Ο Κωνσταντίνος Μπόλας μας μιλά για το Felicita στο Ρουφ και προτείνει την τέλεια playlist για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - iefimerida.gr

Ο Κωνσταντίνος Μπόλας μας μιλά για το Felicita στο Ρουφ και προτείνει την τέλεια playlist για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Ο Κωνσταντίνος Μπόλας είναι ο «This Cooking Man»
Ο Κωνσταντίνος Μπόλας είναι ο «This Cooking Man»

Ο Κωνσταντίνος Μπόλας αγαπά το φαγητό και μεταμορφώθηκε σε «This Cooking Man», κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όταν δημιούργησε το λογαριασμό στο Instagram.

Πρόκειται για ένα «λαχταριστό» account πλούσιο σε γεύσεις και μυρωδιές με το (καλό) φαγητό και ποτό σε πρώτο πλάνο. Εκεί μοιράζεται τις αγαπημένες του συνταγές, τα ταξίδια του, για την άλλη του αγάπη, τη μουσική, αλλά και το νέο του εγχείρημα, το Aperitivo & Wine Bar Felicita που άνοιξε το καλοκαίρι στο Ρουφ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κωνσταντίνος Μπόλας μίλησε στο iefimerida.gr για την ιδέα του «This Cooking Man», μάς έδωσε ιδέες και tips για τα Χριστούγεννα ενώ αποκάλυψε ποιο φαγητό θα ήταν η Αθήνα.

Ο Κωνσταντίνος Μπόλας
Ο Κωνσταντίνος Μπόλας /Φωτογραφία: Instagram

Πώς προέκυψε ο «This Cooking Man»;

Το account του «This Cooking Man» δημιουργήθηκε εν μέσω καραντίνας και λειτούργησε ως την δική μου «απόδραση» και επικοινωνία με τον έξω κόσμο, μια εποχή που οι κοινωνικές επαφές είχαν αποκοπεί. Δουλεύοντας αποκλειστικά απο το σπίτι, η κουζίνα ήταν η δική μου έξοδος. Εκεί χαλάρωνα, δημιουργούσα, περνούσα καλά. Και αυτό ακριβώς ήθελα να βγάλω και μέσα απο το προφίλ μου στο Instagram.

Ποια είναι η σχέση σου με τη μαγειρική και το φαγητό;

Έχω την τύχη να έχω δύο γονείς που μαγειρεύουν μέχρι και σήμερα εξίσου νόστιμα. Οι εικόνες μου απο μικρή ηλικία βλέποντας τους ήταν μεγάλα τραπεζώματα, φίλοι και πολύ φαγητό. Επιρροές που πήρα μαζί και στην ενήλικη ζωή μου. Τώρα στα 46 μου, προσπαθώ να κάνω το ίδιο, όπως εκείνοι. Η ουσία δεν βρίσκεται εξ' ολοκλήρου στο φαγητό αλλά σε αυτό που το περιβάλει και τα συναισθήματα που προκαλεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Κωνσταντίνος Μπόλας
Ο Κωνσταντίνος Μπόλας /Φωτογραφία: Instagram

Τι θέλεις να πετύχεις με το account σου; Έχεις ιδέες για το μέλλον;

Ξεκίνησα το account χωρίς κάποιο σκοπό ή στόχο. Και ακόμα δεν έχω. Θέλω απλά να μοιράζομαι την καθημερινότητά μου μέσα από τις συνταγές, τα ταξίδια, τα κρασιά και την μουσική. Επιτυχία θα είναι αν κάποιος ταυτιστεί μαζί μου.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;

Θα έλεγα κάτι πιο βαρύγδουπο όπως η παρέα και η στιγμή είναι αυτή που κάνει ένα φαγητό αγαπημένο. Αλλά όχι, είναι τα μακαρόνια με κιμά!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν η Αθήνα ήταν φαγητό, ποιο θα ήταν;

Πολυπολιτισμικό, με πολύ λάδι, απλό αλλά ακραία νόστιμο. Ένα κοκκινιστό ίσως με μπαχαρικά.

Θα πρότεινες κάποια μέρη στην Αθήνα;

Κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του γούστα και στο που περνάει καλά. Είναι τόσο υποκειμενικό που αρκετές φορές αποφεύγω να δίνω συμβουλές. Ωστόσο έχουν ανοίξει εξαιρετικά εστιατόρια και wine bars, το καθένα με την δική του ταυτότητα που αξίζει να τα επισκεφτεί κάποιος και μετά να κρίνει αν αυτό είναι το μαγαζί που του ταιριάζει.

Ο Κωνσταντίνος Μπόλας
Ο Κωνσταντίνος Μπόλας /Φωτογραφία: Instagram

Θα μας δώσεις μια συνταγή γι' αυτήν την εποχή;

Προτείνω την συνταγή για τα μελομακάρονα. Πολύ αγαπημένη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά:

  • 800 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ baking powder
  • 2 κ.γ κανέλα σκόνη
  • 1/4 κ.γ γαρύφαλλο σκόνη
  • 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο σκόνη
  • 1/4 κ.γ τζίντζερ σκόνη
  • 60 γρ ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
  • 300 γρ χυμός πορτοκάλι
  • 450 γρ ηλιέλαιο
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 50 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 3 κ.σ κονιάκ ή μεταξά ή λικέρ κανέλας
  • για το σιρόπι
  • 500 γρ νερό
  • 750 γρ ζάχαρη
  • 3-4 στικ κανέλας
  • 4 γαρύφαλλα
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στην μέση
  • 1 κ.σ ουίσκι (προαιρετικό)
  • 100 γρ μέλι

Εκτέλεση:

  • Για το σιρόπι, προσθέτεις όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, ανακατεύεις και απο όταν ξεκινήσει να βράζει και έχει λιώσει η ζάχαρη, αποσύρεις σε 5 με 7 λεπτά. Αφήνεις το σιρόπι να κρυώσει τελείως.
  • Σε ένα μπολ προσθέτεις το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο, το βούτυρο, ανακατεύεις να αναμιχθεί το μείγμα και συνεχίζεις με το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και την ζάχαρη και συνεχίζεις το ανακάτεμα, στο τέλος προσθέτεις την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, και το γαρύφαλλο
  • Σε ένα άλλο μπολ προσθέτεις το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την σόδα και το μπέικιν και ανακατεύεις. Προσθέτεις σιγά σιγά το μείγμα στο μπολ με τα υγρά στοιχεία
  • Όταν ενσωματωθούν όλα τα υλικά και έχει απορροφηθεί όλο το αλεύρι, πλάθεις σε ότι σχήμα θες (περίπου 25 γρ) και τα απλώνεις σε ταψί με λαδόκολα.
  • Τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 30 λεπτά.
  • Τα βγάζεις απο το φούρνο, και έτσι πως είναι ζεστά τα ρίχνεις στο κρύο σιρόπι. Τα κρατάς στο σιρόπι για 3 λεπτά και τα βγάζεις. Προσθέτεις απο πάνω μέλι και καρύδια.

Μουσική και φαγητό: Δώσε μας μια shortlist με τα αγαπημένα σου τραγούδια που πάνε σε ένα τραπέζι

Τα Χριστούγεννα είναι πολύ κοντά, μια εποχή που όσο μεγαλώνω την αγαπώ όλο και πιο πολύ. Προτείνω ότι σχεδόν επιβάλλεται κάποιος να έχει στην λίστα του: Tο «A Charlie Brown Christmas» απο Vince Guaraldi Trio. Ένα άλμπουμ, βάλσαμο στην ψυχή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού θα μας πρότεινες να ταξιδέψουμε αν αγαπάμε το καλό φαγητό;

Ο έρωτας μου είναι η Ιταλία. Κάθε σπιθαμή απο αυτή την χώρα την λατρεύω. Η ενέργεια που βγάζει με κάνει να νιώθω ευτυχισμένος. Το φαγητό για τους Ιταλούς είναι μια ολόκληρη ιεροτελεστία και δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτό. Κλείσε τα μάτια λοιπόν και διάλεξε στην τύχη μια πόλη της Ιταλίας.

Ο Κωνσταντίνος Μπόλας στην Βενετία
Ο Κωνσταντίνος Μπόλας στην Βενετία /Φωτογραφία: Instagram

Πώς προέκυψε η ιδέα για το Felicita; Πες μας λίγα λόγια

Το Felicita είναι η αναζωογόνηση μου. Η ευτυχία και το άγχος μου παράλληλα. Ένα Aperitivo & Wine Bar, που το ονειρευόμουν χρόνια. Μαζί με τον Αλέξανδρο Καμπέρη, φίλο και συνεργάτη μου, πήραμε την απόφαση να το ανοίξουμε και όπου μας βγάλει.

Ο Κωνσταντίνος Μπόλας στο Felicita
Ο Κωνσταντίνος Μπόλας στο Felicita /Φωτογραφία: Instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βρήκαμε τον χώρο στο Ρουφ, τον ερωτευτήκαμε, το αναθέσαμε σε δύο εξαιρετικές γυναίκες και φίλες (Βαρβάρα Κουντζάκη & Έφη Μαλανδράκη) που έχουν δημιουργήσει το A.Sylo Design Shelter, και δημιούργησαν κάτι πολύ όμορφο. Και έτσι εγένετο το Felicita, ένα υβδριδικό cocktail/wine bar με νόστιμο φαγητό (πώς θα μπορούσε να παραλειφθεί αυτό άλλωστε) οικείο, ανθρωποκεντρικό, ασφαλές για όλους/όλες/όλα.

Ο Κωνσταντίνος Μπόλας στο Felicita
Ο Κωνσταντίνος Μπόλας στο Felicita /Φωτογραφία: Instagram

Βλέπουμε μια άνθιση των aperitivo & wine bars στην Αθήνα και μια ιδιαίτερη επαναπροσέγγιση του κρασιού. Πού οφείλεται αυτό; Έλειπε κάτι τέτοιο;

Απο την Αθήνα, δεν λείπει κάτι εδώ και καιρό. Δεν υπάρχει πια παρθενογένεση στην εστίαση, απλά συμπληρώνεται ένα παζλ με πολύ ενδιαφέροντα μαγαζιά που έχουν χαρακτήρα και ενδιαφέρον που προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία και προσέγγιση.

Ο Κωνσταντίνος Μπόλας στο Felicita
Ο Κωνσταντίνος Μπόλας στο Felicita /Φωτογραφία: Instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κρασί ήταν και είναι συνυφασμένο με την κουλτούρα μας, και είμαστε μια χώρα με τεράστιο οινικό πλούτο που έπρεπε να βγει στην επιφάνεια.

Πρότεινε μας ένα ποτό και ένα πιάτο που θα βρούμε στο Felicita για after work drinks με φίλους

Aperitivo χαμηλού αλκοολικού βαθμού, 8 διαφορετικά είδη Negroni, κρασιά απο μικρά ελληνικά και ξένα οινοποιεία που αξίζει να ανακαλύψει κάποιος/α/ο και φαγητό που θα νιώσεις μια μικρή ευτυχία σε κάθε μπουκιά.

Negroni στο Felicita
Negroni στο Felicita /Φωτογραφία: Instagram


Οσο για το τιπ του για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, απλό:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να μην υπάρχει άγχος και υπερβολή. Στο τέλος της ημέρας θα μείνουν μόνο τα γέλια και οι όμορφές στιγμές ανάμεσα στους φίλους και στην οικογένεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ