fbpx Βάσεις 2019: Αγωνία τέλος, ανακοινώσεις στις 11:00 – Οι τελευταίες εκτιμήσεις | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΕΛΛΑΔΑ
ΤΙ ΛΕΝΕ ΕΙΔΙΚΟΙ

Βάσεις 2019: Αγωνία τέλος, ανακοινώσεις στις 11:00 – Οι τελευταίες εκτιμήσεις

Υποψήφιοι κοιτούν τους πίνακες εισαγωγής στα Πανεπιστήμια
27|08|2019 | 07:36
Τελειώνει η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων σήμερα/ Φωτογραφία: INTIME NEWS

Τις επίσημες ανακοινώσεις με τα ονόματα των επιτυχόντων στα Ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, καθώς και τις βάσεις εισαγωγής περιμένουν να μάθουν σήμερα χιλιάδες υποψήφιοι φοιτητές της χώρας.

Χιλιάδες υποψήφιοι θα μάθουν τα αποτελέσματα τα οποία θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, με τις τελευταίες εκτιμήσεις των ειδικών να αναφέρουν πως η γενική εικόνα δείχνει πως θα υπάρχει μικρή πτώση των βάσεων στα ΑΕΙ. Αυτό που κάνει δύσκολη μια πιο ακριβή εικόνα είναι το ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν οι φοιτητές επέλεξαν τις νέες σχολές που έχουν προστεθεί στη λίστα του μηχανογραφικού, όπου υπάρχουν 133 νέα τμήματα.

Update 10:30: Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν λίγο πριν τις 11 το πρωί.

Τα αποτελέσματα των Βάσεων 2019 τελικά ανακοινώθηκαν νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν:

Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στη διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.grκαι αφού πληκτρολογήσουν

  • Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
  • τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια το μεσημέρι της Τρίτης.

Δείτε αναλυτικά τις βάσεις 2019 εισαγωγής στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ

BΑΣΕΙΣ 2019 ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΒΑΣΕΙΣ 2019 ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ

ΒΑΣΕΙΣΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2017-ΗΜΕΡΗΣΙΑΠΑΝΕΛ.2019

ΒΑΣΕΙΣΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2018-ΗΜΕΡΗΣΙΑΠΑΝΕΛ.2019

ΒΑΣΕΙΣΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑΠΑΝΕΛ.2019

ΒΑΣΕΙΣΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)ΠΑΝΕΛ.2019

ΒΑΣΕΙΣΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)ΠΑΝΕΛ.2019

ΒΑΣΕΙΣΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑΠΑΝΕΛ.2019

ΒΑΣΕΙΣΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑΠΑΝΕΛ.2019

Στρατηγάκης στο iefimerida: Πέντε λύσεις για όσους κοπούν

Οπως τόνισε ο εκπαιδευτικός αναλυτής – σύμβουλος σταδιοδρομίας, Στράτος Στρατηγάκης, στο iefimerida, υπάρχουν πέντε εναλλακτικές για όσους «κοπούν» από τις βάσεις 2019, όμως ένας σημαντικός και… αστάθμητος παράγοντας που θα καθορίσει τα ύψη των βάσεων εισαγωγής είναι οι επιλογές των υποψηφίων στο μηχανογραφικό τους.

«Πρέπει να πούμε στα παιδιά ότι δεν κρίνονται τα πάντα τώρα, με τις βάσεις 2019. Εχω δει παιδιά που πανηγύριζαν την ημέρα ανακοίνωσης των βάσεων γιατί μπήκαν στη σχολή που είχαν ως πρώτη επιλογή και ένα χρόνο μετά έφευγαν καθώς δεν τους ταίριαζε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατηγάκης στο iefimerida.

«Δεν πρέπει να τρελαίνονται τα παιδιά. Θέλει ψυχραιμία. Αυτοί που δεν τα κατάφεραν θα πρέπει να κάνουν έναν απολογισμό για το τι πήγε στραβά. Γιατί κάτι πήγε στραβά. Δεν χάνονται τα πάντα από μία αποτυχία, αλλά μία αποτυχία πρέπει να είναι το έναυσμα για να κάνουμε κάτι διαφορετικά», συμπλήρωσε. Οπως ανέφερε, οι πέντε εναλλακτικές είναι οι εξής:

  • Να δώσουν ξανά Πανελλήνιες
  • Υποβολή μηχανογραφικού με την κατηγορία του 10%
  • Σπουδές στο εξωτερικό
  • Κολέγιο στην Ελλάδα
  • ΙΕΚ και τεχνική κατεύθυνση.

Οι αναλύσεις για τις βάσεις

Οπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Τα Νέα», η εικόνα για τις Βάσεις 2019 σε ορισμένα τμήματα έχει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό, ενώ τα συμπεράσματα που αναφέρει πως προκύπτουν για τις Βάσεις 2019, είναι τα εξής:

Βάσεις 2019 - 1ο Επιστημονικό Πεδίο

Στο πεδίο των ανθρωπιστικών σπουδών, τονίζεται στο δημοσίευμα, όλα τα υψηλόβαθμα τμήματα θα παρουσιάσουν σαφή πτώση, η οποία ωστόσο ως τάση διατρέχει όλη τη βαθμολογική κλίμακα του πεδίου. Η πτώση των βάσεων πιθανολογείται ότι μπορεί να φτάσει τα 300 μόρια στις νομικές σχολές, ενώ αναμένεται να είναι μεγαλύτερη στις σχολές ψυχολογίας,

Βάσεις 2019 – 2ο Επιστημονικό Πεδίο

Στο πεδίο των θετικών επιστημών, αναμένεται ότι θα έχουμε μια αξιοσημείωτη πτώση στις Βάσεις 2019 σε όλα τα πολυτεχνικά τμήματα του κέντρου αλλά και της περιφέρειας. Παράλληλα, η αύξηση του αριθμού των εισακτέων καθώς και τα νέα τμήματα μαθηματικών, φυσικής, χημείας, χημικών μηχανικών, αναμένεται ότι θα διαμορφώσουν συνθήκες περαιτέρω πτώσης των βάσεων στις σχολές μεσαίας ζήτησης του πεδίου.

Βάσεις 2019 – 3ο Επιστημονικό Πεδίο

Για τις Βάσεις 2019 στο πεδίο των επιστημών υγείας, η εφημερίδα «Τα Νέα» υπογραμμίζει ότι αναμένεται σημαντική πτώση βάσεων, με την Ιατρική Αθήνας να κινείται κάτω από το όριο των 19.000 μορίων. Καθοριστικό ρόλο για την πτώση των βάσεων στο πεδίο αυτό έπαιξαν οι χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων στο μάθημα της Χημείας. Στο μάθημα αυτό άλλωστε καταγράφηκαν ιστορικά χαμηλά ποσοστά αποτυχόντων ως αποτέλεσμα των πολύ δύσκολων θεμάτων που επέλεξε φέτος η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.

Βάσεις 2019 – 4ο Επιστημονικό Πεδίο

Σε ό,τι αφορά το 4ο Επιστημονικό Πεδίο, των οικονομικών επιστημών και επιστημών πληροφορικής αντιθέτως, αναμένουμε άνοδο στις Βάσεις 2019 στα περισσότερα τμήματα. Η άνοδος τοποθετείται κυρίως στις οικονομικές σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

ΣΧΟΛΙΑ