν το όνομα που μας ταιριάζει.

Ταυτόχρονα είναι μια διαρκής υπενθύμιση στην «La Divina», το προσωνύμιο που χάρισε το οπερατικό κοινό στη Μαρία Κάλλας. Το Oh! Dio είναι ένας φόρος τιμής στη διαχρονικότητά της, το πνεύμα και την τέχνη της. Για την ομάδα μας το Oh! Dio είναι ένα ταξίδι που ξεκίνησε με όραμα να δημιουργηθεί ένας χώρος, όπου η ιστορία, η τέχνη και η γαστρονομία μπλέκονται θεϊκά και να μοιραστούμε την εμπειρία αυτή με τους επισκέπτες μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εμβληματική φυσιογνωμία της Μαρίας Κάλλας σε εμπνευσμένη απόδοση δίπλα στο μπαρ αποπνέει Ελλάδα και παγκόσμιο prestige υπενθυμίζοντάς μας να βάζουμε τέχνη στο κρασί που προτείνουμε, τα πιάτα που σερβίρουμε, τη μουσική που ακούμε, την επικοινωνία με τους επισκέπτες μας και φυσικά την εξυπηρέτηση! Υπάρχει κάτι θεϊκό στο να περνάμε υπέροχα! Κι εδώ συμβαίνει αυτό!

Τι θα βρούμε στον κατάλογό σας;

Εδώ θα δοκιμάσεις δημιουργική Ελληνική κουζίνα, πιάτα με πραγματική νοστιμιά και με τις πολύ φρέσκες πρώτες ύλες να κλέβουν τις εντυπώσεις, σε ένα πολύ στοχευμένο μενού χωρίς υπερβολές. Το μενού μας επιμελείται η γνωστή Μανιάτισσα σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου.

Η Σταυριανή Ζερβακάκου έχει αναλάβει κουζίνες σε Ελλάδα και Κωνσταντινούπολη έχοντας αποσπάσει πολλαπλές διακρίσεις: Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, Michelin Guide Selection, Historic Top Hotel Restaurant Award. Από το 2023 έχει τη δική της επαγγελματική στέγη στη Μάνη, το Aspasia Restaurant.

Η κουζίνα μας είναι ιδιοσυγκρασιακή με καταβολές από τη Μάνη. Οι πρώτες ύλες μας επιλέγονται κάθε πρωί από βιολογικές λαϊκές και μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν αναρωτιέσαι τι θα πει ιδιοσυγκρασιακή, σημαίνει ότι βασίζεται σε συναισθήματα και αναμνήσεις. Δηλαδή θα δοκιμάσεις γνώριμες γεύσεις, σε πολύ πρωτότυπους συνδυασμούς που θα σε ξεσηκώσουν.

Το κυρίως μενού τιμά την εποχικότητα με κορφολογημένες τις πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ελλάδας σε signature πιάτα όπως θασιώτικοι γιουφκάδες με παστρουμά, χριστόψαρο, όστρακα και πορτοκάλι ή ψωμί με βιολογική τσιπούρα, σύγλινο, καραμελωμένο κρεμμύδι και χόρτα εποχής.

Όσο για τη λίστα κρασιού, εδώ τα πράγματα γίνονται περίπλοκα. Μετά από πολλές διαβουλεύσεις και αρκετή μελέτη, καταλήξαμε να μη συμβιβαστούμε. Έτσι λοιπόν, πιθανά το Oh! Dio να είναι το μόνο μαγαζί που έχει δύο λίστες κρασιών. Μια της Φωτεινής με τις δικές της επιλογές και μια αντίστοιχη του Άγγελου. Θα τις ξεχωρίσεις από τα σκίτσα μας πάνω από του καθενός. Τελείως διαφορετικές μεταξύ τους, δένουν η κάθε μία αρμονικά με τον τρόπο της, με το εμπνευσμένο μενού της πολύ έμπειρης και δημιουργικής ομάδας της κουζίνας μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι οινικές επιλογές μας κινούνται κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα, με την προσθήκη κάποιων διεθνών ετικετών που αγαπάμε πολύ. Χρησιμοποιώντας το σύστημα coravin, έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις πολλές από τις προτάσεις μας σε ποτήρι. Όσο για τα κοκτέιλ, η έμπειρη ομάδα των Bar Philosophy έχει δημιουργήσει μια εντυπωσιακή σειρά signature cocktail που συμπληρώνει τα κλασικά.

Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι όλα στο Oh! Dio ξεκινάνε από το πρωί. Το δημιουργικό, βαθιά ελληνικό πρωινό της Σταυριανής αποτελείται από Μανιάτικες τραβηχτές πίτες σε αλμυρούς και γλυκούς συνδυασμούς, την πίτα λαχανικών ημέρας, τις ομελέτες και τα ανοιχτά σάντουιτς ακόμα και σούπες που αλλάζουν καθημερινά, αλλά πάντα συνοδεύονται από specialty και μονοποικιλιακούς καφέδες, ψαγμένα αφεψήματα και φρέσκους χυμούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι διαφορετικό θέλετε να φέρετε στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας;

Προσφέρουμε ευρηματική ελληνική κουζίνα και ο στόχος είναι το φαγητό να σε γεμίζει ευχαρίστηση και ζεστασιά. Στο Oh! Dio οι δημιουργικοί συνδυασμοί με κρασί αποτελούν ίσως το σημαντικότερο μέρος της εμπειρίας που φροντίζει να απομακρύνει οποιαδήποτε επιστημοσύνη ή σνομπισμό από την απόλαυση του κρασιού. Σκέψου τα όλα αυτά στον ωραιότερο πεζόδρομο της Αθήνας που από μόνος του φωνάζει «πολιτισμός».

Το Oh! Dio ενισχύει επιπλέον τον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας, προάγοντας τη βιωσιμότητα. Η δέσμευσή της ομάδας μας στην οικολογική διατροφή σημαίνει ότι επιδιώκουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Τι σχέδια έχετε για το μέλλον;

Στόχος μας είναι το Oh! Dio να εξελιχθεί σε έναν γαστρονομικό προορισμό για όλη την Αθήνα και να επανασυστήσει τον μοναδικό πεζόδρομο της Αδριανού στον κάτοικο και τον επισκέπτη της πόλης. Θέλουμε επίσης να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε το κρασί στην Ελλάδα αλλά και τον ευρύτερο οινικό χώρο με μια σειρά από wine events.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου άνοιξε την κάβα του ο Γιώργος Σκούρας και στις 20 Δεκεμβρίου δοκιμάζουμε παλιές χρονιές του κτήματος Μπουτάρη με τον οινολόγο του κτήματος. Τα tasting κρασιού συνοδεύουν πιάτα ταιριασμένα και σχεδιασμένα από την Σταυριανή Ζερβακάκου.

Πέρα από το Oh! Dio, μόλις άνοιξε στο ΚΠΣΝ, το «Agora N» στο οποίο συμμετέχει η Φωτεινή και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Στην καρδιά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ένας καινούργιος ολοήμερος προορισμός για καφέ, φαγητό και ποτό. Από νωρίς το πρωί ψήνονται ψωμιά και πίτες που έχουν φτιαχτεί χειροποίητα, ακολουθώντας παραδοσιακές συνταγές. Προσφέρεται ένα απίθανο πρωινό με σπάνιες ποικιλίες καφέ, αφεψήματα από ελληνικά βότανα φρέσκα σάντουιτς, αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής, γαλλικά κρουασάν και πολλά άλλα που πρέπει να απολαύσεις από κοντά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ