Τα πρώτα κεράσια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους γι αυτό και είναι η καλύτερη στιγμή να φτιάξουμε αυτό το θεϊκό γλυκό.
Λαμπερά, κόκκινα και σφριγηλά με πλούσιο άρωμα και ολόγλυκη γεύση, τα κεράσια μπαίνουν πρώτα στο καλοκαιρινό καλάθι. Κυκλοφορούν από τον Ιουνίο μέχρι και τον Αύγουστο και τα απολαμβάνουμε φρέσκα ή τα χρησιμοποιούμε στα γλυκά μας. Εκτός από το περίφημο γλυκό του κουταλιού και την αγαπημένη μας μαρμελάδα που είναι top στη λίστα των κερασένιων γλυκών, τα έχουμε συνηθίσει μέσα σε ζύμες, δηλαδή σε κέικ και τάρτες, σε λευκά γλυκά (τούρτες, πανακότα, τσιζκέικ κ.ο.κ.) και φυσικά σε παγωτά και γιαουρτογλυκά.
Αυτό όμως που τους πάει ίσως περισσότερο από κάθε άλλο γλυκό υλικό είναι η σοκολάτα γι αυτό και εμείς σας δίνουμε μία συνταγή για brownie με κεράσια. Η προσθήκη τους κάνει το κορυφαίο σοκολατένιο γλυκό ακόμα πιο απολαυστικό.

Ζουμερό brownie με φρέσκα κεράσια
Υλικά για 6-8 μερίδες
- 250 γρ. μαύρη κουβερτούρα, χοντροκομμένη
- 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε κυβάκια
- 250 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 250 γρ. κεράσια (καθαρή σάρκα, χωρίς τα κουκούτσια)
- 4 αυγά
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί (ανοξείδωτο μπολ τοποθετημένο πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει) ανακατεύοντας συνεχώς με σπάτουλα σιλικόνης. Μόλις λιώσουν εντελώς και ομογενοποιηθούν κατεβάζουμε το μπολ από το μπεν μαρί. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα για τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο, το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Μόλις ομογενοποιηθούν σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τα κεράσια, ανακατεύουμε ελαφρά με τη σπάτουλα σιλικόνης και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα μέτριο ταψί (27 x 23 εκ.)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά, ώστε να τραγανίζει απέξω και να μείνει ζουμερό εσωτερικά. Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα και φρέσκα κεράσια.