Η μία λέξη που πρέπει να χρησιμοποιούμε για να μειώσουμε το άγχος μας, σύμφωνα με τους ψυχολόγους - iefimerida.gr

Η μία λέξη που πρέπει να χρησιμοποιούμε για να μειώσουμε το άγχος μας, σύμφωνα με τους ψυχολόγους

Γυναίκα με άγχος /Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το άγχος μπορεί να γίνει πολύ δύσκολο να το διαχειριστούμε.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από άγχος και στρες, λόγω των γρήγορων ρυθμών της καθημερινότητας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Πανικοβάλλεσαι, δεν μπορείς να ηρεμήσεις ενώ σκέφτεσαι πάντα το χειρότερο σενάριο.

Αν έχεις βρεθεί ποτέ σε αυτή την δυσάρεστη θέση, θα έχεις ψάξει τρόπους να ηρεμήσεις το μυαλό και τα συναισθήματά σου. Ευτυχώς, υπάρχει λύση χωρίς να πρέπει να καταφύγουμε σε ηρεμιστικά χάπια και πολυέξοδες θεραπείες.

Ο ψυχολόγος Jeffrey Bernstein αναφέρει μια στρατηγική που μπορεί να μας βοηθήσει να κουμαντάρουμε το άγχος και να μειώσουμε την πιθανότητα να ξαναεμφανιστεί.

Σύμφωνα με τον Bernstein, που μετρά πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας σε θεραπεία νέων και ζευγαριών, μια συγκεκριμένη λέξη μπορεί να ανακουφίσει το άγχος.

«Αυτή η λέξη βοηθά στην καταπολέμηση της αποθάρρυνσης και μετατρέπει τις καταστροφικές μέρες σε παραγωγικές», αναφέρει ο Stanley Hibbs, που δίδαξε στον Bernstein αυτή την στρατηγική σε συνέδριο, όπως αναφέρει το Psychology Today.

Διαβάστε ποια είναι η λέξη που πρέπει να χρησιμοποιούμε για να μειώσουμε το άγχος στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λέξη άγχος ψυχολογία στρες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ