Παραλίες, αγωγός φυσικού αερίου και πρώην αεροδρόμιο στο στόχαστρο του Τσίπρα - iefimerida.gr

Παραλίες, αγωγός φυσικού αερίου και πρώην αεροδρόμιο στο στόχαστρο του Τσίπρα

Παραλίες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για «κατάληψη των οργανωμένων πλαζ», για ακύρωση του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας-Ιταλίας και για ακύρωση του επενδυτικού σχεδίου στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού έκανε λόγο χθες ο Αλέξης Τσίπρας. Τρεις εξαγγελίες που θα συζητηθούν.

Τις προθέσεις του για τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας ανέδειξε για μια ακόμη φορά χθες ο Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ανακατάληψη του δημοσίου χώρου από τα «ιδιωτικά συμφέροντα» αυτό το καλοκαίρι.

«Μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να κάνει πολλά αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα αν δεν έχει μπροστάρηδες τους ίδιους τους πολίτες να διεκδικούν. Και εμείς έχουμε σαν στόχο να γίνουμε υποδοχείς των αιτημάτων και των διεκδικήσεων προκειμένου να διευκολύνουμε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις να έχουν ευτυχές αποτέλεσμα. Ομως κανείς αγώνας δεν κερδίζεται αν δεν πραγματοποιηθεί. Εμείς αυτούς τους αγώνες θα τους βοηθήσουμε να είναι αποτελεσματικοί και νικηφόροι. Και άρα, αυτό το καλοκαίρι, να ανακαταλάβουμε το δημόσιο χώρο, να μην αφήσουμε ούτε σπιθαμή σε όλη τη χώρα δημόσιας παραλίας που θα καταλαμβάνεται από τα ιδιωτικά συμφέροντα. Γιατί το δικαίωμα στον δημόσιο χώρο είναι αναφαίρετο και δεν μπορεί κανείς να το στερήσει από τον ελληνικό λαό» είπε.

Ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ακυρώσει τους νόμους που προβλέπουν ιδιωτικοποίηση και επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και έκανε επίθεση στην προηγούμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
«Όλα όσα συνέβησαν στον ευρύτερο δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού και ιδιαίτερα όσον αφορά το φιλέτο αυτό, τον μεγάλο αυτό χώρο του αεροδρομίου, αποτελούν μια μικρογραφία της περιβαλλοντοκτόνου πολιτικής που ακολουθήθηκε σε όλη την Αττική αλλά και σε όλη την Ελλάδα» σημείωσε και επέκρινε τον πρώην υπουργό Γιώργο. Παπακωνσταντίνου:

«Ιδιαίτερα τα δυόμισι τελευταία χρόνια των μνημονιακών κυβερνήσεων, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Παπακωνσταντίνου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής».

«Το ΠΑΣΟΚ διεκδίκησε την ψήφο του ελληνικού λαού και έγινε κυβέρνηση με το σύνθημα πράσινη ανάπτυξη» επισήμανε και συμπλήρωσε ότι «πολύ σύντομα η πράσινη ανάπτυξη μετατράπηκε σε μαύρη λεηλασία των φυσικών πόρων και των ανθρώπινων αντοχών. Με το fast track και άλλες παρόμοιες ρυθμίσεις κατήργησαν τους δημόσιους μηχανισμούς ελέγχου, έδωσαν γη και ύδωρ στους εθνικούς εργολάβους και τους πολυεθνικούς κερδοσκόπους».

Το δίλημμα ανάπτυξη ή περιβάλλον είναι ένα «ψευδές δίλημμα», υποστήριξε και είπε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για ανάπτυξη μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος, για θέσεις εργασίας μέσα από τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, ιδιαίτερα σε τομείς που μπορεί να γίνουν ανταγωνιστικοί στην ελληνική οικονομία, όπως ο πρωτογενής τομέας, η αγροτοκτηνοτροφική οικονομία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ο βιώσιμος τουρισμός.

Στο ίδιο μοτίβο ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε χθες βράδυ από την Πρέβεζα και στην επένδυση του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας-Ιταλίας την οποία εξήγγειλε ότι θα ακυρώσει «γιατί καταλήγει στην τουριστική ζώνη Πάργας-Περδίκας και τελικά κάνει κακό στην περιοχή» όπως είπε

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ