Διάσημη σεφ-αρθρογράφος κάνει γαστρονομική εξερεύνηση της Αθήνας -Τι πρέπει να δοκιμάσει οπωσδήποτε ένας τουρίστας [εικόνες] - iefimerida.gr

Διάσημη σεφ-αρθρογράφος κάνει γαστρονομική εξερεύνηση της Αθήνας -Τι πρέπει να δοκιμάσει οπωσδήποτε ένας τουρίστας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σεφ και αρθρογράφος της Huffington Post Marisa Churchill, που είναι ελληνικής καταγωγής ταξίδεψε στην Ελλάδα και συγκέντρωσε όλα όσα πρέπει να δοκιμάσει στην Αθήνα ένας τουρίστας που λατρεύει το φαγητό. Στο άρθρο της εξηγεί ότι η αγάπη της για την γαστρονομία της Ελλάδας δεν προκύπτει από τις ελληνικές της ρίζες αλλά στην ίδια την Ελλάδα που είναι ο «κατάλληλος τόπος για να εξερευνήσει τις γεύσεις ένας σεφ».Στην περιήγηση της, εξηγεί ότι την βοήθησε πολύ ο γνωστός Έλληνας σεφ Βασίλης Καλλίδης που είναι και φίλος της, ο οποίος όπως γράφει στο άρθρο της έχει γράψει και το βιβλίο "Athens Special" που συγκεντρώνει όλες τις κρυμένες γωνιές που μπορεί να δοκμάσει κανείς ελληνικό φαγητό. Έτσι η Marisa Churchill τον εμπιστεύτηκε και εξευρένησαν παρέα την Αθήνα.

Heteroclito Wine Bar -Πετράκη 30, Σύνταγμα

Σύμφωνα με την Marisa Churchil το πρώτο μέρος που πρέπει να επισκεφθεί ένα ξένος με το που πατήσει το πόδι του στην Αθήνα είναι το Heteroclito που βρίσκεται στο Σύνταγμα και σερβίρει μόνο ελληνικά κρασιά και ντόπιες λιχουδιές. Η αρθρογράφος παραθέτει και τους λόγους για τους οποίους το προτιμά: «Αγαπώ το Heteroclito για διάφορους λόγους, ένας από αυτούς είναι γιατί το μπαρ σερβίρει μόνο κρασιά που παράγονται στην Ελλάδα αλλά έχει και μενού από τυριά, αλλαντικά, και πίτες, τα οποία είναι όλα από Έλληνες παραγωγούς. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να γνωρίσετε τα κρασιά της χώρας.Το μπαρ είναι μικρό αλλά έχει μια διακριτική γοητεία που θυμίζει δεκαετία του 1950 στο Παρίσι, ο ιδιοκτήτης είναι μισός Έλληνας και μισός Γάλλος» γράφει χαρακτηριστικά η Marisa Churchil.

Μπουγάτσα του Παππού -Δεμερτζή 6, Κερατσίνι

Το δεύτερο μέρος που προτρέπει τους αναγνώστες της να επισκεφθούν οπωσδήποτε είναι η Μπουγάτσα του Παππού στο Κερατσίνι; «Η μπουγάτσα είναι ένα κλασικό ελληνικό φαγητό του δρόμου. Είναι κάτι που δεν μπορείτε να βρείτε στην Αμερική, μόλις προσγειώνομαι στην Αθήνα, η μπουγάτσα είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που τρώω. Η Μπουγάτσα του Παππού μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση. Μάλιστα ο κύριος Χρήστος μέχρι το 2000 που δεν είχε ακόμη κατάστημα πουλούσε την μπουγάτσα στη γειτονιά σε ένα μικρό καλάθι». Μάλιστα η αρθρογράφος λέει χαρακτηριστικά πως «αν φας μία φορά στη ζωή σου μπουγάτσα να την φας εδώ!».

Πεϊνιρλί Ιωνίας-Πανόρμου 3, Αμπελόκηποι

«Οι Έλληνες δεν περιμένουν ποτέ στην ουρά όπως, οπότε όταν βλέπεις μια ουρά ανθρώπων να περιμένουν υπομονετικά έξω από Πεϊνιρλί Ιωνίας κάτι σημαίνει» γράφει η Marisa Churchil επισημαίνοντας ότι «η παραδοσιακή συνταγή παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη από τον παππού του».

Ειδικόν - Ψαρρών 38, Πειραιάς

Επόμενη στάση της αρθρογράφου ήταν η παλαιότερη ταβέρνα στην Αθήνα που άνοιξε το 1920 και ονομάζεται Ειδικόν. Η συγκεκριμένη ταβέρνα εξακολουθεί να μαγειρεύει παραδοσιακά ελληνικά πιάτα. Η Marisa Churchill γράφει στην Huffighton Post «Ο χρόνος έχει σταματήσει στο Ειδικόν, ασπρόμαυρες φωτογραφίες κρέμονται στους τοίχους, γλυκές ηλικιωμένες κυρίες που κινούνται στο χώρο και ένα παλιό ψυγείο από του 1938» και προσθέτει «Μπιφτέκια, φασόλια γίγαντες, χειροποίητες τηγανητές πατάτες και φρέσκα αυγά από το αγρόκτημα. Μπορούμε ακόμα να διακρίνουμε τρύπες από σφαίρες στρατιωτών ναζί κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Η μυρωδιά του ζεστού ελαιόλαδο και της φρέσκιας τηγανητής πατάτας γεμίζει τον αέρα. Αυτοί είναι οι λόγοι που η επιχείρηση λειτουργεί για σχεδόν εκατό χρόνια».

Ψαροκόκκαλο - Βίκτωρ Ουγκό 10, Κερατσίνι

Φυσικά μέσα στις επιλογές συμπεριλαμβάνεται και ένα εστιατόριο που ονομάζεται Ψαροκόκαλο και βρίσκεται στο Κερατσίνι: «Άνοιξε πριν από 7 χρόνια, από ένα ζευγάρι που είχε αγάπη στα θαλασσινά. Μην ξεχάσετε να παραγγείλετε τα τηγανητά καλαμαράκια σκορδαλιά, τη φρέσκια σαλάτα γαρίδες και το αγαπημένο μου καβούρι μαγειρεμένο με χίλια βότανα», σημειώνει η αρθρογράφος.

Athenne -Λεωφόρος Ηρακλείου 381, Νέο Ηράκλειο

Ένα από τα αγαπημένα σημεία της Marisa Churchill είναι το Athenne, όπου προτρέπει τους αναγνώστες της να δοκιμάσουν το νοστιμότερο επιδόρπιο «λειτουργεί τα τελευταία 30 χρόνια, ο Μανώλης Κότσικας φτιάχνει εκεί το ροδίνι που αποτελείται από ένα φύλλο σφολιάτας, ραντισμένο με σιρόπι, και γεμίζουν με τα στρώματα της κρέμας ζαχαροπλαστικής και κρέμα σαντιγί και πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη». Η αρθρογράφος κλείνει γράφοντας «Έχει θεϊκή γεύση!».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αθήνα Γαστρονομία Φαγητό Huffighton Post
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ