Παπαχρήστου: Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τα κουνούπια του Νείλου θα τρώνε... σπιτικό φαγητό! - iefimerida.gr

Παπαχρήστου: Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τα κουνούπια του Νείλου θα τρώνε... σπιτικό φαγητό!

Προκαλεί με ρατσιστικό σχόλιο στο Twitter Ελληνίδα πρωταθλήτρια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η πρωταθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου προκαλεί με ρατσιστικό μήνυμά της στο Twitter.

Η 23χρονη αθλήτρια έγραψε στο λογαριασμό της: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα.. Τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού Νείλου..θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!!». Το σχόλιο της Παπαχρήστου, όπως ήταν λογικό, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι ζητούν από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να πάρει θέση για το συγκεκριμένο σχόλιο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με δύο αναρτήσεις της στο Twitter ζήτησε αρχικώς συγγνώμη για το σχόλιό της που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. «Ζητώ συγγνώμη αν άθελα μου προσέβαλα ανθρώπους!δεν έχω καμία ανάμιξη με τα πολιτικά!!!Είμαι Αθλήτρια και μόνο!!».

«Όλα αυτά που συνέβησαν δεν με εκφράζουν είμαι Αθλήτρια τίποτε άλλο!!Δεν συνηθίζω να προσβάλω πότε κανέναν...δεν είμαι αυτής της ιδεολογίας!».

Η αθλήτρια της ΑΕΚ με μακροσκελή ανακοίνωσή της στα ελληνικά και τα αγγλικά ζήτησε συγγνώμη από όλους, επαναλαμβάνοντας πως δεν είχε πρόθεση να θίξει κανένα, τονίζοντας πως δεν πιστεύει σε διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και φυλών. «Ζητώ δημόσια συγγνώμη για το πραγματικά ατυχές και κακόγουστο αστείο που δημοσίευσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Twitter. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το όνειρό μου είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δε θα συμμετείχα σε αυτούς αν δεν σεβόμουν απόλυτα τις αξίες τους. Οπότε, δεν θα μπορούσα να πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και φυλών.

Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φίλους και συναθλητές που μπορεί να προσέβαλα ή να ντρόπιασα, την Εθνική Ομάδα Στίβου, καθώς και τους ανθρώπους και τις εταιρείες που στηρίζουν την αθλητική μου καριέρα και πορεία. Ακόμα, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή μου και την οικογένεια μου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ