Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Παπαχρήστου για το ρατσιστικό σχόλιο - iefimerida.gr

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Παπαχρήστου για το ρατσιστικό σχόλιο

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Παπαχρήστου για το ρατσιστικό σχόλιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτός της Ολυμπιακής ομάδας των Αγώνων του Λονδίνου έθεσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τη Βούλα Παπαχρήστου, μετά το θόρυβο που προκάλεσε η ανάρτησή της στο Twitter, το περιεχόμενο της οποίας θεωρήθηκε ρατσιστικό.

Παρά τη δημόσια ανακοίνωση συγγνώμης που εξέδωσε η πρωταθλήτρια του τριπλούν, η ΕΟΕ κατέληξε στην -αναμενόμενη - απόφαση να μην της επιτρέψει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, οι οποίοι ξεκινούν την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι η αθλήτρια είχε κάνει ανάρτηση στο Twitter, σχετικά με τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου και τους Αφρικανούς μετανάστες.

«Ήταν πολύ βαριά η τιμωρία για τη Βούλα. Πρόκειται για ένα παιδί, για μια 23χρονη αθλήτρια που δεν ανήκει σε κανέναν πολιτικό χώρο και είναι άδικο να εμπλέκεται σε τέτοιες πολιτικές ακρότητες. Ήταν ένα αστείο στο Twitter», δηλώσε στο protothema.gr o προπονητής της, Γιώργος Πομάσκι.Αρχικά φαινόταν να μην υπάρχει πρόθεση από την ΕΟΕ να τεθεί εκτός Αγώνων η Παπαχρήστου, ωστόσο, κατόπιν πιέσεων της κοινής γνώμης, πήρε την απόφαση να την αφήσει εκτός Λονδίνου.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».

Παρά το γεγονός ότι πολλοί υποστηρίζουν πως η απόφαση της ΕΟΕ για μια ανάρτηση για την οποία μάλιστα ζητήθηκε δημόσια συγγνώμη, είναι υπερβολική, εντούτοις ήταν απολύτως αναμενόμενη καθώς η αθλήτρια αγωνίζεται με τα χρώματα της Ελλάδας σε μια διοργάνωση που πρεσβεύει την ισοτιμία, την αδελφότητα και το ευ αγωνίζεσθαι μεταξύ όλων των λαών του κόσμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ