Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, δύο από τα πιο γνωστά ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας γιορτάζουν την «World Pasta Day» με τον καλύτερο τρόπο.
Το Ovio και το Cupola τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών (που είναι στις 25 Οκτωβρίου) συνοδεύοντας κάθε πιάτο ζυμαρικών που επιλέγουμε με ένα δροσερό spritz ή ένα υπέροχο, αρωματικό κρασί.
Συγκεκριμένα, το Ovio τιμά σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών με μια ξεχωριστή γιορτή αφιερωμένη στο πιο εμβληματικό στοιχείο της ιταλικής γαστρονομίας, που δεν είναι άλλο από τα ζυμαρικά, σε μια ατμόσφαιρα που αποπνέει την ανεπιτήδευτη κομψότητα της Ιταλίας.
Με την υπογραφή του chef Πάνου Ιωαννίδη, το μενού του Ovio είναι εμπνευσμένο από την ιταλική κουλτούρα και την σύγχρονη γαστρονομική προσέγγιση, οδηγώντας τους καλεσμένους σε μια αυθεντική εμπειρία γευσιγνωσίας.
Την ίδια στιγμή, το Cupola, άλλο ένα αγαπημένο ιταλικό στέκι που βρίσκεται στο Παγκράτι, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, με τον ίδιο τρόπο.
Τα ζυμαρικά είναι κάτι παραπάνω από ένα πιάτο, δεν είναι απλώς comfort food· είναι τρόπος ζωής. Ένα πιάτο που φέρνει τους φίλους κοντά, ανεβάζει τη διάθεση και μεταφέρει στην καρδιά της Αθήνας λίγη από τη μαγεία της la dolce vita.
Ενσαρκώνουν την αυθεντικότητα της ιταλικής κουλτούρας: ένας συνδυασμός αυθεντικότητας, απλότητας και δημιουργικότητας που αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία του εστιατορίου.
Από τις φρέσκες πρώτες ύλες μέχρι την τελευταία πινελιά στο πιάτο, κάθε δημιουργία είναι μια μικρή ιταλική ιστορία, σερβιρισμένη με πάθος και αγάπη.
Με αφορμή αυτή τη γιορτή το Ovio και το Cupola προσκαλούν σήμερα τους λάτρεις των ζυμαρικών σε μια μοναδική εμπειρία γεύσης και ατμόσφαιρας. Κάθε πιάτο συνοδεύεται από ένα δροσιστικό Spritz ή ένα ποτήρι εκλεκτού κρασιού, ολοκληρώνοντας έτσι την απόλυτη γαστρονομική απόλαυση.
Μέχρι τις 19:00, μπορείτε να γιορτάσετε σε ένα από τα δύο γνωστά αθηναϊκά στέκια την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών με εκλεπτυσμένο φαγητό και αυθεντικές Ιταλικές γεύσεις, μοναδική ατμόσφαιρα και το ιδανικό aperitivo στο ποτήρι σας.