Βάσεις 2019 αποτελέσματα: Live όλες οι εξελίξεις, εκτιμήσεις, στοιχεία - iefimerida.gr

Βάσεις 2019 αποτελέσματα: Live όλες οι εξελίξεις, εκτιμήσεις, στοιχεία

Ετοιμοι οι πίνακες με τις Βάσεις 2019
Δείτε στο iefimerida αναλυτικά στοιχεία για τις Βάσεις 2019 / Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Βάσεις 2019 είναι πλέον εδώ, καθώς το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τους πίνακες αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις από τα αποτελέσματα και τα όσα δήλωσε ο εκπαιδευτικός αναλυτής – σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης στο iefimerida, οι Βάσεις 2019 «έκρυβαν» μεγάλες πτώσεις, ανατροπές και εκπλήξεις, με βασικότερη την «κατάρρευση» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι υποψήφιοι πλέον μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις Βάσεις 2019 και τους πίνακες αποτελεσμάτων μέσω της ειδικής ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας https://results.it.minedu.gov.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της προαναφερθείσας ιστοσελίδας του Υπουργείου για τις Βάσεις 2019 πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Η ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας για τις Βάσεις 2019 είναι... έτοιμη για τις ανακοινώσεις:

Το μήνυμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου για τις Βάσεις 2019
Το μήνυμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου για τις Βάσεις 2019 / Πηγή: MINEDU
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βάσεις 2019: Ολα τα αποτελέσματα των πανελλαδικών

Δείτε αναλυτικά και ανά κατηγορία τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών τα αποτελέσματα των Βάσεων 2019:

BΑΣΕΙΣ 2019 ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΒΑΣΕΙΣ 2019 ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2017-ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΑΝΕΛ.2019

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2018-ΗΜΕΡΗΣΙΑ-ΠΑΝΕΛ.2019

ΒΑΣΕΙΣ-ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ-ΠΑΝΕΛ.2019

ΒΑΣΕΙΣ-ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)ΠΑΝΕΛ.2019

ΒΑΣΕΙΣ-ΕΠΙΛΟΓΗ -ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)ΠΑΝΕΛ.2019

ΒΑΣΕΙΣ-ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ-ΠΑΝΕΛ.2019

ΒΑΣΕΙΣ-ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ-ΠΑΝΕΛ.2019

Οι πρώτοι των πρώτων -Ιστορίες απόλυτης επιτυχίας

Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ανώτατα ιδρύματα ολοκληρώθηκε ένας μακρύς αγώνας για τις δεκάδες χιλιάδες υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Αμέσως μετά τις γενικές διαπιστώσεις για το ύψος του βαθμού εισαγωγής στις σχολές αποκαλύπτονται οι προσωπικές ιστορίες μαθητών που κατάφεραν να διακριθούν από τις φετινές εξετάσεις. Ανάμεσα σε αυτές περιπτώσεις υποψηφίων από την Κρήτη, τη Λαμία, τον Βόλο και τη Θεσσαλονίκη.

Το iefimerida κατέγραψε όλες τις αξιοσημείωτες επιτυχίες που καταγράφηκαν φέτος στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Βάσεις 2019: Οι συγκριτικοί πίνακες του υπουργείου Παιδείας

Ταυτόχρονα με τις Βάσεις 2019 το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τους αναλυτικούς συγκριτικούς πίνακες τόσο για τους υποψηφίους από τα ΓΕΛ όσο και για τα ΕΠΑΛ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε εδώ τους συγκριτικούς πίνακες για τις Βάσεις 2019 για τα ΓΕΛ

Δείτε εδώ τους συγκριτικούς πίνακες για τις Βάσεις 2019 για τα ΕΠΑΛ

Τα πρώτα στατιστικά στοιχεία για τις Βάσεις 2019

Σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις των αποτελεσμάτων για τις Βάσεις 2019, η βάση της Ιατρικής Σχολής Αθήνας διαμορφώνεται στα 18.724 μόρια, παρουσιάζοντας πτώση 305 μόρια σε σχέση με το 2018. Πέρυσι η Ιατρική ήταν στα 19.029.

Αντίστοιχα η Νομική Αθήνας έχει βάση 18.013 μόρια, 206 μόρια λιγότερα από το 2018. Πιο σημαντική πτώση φέτος στο τμήμα Φιλολογίας Αθήνας με βάση στα 14.677 μόρια, με πτώση κατά 1.590 μόρια. Το ίδιο ισχύει και για το Μαθηματικό Αθήνας με την βάση να είναι 14.617 από 15.152 που ήταν πέρυσι. Δηλαδή με πτώση 525 μόρια.

Την ίδια ώρα, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών η βάση διαμορφώνεται στα 18.314, αυξημένη κατά 74 μόρια σε σχέση με το 2019, ενώ στο τμήμα Αρχιτεκτόνων η βάση είναι στα 19.050, παρουσιάζοντας πτώση 284 μόρια συγκριτικά με πέρυσι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρωτιά των γυναικών στις Πανελλαδικές -Πόσοι άνδρες… «κόπηκαν»

Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για τις Βάσεις 2019, προκύπτει -για μια ακόμη φορά- η… επικράτηση των γυναικών υποψηφίων έναντι των ανδρών.

Οπως δήλωσε η Νίκη Κεραμέως στον ΣΚΑΪ, οι Βάσεις 2019 φανερώνουν ότι οι γυναίκες σημείωσαν επιτυχία σε ποσοστό 53,48%, ενώ οι άνδρες σε ποσοστό 46%. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από τους μισούς άνδρες υποψηφίους «κόπηκαν» στις Πανελλαδικές.

Οπως ανέφερε στο iefimerida ο εκπαιδευτικός αναλυτής - σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης, για όσους δεν έφεραν ευχάριστα αποτελέσματα οι Βάσεις 2019 υπάρχουν πέντε εναλλακτικές λύσεις.

Βάσεις 2019: Πώς θα «διαβάσετε» τους πίνακες αποτελεσμάτων

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταυτόχρονα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας, το iefimerida θα ξεκινήσει να δημοσιεύει τους πίνακες των Βάσεων 2019, καθώς και αναλύσεις ειδικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας θα δημοσιοποιήσει 9 πίνακες για τις Βάσεις 2019: Δυο πίνακες για τα ΓΕΛ (Ημερήσια και Εσπερινά), δυο πίνακες για τα ΕΠΑΛ (Ημερήσια και Εσπερινά), δυο πίνακες για αλλογενείς, και τέσσερις πίνακες για την επιλογή του 10%.

Η συγκεκριμένη κατηγορία του 10% για τις Βάσεις 2019 αφορά τους υποψηφίους που υπέβαλλαν εκ νέου το μηχανογραφικό του 2018. Δείτε τη μορφή που είχαν οι πίνακες για τις Βάσεις το 2018:

Ενδεικτικός πίνακας για τις Βάσεις, όπως δημοσιεύτηκαν το 2018 από το υπουργείο Παιδείας
Ενδεικτικός πίνακας για τις Βάσεις, όπως δημοσιεύτηκαν το 2018 από το υπουργείο Παιδείας / Πηγή: MINEDU
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πότε θα αναρτηθούν στα Λύκεια οι Βάσεις 2019

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι πίνακες των Βάσεων 2019 σήμερα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια το μεσημέρι της Τρίτης.

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν με τις Βάσεις 2019 στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Σήμερα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν και τα στατιστικά στοιχεία για τις Βάσεις 2019, με πίνακες που θα συγκρίνουν τα αποτελέσματα με εκείνα του 2018. Το iefimerida θα δημοσιεύει στην πλατφόρμα του τα αποτελέσματα με ευκρινή τρόπο για κάθε ενδιαφερόμενο.

Βάσεις 2019: Τι ισχύει για τις εγγραφές των πρωτοετών

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας σχεδόν 8 στους 10 υποψηφίους (77%) πέρασαν σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επιτυχόντες και επιτυχούσες των Πανελλαδικών εξετάσεων θα κληθούν σε λίγες ημέρες να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας στη διεύθυνση eregister.it.minedu.gov.gr (παραμένει «κλειστή» σήμερα).

Δείτε στο iefimerida τι ισχύει κατά κανόνα για τις εγγραφές των πρωτοετών καθώς και ποιες σχολές εξαιρούνται από αυτή τη διαδικασία εγγραφής.

Τι ανέφεραν οι πρώτες επίσημες «διαρροές» για τις Βάσεις 2019

Μια «πρόγευση» από τα στοιχεία για τις Βάσεις 2019 που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Παιδείας, έδωσε λίγο μετά τις 9:00 η υπουργός Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι οι Βάσεις 2019 κινούνται, γενικά, καθοδικά, με εξαίρεση κάποιες σχολές, κυρίως οικονομικές (4ο επιστημονικό πεδίο).

Συγκεκριμένα, αναφερόμενη στις Βάσεις 2019, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι αναμένεται πτώση κατά 100 έως και 200 μόρια στις Νομικές Σχολές, πτώση 200 έως και 300 μορίων στις Ιατρικές σχολές, καθώς και πτώση από 300 έως 800 μόρια στις Πολυτεχνικές. Σε ό,τι αφορά τις Βάσεις 2019 για τις Παιδαγωγικές σχολές, η υπουργός Παιδείας εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υποχωρήσουν κατά 300 περίπου μόρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βάσεις 2019: Το 23% των υποψηφίων μπαίνει σε σχολή επιλογής του

Πτωτική τάση, όπως σημείωσε η κυρία Κεραμέως, υπάρχει και στις Μαθηματικές σχολές (500 έως 1000 μόρια). Αντίθετα, οι Βάσεις 2019 αναμένεται να ανέβουν κατά 300 μόρια στην Πληροφορική, ενώ ανοδικές τάσεις παρατηρούν στις Οικονομικές και στις Αστυνομικές σχολές.

Η υπουργός Παιδείας σχολίασε στη συνέχεια ότι οι παράγοντες που καθορίζουν τις βάσεις είναι ο αριθμός των εισακτέων, που φέτος ήταν αυξημένος, οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων που φέτος κινήθηκαν πτωτικά στα περισσότερα επιστημονικά πεδία, καθώς και οι προτιμήσεις των υποψηφίων, όπως τις κατέγραψαν στα μηχανογραφικά τους δελτία.

Η πτώση στις Βάσεις 2019, σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως, οφείλεται εν πολλοίς στις χαμηλές βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων. Η κυρία Κεραμέως ανέφερε καταλήγοντας πως το 23% των υποψηφίων εισάγεται στη σχολή πρώτης προτίμησης, ενώ δήλωσε ότι στα Γενικά Λύκεια πάνω από το 25% των υποψηφίων έχει γράψει κάτω από 10 και στα Επαγγελματικά Λύκεια το συγκεκριμένο ποσοστό είναι άνω του 40%.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ