Γιατί οι Ιάπωνες ζουν τόσα χρόνια; Το μυστικό της μακροζωΐας βρίσκεται στο... σούσι - iefimerida.gr

Γιατί οι Ιάπωνες ζουν τόσα χρόνια; Το μυστικό της μακροζωΐας βρίσκεται στο... σούσι

Γιατί οι Ιάπωνες ζουν τόσα χρόνια; Το μυστικό της μακροζωΐας βρίσκεται στο... σο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο, ο Αλεξάντερ Ιμιτς που γεννήθηκε το 1903, πέθανε την Κυριακή στη Νέα Υόρκη και πλέον τη σκυτάλη παίρνει ο 111χρονος Σακάρι Μομόρι, ο οποίος προέρχεται από μια χώρα γεμάτη από ηλικιωμένους: την Ιαπωνία. Ποιο είναι το μυστικό τους;

Πράγματι οι Ιάπωνες έχουν το υψηλότερο προσδόκιμο όριο ζωής από οποιαδήποτε μεγάλη χώρα. Οι γυναίκες ζουν κατά μέσο όρο μέχρι τα 87 και οι άνδρες έως τα 80, ενώ οι Ιάπωνες μπορούν να ζήσουν 75 από αυτά τα χρόνια δωρεάν και πλήρως υγιείς, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σε αυτό μεγάλο ρόλο παίζει η Ιαπωνική κουζίνα. Είναι ένας συνδυασμός από μικρές μερίδες, τροφές με λίγες θερμίδες, όπως ψάρια και λαχανικά, και όμορφα που συμβάλλουν σε μια μακρύτερη και υγιέστερη ζωή, όπως υποστηρίζει η Ναόμι Μοριγιάμα συν-συγγραφέας του βιβλίου της «Japanese Women Don't Get Old or Fat: Secrets of My Mother's Tokyo Kitchen».

Οπως αναφέρει «Η ιαπωνική διατροφή συγκεντρώνει την υπέροχη ενέργεια των τροφίμων σε ένα συμπαγές και ευχάριστο μέγεθος»

Και έπειτα, φυσικά, υπάρχει η θρυλική διατροφή Οκινάουα διατροφή που προέρχεται από ένα νησί που είναι σημαντικά διαφορετικό, τόσο στα τρόφιμα όσο και στη νοοτροπία από την ηπειρωτική Ιαπωνία.

Μερικοί γιατροί επισημαίνουν μια τάση της μακροζωίας, χάρη σε μια σειρά από γεύματα που εξασφαλίζουν προστασία από τον καρκίνο του στομάχου και την αρτηριοσκλήρυνση, όπως τόφου, φύκια konbu, καλαμάρια και χταπόδια.

Ωστόσο, πέρα από τη διατροφή, μεγάλο ρόλο παίζει και η ποιότητα ζωής, αφού οι ηλικιωμένοι της Ιαπωνίας ζουν άνετα χωρίς να πληρώνουν υπέρογκους λογαριασμούς υγείας και απολαμβάνουν τα τελευταία χρόνια τους, χωρίς να μαραζώνουν σε νοσοκομεία και γηροκομεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ