Τηγανητά φασολάκια με κάρι και αμύγδαλα - iefimerida.gr

Τηγανητά φασολάκια με κάρι και αμύγδαλα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια συνταγή από τo site του Γαστρονόμου, που μας απάντησε στο αιώνιο, εξουθενωτικό ερώτημα «τι θα φάμε πάλι σήμερα;». Τρώγεται είτε ως ελαφρύ γεύμα είτε ως συνοδευτικό για ψητό κρέας ή κοτόπουλο.

600 γρ. φασολάκια στρογγυλά, κατεψυγμένα ή φρέσκα καθαρισμένα

1 μικρό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ

1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο στον ψιλό τρίφτη ή 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

1/2 κουτ. γλυκού κάρι, σε σκόνη (αν σας αρέσουν τα καυτερά, αναζητήστε σε κεντρικά μπαχαράδικα το πράσινο κάρι)

1 γεμάτη κουτ. σούπας αμύγδαλα φιλέ (σε ξηροκαρπάδικα αλλά και στα σούπερ μάρκετ)

1 μικρή πιπερίτσα τσίλι, φρέσκια ή ξερή, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

50 ml ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα

αλάτι

Βράζουμε τα φασολάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 4-5 λεπτά. Δεν πρέπει να παραμαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ή σε ένα γουόκ ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το τσίλι (αν βάλουμε) για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και να βγάλουν τα αρώματά τους τα μπαχαρικά. Τότε ρίχνουμε τα αμύγδαλα φιλέ, τα στραγγισμένα φασολάκια, αλατίζουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε ζωηρά για 6 – 7 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Συνοδεύουμε με στραγγιστό γιαούρτι και λευκό ρύζι μπασμάτι ή άλλο ρύζι της αρεσκείας μας. Είναι επίσης ωραίο συνοδευτικό για ψητά κρεατικά, χοιρινό ή κοτόπουλο.

Η επιμέλεια της συνταγής είναι της Μυρσίνης Λαμπράκη, η φωτογραφία είναι του Γιώργου Δρακόπουλου και το σάιτ του Γαστρονόμου είναι εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ