Το Καφενείο 1987, ένα σύμβολο της αθηναϊκής αστικής ζωής, ανοίγει ξανά τις πόρτες του στο Κολωνάκι, ανανεωμένο, αλλά ταυτόχρονα απόλυτα συνδεδεμένο με την ιστορία του.
Από το 1987, όταν και πρωτολειτούργησε, το Καφενείο αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα της εποχής. Πολιτικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι κι όλη η κοσμική Αθήνα συναντιόνταν στα τραπέζια του.
Στη φιλόξενη σάλα του το φαγητό λειτουργούσε ως αφορμή για συζητήσεις, ανταλλαγή απόψεων και δημιουργία νέων ιδεών. Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά, το Καφενείο ανοίγει ξανά, γράφοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του.
Η ομάδα του Brunello αναλαμβάνει την αναβίωση του χώρου, με στόχο να επαναφέρει στη σύγχρονη καθημερινότητα την αξία του κλασικού μαγειρείου και να αποδώσει τον σεβασμό που αρμόζει σε μια ιστορική διεύθυνση της πόλης.
Έχοντας την υπογραφή των Γιάννη Μωράκη, Γιώργου Μελισσάρη και Thomas Grubac, το εγχείρημα επιδιώκει να ξαναδώσει στο Καφενείο τη θέση που του αξίζει: ένα αστικό εστιατόριο απλό, προσιτό, με γαστρονομική συνείδηση.
Τι δοκιμάζουμε στο Καφενείο 1987 του Κολωνακίου
Κομβικό πρόσωπο της νέας εποχής στο Καφενείο είναι η σεφ Κυριακή Φωτοπούλου, γνωστή από τη θητεία της στο Κτήμα Σιγάλα και στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη.
Με προσήλωση στην εποχικότητα, στις ποιοτικές πρώτες ύλες και στην ελληνική, οικογενειακή κουζίνα, διαμορφώνει ένα μενού που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τη σύγχρονη ελληνική μαγειρική.
Τα πιάτα της ακολουθούν τις αλλαγές της φύσης και ανανεώνονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα της αγοράς.
Από τα παντζάρια στα κάρβουνα, έως το μοσχαράκι με μανέστρα κι από τα αφράτα κεφτεδάκια μέχρι την «παντρεμένη» σαρδέλα, το τσιγαριαστό αρνάκι με σφακιανό χυλοπιτάκι, αλλά και τον μπακλαβά με φιστίκι, το μενού είναι οικείο, καθημερινό, εκτελεσμένο με τεχνική και ευαισθησία.
Το Καφενείο, λειτουργεί από το μεσημέρι έως το βράδυ με προτάσεις που τιμούν την παράδοση, χωρίς να την αντιγράφουν μηχανικά. Η εμπειρία συμπληρώνεται από μια προσεγμένη λίστα κρασιών. Οι ετικέτες της «συνομιλούν» αρμονικά με το φαγητό και ενισχύουν τη γαστρονομική ταυτότητα του χώρου.
Πέρα από τη γεύση, η ομάδα των ιδιοκτητών θέλει να κάνει ξανά το Καφενείο ζωντανό κομμάτι μνήμης και πολιτισμού, το οποίο θα διηγείται τις ιστορίες της πόλης, θα τιμά τις ρίζες του και παράλληλα θα εξελίσσεται, απευθυνόμενο σε όσους εκτιμούν την απλότητα, την ποιότητα και τη συνέπεια.
Η επιστροφή του Καφενείου συμπληρώνει ένα κομμάτι που έλειπε από τον γαστρονομικό χάρτη της πόλης και αποφεύγοντας την υπερβολή, επαναφέρει την αθηναϊκή παράδοση στη σημερινή της διάσταση.
Λουκιανού 26, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 723 9600
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο 12:00-23:30, Κυριακή κλειστά