Τηγανητά φασολάκια με κάρι και αμύγδαλα

Μια συνταγή από τo site του Γαστρονόμου, που μας απάντησε στο αιώνιο, εξουθενωτικό ερώτημα «τι θα φάμε πάλι σήμερα;». Τρώγεται είτε ως ελαφρύ γεύμα είτε ως συνοδευτικό για ψητό κρέας ή κοτόπουλο.

600 γρ. φασολάκια στρογγυλά, κατεψυγμένα ή φρέσκα καθαρισμένα

1 μικρό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ

1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο στον ψιλό τρίφτη ή 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

1/2 κουτ. γλυκού κάρι, σε σκόνη (αν σας αρέσουν τα καυτερά, αναζητήστε σε κεντρικά μπαχαράδικα το πράσινο κάρι)

1 γεμάτη κουτ. σούπας αμύγδαλα φιλέ (σε ξηροκαρπάδικα αλλά και στα σούπερ μάρκετ)

1 μικρή πιπερίτσα τσίλι, φρέσκια ή ξερή, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

50 ml ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα

αλάτι

Βράζουμε τα φασολάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 4-5 λεπτά. Δεν πρέπει να παραμαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ή σε ένα γουόκ ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το τσίλι (αν βάλουμε) για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και να βγάλουν τα αρώματά τους τα μπαχαρικά. Τότε ρίχνουμε τα αμύγδαλα φιλέ, τα στραγγισμένα φασολάκια, αλατίζουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε ζωηρά για 6 – 7 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Συνοδεύουμε με στραγγιστό γιαούρτι και λευκό ρύζι μπασμάτι ή άλλο ρύζι της αρεσκείας μας. Είναι επίσης ωραίο συνοδευτικό για ψητά κρεατικά, χοιρινό ή κοτόπουλο.

Η επιμέλεια της συνταγής είναι της Μυρσίνης Λαμπράκη, η φωτογραφία είναι του Γιώργου Δρακόπουλου και το σάιτ του Γαστρονόμου είναι εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ