Σταύρος Θεοδωράκης και Φωτεινή Παντζιά αναλαμβάνουν το μπιστρό του ΚΠΙΣΝ - iefimerida.gr

Σταύρος Θεοδωράκης και Φωτεινή Παντζιά αναλαμβάνουν το μπιστρό του ΚΠΙΣΝ

ΚΠΙΣΝ
Μέσω ΚΠΙΣΝ επιστρέφει στην εστίαση ο Σταύρος Θεοδωράκης, έχοντας πλάι του την Φωτεινή Παντζιά

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι να ανοίξει για το κοινό το εστιατόριο, μπιστρό και καφέ στην Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπό την διαχείριση της Φωτεινής Παντζιά, γνωστής κυρίως για το By the Glass, και τη συμμετοχή του Σταύρου Θεοδωράκη.

Μετά την δημοσιογραφία, ο Σταύρος Θεοδωράκης επιστρέφει μέσω του ΚΠΙΣΝ και στην εστίαση μετά το τέλος της πολιτικής του καριέρας. Έχει στο πλευρό του μια δύναμη του χώρου της εστίασης, την Φωτεινή Παντζιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικά παραβάν και μεγάλες επιφάνειες χαρτιών καλύπτουν την οπτική πρόσβαση στον χώρο όπου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ το Αgora Bistrot. Aκριβώς πριν Αγορά του τοπόσημου που έχει γίνει κεντρικός χώρος προσέλευσης εκατομμυρίων πολιτών για να απολαύσουν το Πάρκο, μια παράσταση στη Λυρική, κάποια επίσκεψη στην Εθνική Βιβλιοθήκη, να αθληθούν.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης
Ο Σταύρος Θεοδωράκης

Μετά από προκήρυξη που βγήκε στον αέρα τον περασμένο Φεβρουάριο, η Φωτεινή Παντζιά κέρδισε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του ΚΠΙΣΝ και στη συνέχεια η ίδια κάλεσε τον Σταύρο Θεοδωράκη να συνεργαστούν. Οι δυο φίλοι που έχουν μεγάλη εμπειρία στον χώρο της εστίασης -μην λησμονούμε ότι πριν μπει στην πολιτική ο Σταύρος Θεοδωράκης διατηρούσε το εστιατόριο Αλάτσι απέναντι από το Χίλτον- κέρδισαν τον διαγωνισμό και ανέλαβαν την αναγέννηση του χώρου.

Η Φωτεινή Παντζιά στην σκάλα του By the Glass
Η Φωτεινή Παντζιά στην σκάλα του By the Glass
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαζί τους θα βρίσκεται στη θέση του σεφ ο Κώστας Τσίγκας, επικεφαλής του Pere Ubu. Το εστιατόριο – καφέ αναμένεται να ανοίξει επισήμως μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Φυσικά το στοίχημα που έχει να κερδίσει είναι υψηλό, αφού ως σήμερα, το μπιστρό δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο στίγμα και να γίνει χώρος αναφοράς και συνάντησης, μετά από κάποια παράσταση ή μια βόλτα στην περιοχή.

Ο σεφ Κώστας Τσίγκας
Ο σεφ Κώστας Τσίγκας

Το ζητούμενο είναι η εμπειρία της Φωτεινής Παντζιά και του Σταύρου Θεοδωράκη να δημιουργήσουν εδώ έναν χώρο όχι μόνο γαστρονομικά άξιο αλλά κυρίως ένα στέκι σαν και αυτά που έχουν μάθει να φτιάχνουν. Άλλωστε, πουθενά αλλού δεν θα μπορούσαν να βρουν ιδανικότερο σημείο, θέα και… κοινό.

Η εμπειρία που έχει η Φωτεινή Παντζιά στον χώρο του κρασιού, ήταν φυσικά καθοριστική, αφού μετά την όπερα ή μια δράση στο πάρκο αργά το απόγευμα, ένα ποτήρι κρασί είναι η ιδανική λύση. Στόχος είναι να επενδυθεί αυτή η εμπειρία στον χώρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν κλειδώσει η απόφαση του ΚΠΙΣΝ υπήρξε εκτενής μελέτη και αναφορά ακόμα και στον τρόπο που προτίθενται οι νέοι διαχειριστές του μπιστρό να στολίσουν τα Χριστούγεννα...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Αγορά του ΚΠΙΣΝ, μεταξύ Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Εθνικής Βιβλιοθήκης
Η Αγορά του ΚΠΙΣΝ, μεταξύ Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Εθνικής Βιβλιοθήκης

Ένα ακόμα βασικό ζητούμενο είναι πώς θα προσφερθεί μια αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα εμπειρία εστίασης στο ευρύ κοινό που κατακλύζει το ΚΠΙΣΝ - από την πρώτη στιγμή στην αποστολή του κέντρου και του προέδρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ήταν να απευθύνεται στο μεγάλο μαζικό κοινό χωρίς διακρίσεις ο χώρος. Στο γαστρονομικό κομμάτι αυτό δεν είχε επιτευχθεί με τις προδιαγραφές που θα περίμενε κανείς. Το απομονωμένο Delta πάνω από την Εθνική Λυρική Σκηνή, δεν είναι μόνο χωροταξικά πιο απρόσιτο αλλά και ουσιαστικά αφού απευθύνεται σε ένα ιδιαιτέρως ελίτ κοινό, κυρίως όσον αφορά την οικονομική επιφάνεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ