Η Τουρκία ανεβάζει το θερμόμετρο πάνω από το οικόπεδο 12 - iefimerida.gr

Η Τουρκία ανεβάζει το θερμόμετρο πάνω από το οικόπεδο 12

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζει την προκλητική της πολιτική η Τουρκία, αφού μετά το προκλητικό διάγγελμα Ερντογάν με θέμα την Κύπρο, ανεβάζει και πάλι τη θερμοκρασία στην περιοχή του οικοπέδου 12. Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση Ερντογάν η Τουρκία αποφάσισε να διεξάγει δύο νυχτερινές στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από το νησί.

Σύμφωνα με το protothema.gr, με δύο ΝΟΤΑΜ (αγγελία προς αεροναυτιλλομένους που εκδόθηκαν πριν από λίγο), οι τουρκικές αρχές προαναγγέλουν τη διεξαγωγή δύο στρατιωτικών ασκήσεων, σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, νότια και και βόρεια από την Κύπρο. Η πρώτη περιοχή που δεσμεύουν οι Τούρκοι είναι στα διεθνή ύδατα, ανάμεσα στα νότια παράλια της Κύπρου και την εξέδρα των γεωτρήσεων. Επειδή όμως η περιοχή αυτή βρίσκεται εντός του FIR της Λευκωσίας απαιτείται η έγκριση της κυπριακής κυβέρνησης. Ωστόσο η τουρκική κυβέρνηση δεν ζήτησε ποτέ άδεια από τις κυπριακές αρχές.

Η άσκηση σχεδιάζεται να διεξαχθεί τις νυχτερινές ώρες, πολύ κοντά στην πλατφόρμα "Homer Ferrington" όπου συνεχίζονται οι γεωτρήσεις της αμερικανικής εταιρείας "Noble Energy" για τον εντοπισμό φυσικού αερίου...

Η δεύτερη νυχτερινή άσκηση έρευνας και διάσωσης θα διεξαχθεί ανάμεσα στα βόρεια παράλια της Κύπρου και στις τουρκικές ακτές αύριο Σάββατο 1η Οκτωβρίου και θα λάβουν μέρος πολεμικά πλοία και ελικόπτερα. Υπενθυμίζεται πως η 1η Οκτωβρίου είναι η ημέρα της Ανεξαρτησίας της Κύπρου η οποία θα εορτάζεται με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση των δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ