Ποια είναι η αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου που αποκλείστηκε απο τους Ολυμπιακούς - iefimerida.gr

Ποια είναι η αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου που αποκλείστηκε απο τους Ολυμπιακούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Βούλα Παπαχρήστου είναι η αθλήτρια του Στίβου για την οποία μιλά σήμερα όλη η Ελλάδα και η παγκόσμια αθλητική κοινότητα, όχι για κάποια επίδοσή της στο τριπλούν, αλλά για ένα της... tweet, με περιεχόμενο ρατσιστικό, το οποίο τελικά της στοίχισε τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ποια όμως είναι η αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου;

Η γεννημένη στις 17 Απριλίου του 1989 στην Αθήνα Βούλα Παπαχρήστου ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από την ηλικία των εννέα χρόνων. Ξεκίνησε με την ενόργανη, συνέχισε με το μήκος αλλά την κέρδισε το τριπλούν.

Ανήκει στο γυμναστικό σύλλογο της ΑΕΚ και προπονητής της είναι ο Γιώργος Πομάσκι.

Η πρώτη της διάκριση ήρθε το 2008, όταν κατετάγη τρίτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων/Νεανίδων. Ενα χρόνο αργότερα, το 2009, διακρίθηκε διπλά, τόσο στους Μεσογειακούς Αγώνες, όπου πήρε το χάλκινο μετάλλιο, όσο και στους Πανευρωπαϊκούς Νέων όπου απέσπασε το χρυσό. Πρώτη κατετάγη και στους Πανευρωπαϊκούς Νέων του 2011, χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας πήρε το χρυσό και στη Σούπερ Λίγκα.

Οσο για την προσωπική της ζωή; Είναι αρραβωνιασμένη με τον αθλητή της πάλης, Λευτέρη Χαχανίδη, με τον οποίο είναι μαζί τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, οι δύο αθλητές ετοιμάζονται να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας το Δεκέμβριο του 2012, αφού η Βούλα Παπαχρήστου, είπε στο σύντροφό της το μεγάλο «ναι», όταν εκείνος της έκανε πρόταση γάμου μετά... μουσικής και δημοσίως στο μαγαζί που τραγουδούσε ο Νίκος Βέρτης.

Σε μια από τις τελευταίες της συνεντεύξεις, στο Βήμα, είχε αναφερθεί στην επικείμενη, τότε, συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

«Αυτή η χρονιά είναι ταγμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και με τον προπονητή μου είμαστε προσεκτικοί και θέλουμε να τελειοποιηθούμε σε όλα τα στοιχεία για να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έπειτα από τόσα χρόνια και πολύ δουλειά είδα ότι όσο μεγαλώνω είναι αρκετά δύσκολο, λόγω του σχολείο και των υποχρεώσεων, αλλά τελικά οι προσπάθειες έπιασαν τόπο, αφού θα αγωνιστώ στην Ολυμπιάδα», είχε πει χαρακτηριστικά.

Η ελληνίδα αθλήτρια με απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, το μεσημέρι της Τετάρτης, αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αφού κρίθηκε, ότι η ανάρτηση που είχε κάνει πριν μερικές ημέρες στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ