Το Καφενείο 1987 στο Κολωνάκι ανοίγει ξανά τις πόρτες του -Τι νέο θα βρούμε στο ιστορικό αθηναϊκό στέκι - iefimerida.gr

Το Καφενείο 1987 στο Κολωνάκι ανοίγει ξανά τις πόρτες του -Τι νέο θα βρούμε στο ιστορικό αθηναϊκό στέκι

Το Καφενείο στο Κολωνάκι
Το Καφενείο στο Κολωνάκι

Το Καφενείο 1987, ένα σύμβολο της αθηναϊκής αστικής ζωής, ανοίγει ξανά τις πόρτες του στο Κολωνάκι, ανανεωμένο, αλλά ταυτόχρονα απόλυτα συνδεδεμένο με την ιστορία του.

Από το 1987, όταν και πρωτολειτούργησε, το Καφενείο αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα της εποχής. Πολιτικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι κι όλη η κοσμική Αθήνα συναντιόνταν στα τραπέζια του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη φιλόξενη σάλα του το φαγητό λειτουργούσε ως αφορμή για συζητήσεις, ανταλλαγή απόψεων και δημιουργία νέων ιδεών. Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά, το Καφενείο ανοίγει ξανά, γράφοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του.

Η ομάδα του Brunello αναλαμβάνει την αναβίωση του χώρου, με στόχο να επαναφέρει στη σύγχρονη καθημερινότητα την αξία του κλασικού μαγειρείου και να αποδώσει τον σεβασμό που αρμόζει σε μια ιστορική διεύθυνση της πόλης.

Το Καφενείο 1987 στο Κολωνάκι
Το Καφενείο 1987 στο Κολωνάκι

Έχοντας την υπογραφή των Γιάννη Μωράκη, Γιώργου Μελισσάρη και Thomas Grubac, το εγχείρημα επιδιώκει να ξαναδώσει στο Καφενείο τη θέση που του αξίζει: ένα αστικό εστιατόριο απλό, προσιτό, με γαστρονομική συνείδηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι δοκιμάζουμε στο Καφενείο 1987 του Κολωνακίου

Κομβικό πρόσωπο της νέας εποχής στο Καφενείο είναι η σεφ Κυριακή Φωτοπούλου, γνωστή από τη θητεία της στο Κτήμα Σιγάλα και στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη.

Η σεφ Κυριακή Φωτοπούλου
Η σεφ Κυριακή Φωτοπούλου

Με προσήλωση στην εποχικότητα, στις ποιοτικές πρώτες ύλες και στην ελληνική, οικογενειακή κουζίνα, διαμορφώνει ένα μενού που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τη σύγχρονη ελληνική μαγειρική.

Τα πιάτα της ακολουθούν τις αλλαγές της φύσης και ανανεώνονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα της αγοράς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η σάλα του Καφενείου
Η σάλα του Καφενείου

Από τα παντζάρια στα κάρβουνα, έως το μοσχαράκι με μανέστρα κι από τα αφράτα κεφτεδάκια μέχρι την «παντρεμένη» σαρδέλα, το τσιγαριαστό αρνάκι με σφακιανό χυλοπιτάκι, αλλά και τον μπακλαβά με φιστίκι, το μενού είναι οικείο, καθημερινό, εκτελεσμένο με τεχνική και ευαισθησία.

Τι τρώμε στο Καφενείο
Τι τρώμε στο Καφενείο

Το Καφενείο, λειτουργεί από το μεσημέρι έως το βράδυ με προτάσεις που τιμούν την παράδοση, χωρίς να την αντιγράφουν μηχανικά. Η εμπειρία συμπληρώνεται από μια προσεγμένη λίστα κρασιών. Οι ετικέτες της «συνομιλούν» αρμονικά με το φαγητό και ενισχύουν τη γαστρονομική ταυτότητα του χώρου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα πιάτα που θα βρεις στο Καφενείο
Τα πιάτα που θα βρεις στο Καφενείο

Πέρα από τη γεύση, η ομάδα των ιδιοκτητών θέλει να κάνει ξανά το Καφενείο ζωντανό κομμάτι μνήμης και πολιτισμού, το οποίο θα διηγείται τις ιστορίες της πόλης, θα τιμά τις ρίζες του και παράλληλα θα εξελίσσεται, απευθυνόμενο σε όσους εκτιμούν την απλότητα, την ποιότητα και τη συνέπεια.

Πιάτα με μεράκι και αγάπη
Πιάτα με μεράκι και αγάπη

Η επιστροφή του Καφενείου συμπληρώνει ένα κομμάτι που έλειπε από τον γαστρονομικό χάρτη της πόλης και αποφεύγοντας την υπερβολή, επαναφέρει την αθηναϊκή παράδοση στη σημερινή της διάσταση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λουκιανού 26, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 723 9600
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο 12:00-23:30, Κυριακή κλειστά


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κολωνάκι καφενείο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ