Οι χορτοφάγοι έχουν 12% λιγότερες πιθανότητες να χτυπηθούν από πρόωρο θάνατο - iefimerida.gr

Οι χορτοφάγοι έχουν 12% λιγότερες πιθανότητες να χτυπηθούν από πρόωρο θάνατο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερα χρόνια ζωής εξασφαλίζει η χορτοφαγική διατροφή σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που υποστηρίζει ότι οι χορτοφάγοι έχουν κατά μέσο όρο 12% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σχέση με τους κρεατοφάγους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Μάικλ Όρλιχ του πανεπιστημίου Λόμα Λίντα της Καλιφόρνια, μελέτησαν 73.000 περιπτώσεις ανθρώπων, που όλοι ήταν μέλη της εκκλησίας των Αντβεντιστών της Έβδομης Μέρας.

Στα πλαίσια της έρευνας χώρισαν τους χορτοφάγους σε τέσσερις κατηγορίες: όσους δεν τρώνε καθόλου ζωικά προϊόντα, όσους τρώνε γαλακτοκομικά και αυγά, όσους τρώνε επίσης ψάρια, καθώς και όσους είναι ημι-χορτοφάγοι επειδή τρώνε κρέας το πολύ μια φορά την εβδομάδα.

Μέσα ε 6 χρόνια πέθαναν 2.570 άτομα από τα 73.308 που συμμετείχαν στην έρευνα και τα περισσότερα από αυτά ήταν όσοι τρώγανε κρέας. Αντίθετα οι χορτοφάγοι που τρώνε και ψάρι είχαν μείωση κινδύνου κατά 19%, ενώ ακολούθησαν οι αυστηρά χορτοφάγοι με μείωση κινδύνου 15%/. Μάλιστα όπως παρατήρησαν οι επιστήμονες, οι άνδρες χορτοφάγοι είχαν μεγαλύτερο όφελος από τις γυναίκες.

Σύμφωνα με τους ερευνητέςη μελέτη αποτελεί απόδειξη ότι γενικά οι διάφοροι τύποι χορτοφαγίας παρέχουν σαφή πλεονεκτήματα υγείας σε σχέση με την κρεατοφαγική διατροφή.

Η μελέτη αυτή έρχεται να συμπληρώσει μία προηγούμενη μελέτη που έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς των ΗΠΑ και υποστηρίζει ότι ο συνδυασμός τακτικής σωματικής άσκησης, μεσογειακής διατροφής, αποφυγής καπνίσματος και ελέγχου του βάρους μειώνουν τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ