Λεπτό προς λεπτό το λιντσάρισμα του Καντάφι [βίντεο + εικόνες]

Το γύρο του κόσμου κάνει ένα τρομακτικό βίντεο και φωτογραφίες από τις τελευταίες στιγμές του Μουαμάρ Καντάφι (του Συνταγματάρχη που έγινε δικτάτορας), ο οποίος είχε συλληφθεί ζωντανός και παρακαλούσε να μην τον σκοτώσουν.

«Μην πυροβολείτε, μην πυροβολείτε» φώναζε ο Καντάφι στο οργισμένο πλήθος που απαιτούσε να εκτελεστεί την ίδια στιγμή.

Τελικά, με μια σφαίρα στο κεφάλι ο Καντάφι έπεσε νεκρός.

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε και φωτογραφία του Λίβυου που εικάζεται ότι σκότωσε τον Καντάφι να κρατά χρυσό πιστόλι και να αποθεώνεται από το πλήθος

φώτο: AFP

Αμέσως μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του Καντάφι, η ηγεσία του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου ενημέρωσε τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις και δήλωσε: «Τώρα ο λαός της Λιβύης μπορεί να ξεκινήσει να χτίζει την χώρα και τη δημοκρατία».

Όπως ανακοινώθηκε, το πτώμα του Καντάφι μεταφέρθηκε στη Μιζράτα για να ταφεί σύμφωνα με τα μουσουλμανικά ήθη. Η ακριβής τοποθεσία του τάφου θα παραμείνει μυστική ώστε να μην γίνει τόπος λατρείας ή μίσους από οπαδούς και αντιπάλους.

Στις μάχες που σημειώθηκαν με τις δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, έπεσε νεκρός και ο γιός του Καντάφι, Μοτασίμ:

Στις μάχες έπεσε νεκρός και ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων του Καντάφι, Αμπού Μπακρ Γιουνούς Τζαμπρ. Ζωντανός συνελήφθη στη Σύρτη ο πρώην εκπρόσωπος του κανταφικού καθεστώτος Ιμπραήμ Μούσα αλλά και ο γιος και «φωνή» του Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ, που έχει τραυματιστεί και νοσηλεύεται.

Λίγα λόγια για τον Μουαμάρ Καντάφι

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μουαμάρ Καντάφι είχε εκπαιδευτεί στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων της Ελλάδας από όπου αποφοίτησε το 1965. Ξεκίνησε την πορεία του ως ήρωας της επανάστασης και κατέληξε δικτάτορας. Ο Συνταγματάρχης κυβέρνησε την Λιβύη με σιδηρά πυγμή επί 43 χρόνια και είχε κατασκευάσει ένα τεράστιο δίκτυο από καταφύγια, χρησιμοποιούσε σωσίες, ενώ διάσημες έγιναν οι αμαζόνες που τον συνόδευαν παντού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ