Τα νέα μαγαζιά της Αθήνας: 7 αφίξεις για φαγητό και ποτό, που έκαναν ντεμπούτο τους τελευταίους μήνες - iefimerida.gr

Τα νέα μαγαζιά της Αθήνας: 7 αφίξεις για φαγητό και ποτό, που έκαναν ντεμπούτο τους τελευταίους μήνες

Gajah
Gajah

Νέα εποχή, νέα γαστρονομικά εγχειρήματα: λίγο πριν, λίγο μετά αλλά και μες στην καρδιά του καλοκαιριού, γνωστοί σεφ και επιχειρηματίες εγκαινίασαν τα μαγαζιά τους, προσκαλώντας μας να γνωρίσουμε τις εκλεκτές γεύσεις και τα ποτά που σερβίρουν.

Πρόκειται για (τουλάχιστον) εφτά νέα μαγαζιά - εστιατόρια και μπαρ - που μπήκαν στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας τους τελευταίους μήνες και έχουν κάνει ήδη αίσθηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα νέα μαγαζιά της Αθήνας τα έχουν όλα: Μεσογειακή, ιταλική, μεξικάνικη, αμερικάνικη, ινδονησιακή κουζίνα

Tsiftis

Ο Tsiftis, το νέο γαστροκουτούκι του Σήφη Μανουσέλη, μυρίζει ακόμα
«καινουργίλα» στον όμορφο πεζόδρομο που δεσπόζει στην περιοχή των Ιλισίων.

Με εντυπωσιακή βιομηχανική αισθητική και ανοιχτή κουζίνα ο Tsiftis σερβίρει πιάτα στη λογική «to share», μέσα από πολλές επιλογές, που θα μοιράσουν μόνοι τους οι συνδαιτυμόνες. Η κουζίνα βασίζεται στα εποχιακά υλικά και γι' αυτό το μενού αλλάζει κάθε βδομάδα, ανάλογα με τα υλικά που βρίσκει η ομάδα. Τα κρέατά έρχονται από την Κομοτηνή, τα τυριά και τα αλλαντικά είναι όλα ντόπια, τα μυρωδικά που χρησιμοποιούν στα πιάτα είναι φυτεμένα στο παρτέρι της εισόδου. Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτό το μαγαζί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλά είναι τα πιάτα που θα αγαπήσετε στον Tsifti. Ας μιλήσουμε, όμως, για μερικά. Τσίφτικο αγγούρι με κεφίρ, εστραγκόν και σουσάμι, καμένο πράσο, αχινός, αμπελοφάσουλα με σταφύλι, αγουρίδα, ξινομυζήθρα και αμύγδαλα, κόκορα παστιτσάδα, μαγιάτικο και βανίλιες. Κάθε πιάτο είναι μοναδικό, όπως και τα τσίφτικα κρασιά από το εξαιρετικό οινοποιείο του Sclavos wines στην Κεφαλλονιά, που μπορείτε να απολαύσετε κάτω από τα δροσερά πλατάνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού: Τsiftis, Μιχαλακοπούλου και Σεβαστείας, Ιλίσια, Τηλέφωνο: 210 7754246

Gajah

O ελέφαντας του Gajah έχει προσγειωθεί από τις αρχές του Ιουνίου στη γειτονιά του Φαλήρου, πίσω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για να σας ταξιδέψει στα πιο μαγικά μέρη της Καραϊβικής και της Ινδονησίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για ένα νέο εστιατόριο που μοιάζει με εξωτικό νησί και σερβίρει γεύσεις που ταξιδεύουν στην Ινδονησία, τη Πολυνησία και την καραϊβική!

Πεντανόστιμα πιάτα όπως teriyaki pork belly με πίκλα ρέβας, τραγανή λαχανίδα και αρωματικό λάδι μυρωδικών, μπακαλιάρο σε tempura, πατάτα, γουακαμόλε αρακά και σάλτσα aioli, αστακό cofit, rib eye, βούτυρο πόνζου και νουντλς με λαχανικά, πιτάκια ατμού με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι σε γάλα καρύδας και λεμονόχορτο και δροσιστικά cocktails, όλα σερβιρισμένα σε έναν χώρο που είναι διαμορφωμένος έτσι ώστε να νιώθετε ότι βρίσκεστε σε ένα νησί μέσα στην πόλη! Σίγουρα βάλτε το στη λίστα με τα μαγαζιά που πρέπει να επισκεφτείτε σύντομα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού: Gajah, Πάρκο Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, Φαληρικό Δέλτα, τηλέφωνο 6974455699

Λοbby Burger Lounge

Στο ισόγειο του Electra Metropolis άνοιξε τις πόρτες του το Λοbby, το απόλυτο burger lounge που συνδυάζει την tailor made γευστική εμπειρία με τον παλμό της πόλης.

Αφορμή για το νέο στέκι της Αθήνας αποτέλεσε το πάθος για το καλό φαγητό, αλλά και όλα εκείνα τα στοιχεία που χωρίς να το καταλάβουμε, μας κάνουν να νιώθουμε ζεστά και οικεία: η αρχιτεκτονική, η εμμονή στη λεπτομέρεια, ή ένα φαινομενικά απλό αλλά πεντανόστιμο comfort street food, όπως ένα burger. Ή ακόμα καλύτερα.. ένα slider.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μενού υπογράφουν ο Σάκης Βενέτης -Group Executive Chef του Ομίλου Electra Hotels & Resorts και ο Χάρης Ζευγούλης - Executive Chef του ξενοδοχείου Electra Metropolis Athens. Με κοινή φιλοσοφία τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, κατόρθωσαν συνδυάζοντας την τεχνοτροπία του πρώτου και την αισθητική του δεύτερου, να συνθέσουν μια διαφορετική εκδοχή του street food που δίνει έμφαση σε επιλεγμένες πρώτες ύλες απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Black angus burger με κατσικίσιο τυρί, black angus burger με τσένταρ, burger μπακαλιάρου, είναι μερικές μόνο από τις επιλογές σε burger. Στο μενού έχουν προστεθεί και τα vegan burgers με φακές και κινόα, cream cheese με lime και μαγιονέζα με σπόρους μουστάρδας. Εδώ, και τα cocktails κατέχουν σημαντική θέση στο μενού. The Lost Explorer Highball, Tropical Mystic με τζιν, πεπόνι, grapefruit, guava, σαμπούκο και λεμονάδα μάνγκο, Hugo Flower, με βότκα, χυμό πράσινου μήλου, σαμπούκα, αγγούρι και μέντα, δημιουργούν το ιδανικό pairing με το φαγητό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εστιατόριο έχει μια πολύ φιλική ατμόσφαιρα, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για χαλαρές βραδιές με ποτό και φαγητό μέσα στην πόλη.

Πού: Λοbby Burger Lounge - Βουλής 30 & Απόλλωνος, Αθήνα

Μις Ελέν

Το νέο μεζεδοπωλείο με το έξυπνο όνομα που παραπέμπει σε αστέρι Michelin βρίσκεται στη ζωντανή γειτονιά της Κυψέλης και έχει γίνει ήδη στέκι όσων αγαπούν τις αυθεντικές και ελληνικές γεύσεις, τα αγνά υλικά, το παρεϊστικο κλίμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος για τη Μις Ελέν, ένα σύγχρονο ελληνικό μεζεδοπωλείο ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο αδερφός της Κατερίνας Καινούργιου, Πάνος. Από την κουζίνα της Μις Ελέν, λοιπόν, βγαίνουν πολύ ιδιαίτεροι μεζέδες, «πειραγμένοι», με πινελιές από τη σύγχρονη κουζίνα

Στριφτάρια με κρέμα σόγιας, καπνιστή πέστροφα και μπέικον, μανιταροτηγανιά με κρέμας σόγιας και κάρυ, ribs χοιρινά με χειροποίητη σάλτσα μπάρμπεκιου, σπετσοφάι με λουκάνικο και γαρίδα, φρεσκοψημένος γύρος κοτόπουλο με σπιτική σαλάτα coleslaw, λαχταριστές τυρομπαλίτσες με τσάτνει πιπεριάς, κότσι σιγομαγειρεμένο με γλυκόξινη σως, είναι κάποια μόνο από τα πιάτα. Μεγάλο ατού οι πολύ καλές τιμές και τα φιλικά vibes!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού: Μις Ελέν, Ευελπίδων 81, Αθήνα, τηλέφωνο: 210 8829000

Napoli 1121

Χαλάνδρι - Νάπολη, 1121 χιλιόπετρα απόσταση ή...μια ζύμη δρόμος! Εξού και το όνομα Napoli 1121, ο νέος αέρας ναπολιτάνικης πίτσας που φυσά στο Χαλάνδρι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ξυλόφουρνός του βγάζει εκλεκτές επιλογές όπως πίτσα με σάλτσα κιμά, μελιτζάνα, μπασαμέλ, παρμεζάνα, πίτσα bolognes που ξανασυστήνεται,
toscana, marinara και πόσες άλλες ακόμη. Η ζύμη φτιάχνεται αποκλειστικά από φυσικό προζύμι που ωριμάζει 48 ώρες και στον κατάλογο θα βρείτε και κάποιες συνταγές ζυμαρικών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια αυθεντική ιταλική διεύθυνση για πίτσα στην Αθήνα.

Πού: Napoli 1121, Σοφοκλή Βενιζέλου 80, Χαλάνδρι, τηλέφωνο: 216 0041121

Lyra

Σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στη καρδιά της Πλάκας, μια ανάσα από τον ιερό βράχο της Ακρόπολη, στεγάζεται τους τελευταίους δυο μήνες το εστιατόριο Lyra, του ομίλου Nice n Easy, γνωστός για τη farm to table φιλοσοφία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Lyra σερβίρει σύγχρονη δημιουργική κουζίνα, μαγειρεμένη στην καλύτερη δυνατή εκδοχή της, εμπνευσμένη από τα ελληνικά πιάτα. Στα τραπέζια μέσα και έξω σερβίρονται μοντέρνες νοστιμιές με αγνές πρώτες ύλες, αλλά και γεύσεις πειραγμένης μεσογειακής κουζίνας του σεφ Νίκου Δρακάκη!

Σπανακόπιτα με ανθότυρο και κρέμα γιαουρτιού, σαλάτα φακές με tataki τόνου, πίκλες λαχανικών και dressing λεμονιού, μανιτάρια σοταρισμένα με σάλτσα μελιού, ψητό χταπόδι με χούμους, λιαστές ντομάτες και βολβούς για ένα αυθεντικό ελληνικό γεύμα, είναι μερικές από τις ιδιαίτερες επιλογές του καταλόγου. Πρωτότυπα cocktails απογειώνουν τη συνολική εμπειρία!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού: Lyra, Λυσίου 12, Πλάκα, Αθήνα, Τηλέφωνο: 2103229727

Ancho

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία που μετρά 10 ολόκληρα χρόνια ένα νέο κατάστημα Ancho άνοιξε τις πόρτες του στην Αθήνα και υποδέχεται τους λάτρεις της μεξικάνικης κουζίνας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ένα διώροφο κτίριο στην hip πλατεία Αγίας Ειρήνης, τον απόλυτο street food προορισμό της πόλης, τα μεξικάνικα street vibes συναντούν το καλιφορνέζικο coolness των burrito bars σε ένα fast casual spot με το ιδιαίτερο concept των Ancho που βασίζεται στην απόλυτη γευστική ελευθερία, τις ξεχωριστές γεύσεις και τα αρώματα.

Το μενού απλό, πιστό στον street χαρακτήρα των Ancho αλλά και στην αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα. Αρχικά, διαλέγετε τη βάση που επιθυμείτε μέσα από διάφορες επιλογές όπως nachos, chivichangas και burrito bowls και φυσικά την αγαπημένη τριάδα της Tex-Mex κουζίνας - tacos, burritos και quesadillas! Στη συνέχεια, επιλέγετε τη γέμισή, όπως μοσχάρι barbacoa, χοιρινό carnitas με chipotle paste, χειροποίητο χοιρινό γύρο Al Pastor, chicken asada αλλά και spicy shrimps. Σειρά έχουν τα extras και οι salsas, φτιαγμένες με μεξικάνικες πιπεριές όπως jalapeno, serrano, habanero και chipotle, από την ήπια έντασης ranchera μέχρι την ghost pepper sauce - επιλογή για τους πολύ «τολμηρούς» που αγαπούν τις αληθινά spicy γεύσεις. Στα sides θα βρείτε ψητές jacket ή armadillo πατάτες, τραγανά tortilla chips
εμπνευσμένα από τους πολύβουους δρόμους του Μεξικό και το cultural blend τους. Στο μενού υπάρχουν και signature dishes όπως steak quesadilla με ψητό μοσχάρι σχάρας και Monterey Jack cheese, shrimp tacos και Cali burrito με tortilla ολικής άλεσης, ψητό κοτόπουλο και mesclun. Για τους
vegetarian υπάρχουν πιάτα βασισμένα στο βιολογικό tofu, πάντα με μεξικάνικο twist. Frozen margaritas και μεξικάνικες - μεταξύ άλλων - μπύρες συνοδεύουν ιδανικά το φαγητό, ενώ για ένα γλυκό φινάλε σας περιμένουν λαχταριστά churros.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού: Ancho, Αιόλου 25, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Αθήνα, Τηλέφωνο: 6980436301

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ