Η NTT DATA μπαίνει στην ελληνική αγορά με νέο γραφείο στην Αθήνα -Θα δημιουργήσει επιπλέον 400 θέσεις εργασίας - iefimerida.gr

Η NTT DATA μπαίνει στην ελληνική αγορά με νέο γραφείο στην Αθήνα -Θα δημιουργήσει επιπλέον 400 θέσεις εργασίας

ελληνική αγορά NTT DATA
Η NTT DATA εισέρχεται στην ελληνική αγορά με το νέο της γραφείο στην Αθήνα -Στόχος η πρόσληψη 400 υπαλλήλων / Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η NTT DATA, η 6η μεγαλύτερη εταιρία υπηρεσιών Τεχνολογιών Πληροφορικής διεθνώς ανακοίνωσε ότι εισέρχεται στην ελληνική αγορά, ιδρύοντας ένα νέο γραφείο στην Αθήνα.

Με αυτό τον τρόπο η ΝΤΤ DATΑ, θέτει ως στόχο, την εδραίωση της ηγετικής της θέσης στην Ευρώπη.

Στόχος της εισόδου της NTT DATΑ στην ελληνική αγορά η αύξηση της προστιθέμενης αξίας στην εταιρία

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει αποδειχθεί μία εξαιρετική βάση για τη δραστηριότητα σημαντικών εταιριών τεχνολογίας, που έχουν εγκατασταθεί στη χώρα για να συμπληρώσουν και να διευρύνουν την παρουσία τους στην Ευρώπη. Σημαντικός παράγοντας γι' αυτές τις αποφάσεις είναι η προσφορά εξαιρετικού ανθρώπινου δυναμικού με υψηλή κατάρτιση στον τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η NTT DATA πιστεύει ότι η Ελλάδα θα επιφέρει προστιθέμενη αξία στην εταιρία, ενώ η είσοδός της στην ελληνική αγορά καταδεικνύει τη δέσμευσή της στην προσέλκυση νέων εργαζομένων διεθνώς. Η εταιρία σκοπεύει να αναζητήσει σπουδαία, νέα ταλέντα, να επενδύσει στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξή τους και να τους εντάξει σε σημαντικά στρατηγικά έργα, ενώ θα συμπράξει και με μεγάλα Πανεπιστήμια για εγχώρια έρευνα.

Η παρουσία της NTT DATA στην ελληνική αγορά Θα δημιουργήσει επιπλέον 400 θέσεις εργασίας μέχρι το 2026

Η παρουσία της NTT DATA θα βοηθήσει και την ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη στην εποχή μετά τον covid-19 και επιφέροντας προστιθέμενη αξία σε διεθνείς ψηφιακές υπηρεσίες με την Ελλάδα ως διεθνή κόμβο.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η NTT DATA δεσμεύεται να προσλάβει το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό με στόχο περισσότερους από 100 υπαλλήλους φέτος και πάνω από 400 έως το 2026. Η εταιρία προσφέρει ευέλικτο τρόπο εργασίας και τη δυνατότητα να εργαστεί κάποιος/α σε διεθνή έργα σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Παράλληλα, το ελληνικό παράρτημα θα υιοθετεί τις καλές πρακτικές της NTT DATA, ενός καταξιωμένου οργανισμού με διεθνή επιτυχία.

Η Ελλάδα ήταν πάντα μία χώρα με υψηλά καταρτισμένο δυναμικό, ένα μεγάλο μέρος του οποίου εργάζεται ήδη για διεθνείς οργανισμούς. Πολλές μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες έχουν ήδη παρουσία στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας ότι η ελληνική αγορά έχει ευκαιρίες ανάπτυξης. Το νέο γραφείο στην Αθήνα θα βοηθήσει την NTT DATA να ενδυναμώσει και να ενισχύσει τις ΙΤ υπηρεσίες συμβουλευτικής σε διεθνές επίπεδο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Fritz Hoderlein, CEO, NTT DATA Europe & LATAM, δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι έχουμε μπροστά μας μία σπουδαία ευκαιρία για τη νέα, ανοιχτή μας στρατηγική για το μέλλον της εργασίας. Η προσέγγισή μας είναι να ανακαλύπτουμε νέες δεξαμενές ταλέντου για να προσελκύουμε και να απασχολούμε τους καλύτερους στον κλάδο μας διεθνώς. Η Ελλάδα είναι κόμβος επιχειρηματικότητας και ταλέντου και η παρουσία μας εδώ θα μας επιτρέψει να προσλάβουμε υψηλά στελέχη τεχνολογίας και στελέχη με λειτουργική εξειδίκευση».

Ο κ. Ευάγγελος Κωνσταντίνης, Διευθύνων Σύμβουλος NTT DATA Ελλάδος ανέφερε: «Η είσοδός μας στην ελληνική αγορά είναι μία σημαντική ευκαιρία για το ανθρώπινο δυναμικό στη χώρα. Ελπίζουμε ότι κάθε επαγγελματίας πληροφορικής στην Ελλάδα θα σκεφτεί να γίνει μέλος της ομάδα μας. Είμαστε περήφανοι που δίνουμε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να αναπτύξουν την καριέρα τους μαζί μας».

«Επιπλέον, πιστεύουμε ότι με την ίδρυση του γραφείου μας θα συνεισφέρουμε στην προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα να εξαλείψει το "brain drain" και να γίνει κόμβος καινοτομίας στην χώρα. Είναι η κατάλληλη στιγμή να δημιουργήσουμε ευκαιρίες ανάκαμψης μέσα από την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού» τόνισε ο κ. Κωνσταντίνης.

Η παρουσία της NTT DATA στην ελληνική αγορά ξεκινά με τα εγκαίνια των γραφείων στην Αθήνα

Το νέο γραφείο στην Αθήνα εντάσσεται σε ένα πλάνο στρατηγικής ανάπτυξης και θα είναι μέρος της NTT DATA Europe & LATAM. Η εταιρία έχει ήδη αξιοσημείωτη παρουσία στην περιοχή με πάνω από 40.000 υπαλλήλους σε 25 χώρες σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική. Οι εργαζόμενοι συνδράμουν στην οικονομία των χωρών τους, ενώ εργάζονται για τους μεγαλύτερους οργανισμούς σε όλους τους τομείς (τραπεζικό τομέα, ασφαλιστικό, λιανεμπόριο, ενέργεια, υγεία, τηλεπικοινωνίες μεταξύ άλλων) καθώς επίσης και σε κάποιους από τους πιο σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC), ευρωπαϊκοί οργανισμοί όπως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA)-, τα Ηνωμένα Έθνη (UN) και το NATO.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΝΤΤ DATA: Το βιογραφικό του Διευθύνοντος Συμβούλου Ελλάδος Ευάγγελου Κωνσταντίνη

Ο κ. Ευάγγελος Κωνσταντίνης θα είναι επικεφαλής του ελληνικού γραφείου της NTT DATA.

Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη εταιριών, σε λειτουργικές θέσεις και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, πελατών και συνεργατών. Έχει υπάρξει επικεφαλής για πληθώρα έργων, υπηρεσιών και συμβουλευτικών δράσεων για διεθνείς οργανισμούς σε Ηνωμένο Βασίλειο, Φινλανδία, Σουηδία, Βέλγιο και Ιταλία.

Ο κ. Κωνσταντίνης έχει σπουδάσει μηχανικός με επιπλέον σπουδές στα οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Harvard και το MIT με ειδίκευση σε τομείς όπως στρατηγική, καινοτομία, οικονομικά, ηγεσία, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, οργανωτικές αλλαγές σε μεγάλους οργανισμούς & διαπραγματεύσεις.

Η NTT DATA - μέρος του Ομίλου NTT - είναι μια καινοτόμα πολυεθνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών και συμβουλευτικών τεχνολογιών πληροφοριών με έδρα το Τόκιο της Ιαπωνίας. Βοηθάμε τους πελάτες να μεταμορφωθούν μέσω συμβουλευτικής, βιομηχανικών λύσεων, υπηρεσιών επιχειρηματικής διαδικασίας, ψηφιακού εκσυγχρονισμού και πληροφορικής καθώς και διαχειριζόμενων υπηρεσιών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ