Πανελλήνιες 2022: Οι απαντήσεις στα θέματα Λατινικών, Χημείας και Πληροφορικής -Οι εκτιμήσεις - iefimerida.gr

Πανελλήνιες 2022: Οι απαντήσεις στα θέματα Λατινικών, Χημείας και Πληροφορικής -Οι εκτιμήσεις

απαντήσεις πανελλήνιες / εικόνα από εξεταστικό κέντρο πανελλαδικών
Φωτογραφία: INTIME NEWS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο τέλος έφτασε η τρίτη δοκιμασία των Πανελλήνιων εξετάσεων για τους υποψήφιους από τα ΓΕΛ.

Όπως προέβλεπε το πρόγραμμα των Πανελλήνιων εξετάσεων, οι υποψήφιοι σήμερα εξετάστηκαν Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική. Το iefimerida.gr δημοσίευσε πρώτο τα θέματα τα οποία «έπεσαν» σήμερα και σε συνεργασία με το ΜΕΘΟΔΙΚΟ Φροντιστήριο αναρτά απαντήσεις και σχολιασμό επί των θεμάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πανελλήνιες: Οι απαντήσεις στα σημερινά θέματα

Ακολουθούν οι απαντήσεις στα σημερινά θέματα (προσοχή: το κείμενο θα ενημερώνεται διαρκώς μέχρι την ανάρτηση των ολοκληρωμένων απαντήσεων για όλα τα μαθήματα):

ΛΑΤΙΝΙΚΑ

Οι απαντήσεις στα Λατινικά:

Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία τα Λατινικά

Η ομάδα φιλολόγων του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ επισημαίνει σχετικά με τα θέματα των Λατινικών:

«Σήμερα οι μαθητές των Ανθρωπιστικών Επιστημών εξετάζονται στο μάθημα των Λατινικών, που επανήλθε ως πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα για την πρόσβαση στις σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου. Τα θέματα δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυσκολία, με του νέου τύπου ερωτήσεις εισαγωγής και ετυμολογικών να κρίνονται αναμενόμενες, τη Γραμματική να ακολουθεί τον τρόπο εξέτασης των προηγούμενων ετών και οι Παρατηρήσεις στο Συντακτικό να είναι λιγότερες σε πλήθος από τα προηγούμενα χρόνια. Οι εκφωνήσεις είναι σαφείς και οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι δεν αναμένεται να δυσκολευτούν».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΧΗΜΕΙΑ

Οι απαντήσεις στη Χημεία (μπορείτε να βλέπετε live το ενημερωμένο έγγραφο και από αυτόν τον σύνδεσμο):

Οι εκτιμήσεις για τη Χημεία

Σύμφωνα με την έμπειρη ομάδα του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ Φροντιστηρίου «τα θέματα στο μάθημα της Χημείας που εξετάζεται σήμερα καλύπτουν όλα τα κεφάλαια της ύλης με ερωτήματα που δεν αναμένεται να δυσκολέψουν ιδιαίτερα τους καλά προετοιμασμένους υποψηφίους. Είναι κλιμακούμενης δυσκολίας με τα πιο απαιτητικά ερωτήματα στο τελευταίο θέμα».

Το ΜΕΘΟΔΙΚΟ καταλήγοντας τονίζει ότι «γενικά, τα θέματα είναι σαφώς διατυπωμένα και οι ασκήσεις είναι στο πνεύμα των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου (Θέμα Γ). Μόνο τα ερωτήματα Δ2, Δ3 έχουν αυξημένο βαθμό δυσκολίας ώστε να υπάρξει και η αντίστοιχη κλιμάκωση βαθμολογίας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Οι ολοκληρωμένες απαντήσεις στην Πληροφορική:

Πιο δύσκολα από τα προηγούμενα χρόνια τα θέματα της Πληροφορικής

Σχολιάζοντας τα θέματα της Πληροφορικής, η ομάδα του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ σημειώνει τα εξής:

«Τα θέματα στο μάθημα της Πληροφορικής είναι μέτριας δυσκολίας, λίγο πιο απαιτητικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όπου λόγω και της πανδημίας ήταν μειωμένη η ύλη. Η θεωρία κινήθηκε σε αναμενόμενα επίπεδα με έμφαση στη νέα ύλη που προστέθηκε φέτος. Στα θέματα μόνο το ερώτημα Α4 είναι πιο σύνθετο και ίσως χρειαζόταν καλύτερη διατύπωση. Το θέμα Β κρίνεται αρκετά εύκολο, αν και χρειάζεται προσοχή στην εκφώνηση στο ερώτημα Β1. Το τρίτο θέμα που είναι το πιο απαιτητικό συγκριτικά με τα προβλήματα που τέθηκαν, έχει μια δυσκολία στην κατανόηση στο ερώτημα Γ3, ενώ το ερώτημα Γ5 στα υποπρογράμματα δεν αναμένεται να δυσκολέψει τους καλά προετοιμασμένους υποψηφίους. Τέλος το τέταρτο θέμα που έξετάζεται η επίλυση προβλήματος με χρήση πινάκων, έχει βατά ερωτήματα και οι περισσότεροι υποψηφιοι θα ανταποκριθούν με επάρκεια, ειδικά αν είναι προσεκτικοί στην προσπέλαση του πίνακα για την εισαγωγή των δεδομένων στο ερώτημα Δ2»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οδηγός για τις Πανελλήνιες

Το iefimerida.gr έχει ήδη δημοσιεύσει αναλυτικές οδηγίες των ειδικών, καθώς και τον κανονισμό για τα αντικείμενα που απαγορεύεται να έχουν μαζί τους την ώρα της εξέτασης οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων εξετάσεων. Ο κανονισμός είναι ιδιαίτερα αυστηρός και υπό ορισμένες περιπτώσεις προβλέπει τον μηδενισμό του γραπτού.

Στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις χρησιμοποιείται εκ νέου ο «κόφτης» της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, ενώ και τα μόρια που θα συγκεντρώσουν οι υποψήφιοι θα υπολογιστούν με διαφορετικό τρόπο. Το υπουργείο Παιδείας ανάρτησε ταυτόχρονα τους πίνακες με τους εισακτέους, με τους αναλυτές να υποστηρίζουν ότι ο αριθμός τον εισακτέων δεν θα επηρεάσει σημαντικά τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Πανελλήνιες 2022: Πώς υπολογίζονται τα μόρια

Τα φροντιστήρια ΜΕΘΟΔΙΚΟ έχουν δημιουργήσει την Εφαρμογή Υπολογισμού Μορίων Πανελληνίων η οποία βρίσκεται σε αυτόν τον σύνδεσμο:

https://www.methodiko-frontistirio.gr/moria/index.html

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να «κατεβάσουν» και την εφαρμογή για κινητά του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ από αυτό το link:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ