Συνταγή: Ψητά μπαρμπούνια με λαδολέμονο μουστάρδας και μέλι -Ελαφριά και νόστιμα, καλύτερα και από τα τηγανητά - iefimerida.gr

Συνταγή: Ψητά μπαρμπούνια με λαδολέμονο μουστάρδας και μέλι -Ελαφριά και νόστιμα, καλύτερα και από τα τηγανητά

Ψητά μπαρμπούνια με λαδολέμονο μουστάρδας και μέλι / Φωτογραφία: Shutterstock
Ψητά μπαρμπούνια με λαδολέμονο μουστάρδας και μέλι / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα μπαρμπούνια βγαίνουν από το τηγάνι και μπαίνουν στον φούρνο με αναπάντεχα γευστικό αποτέλεσμα.

Τα τηγανητά μπαρμπούνια είναι αξίωμα. Τραγανά απέξω και τρυφερά μέσα, κλείνουν σε κάθε μπουκιά όλο το άρωμα και τη γεύση της ελληνικής θάλασσας. Είναι ένα φαγητό που σημαίνει καλοκαίρι για εμάς τους Έλληνες και πρεσβεύει τη ντόπια ψαροφαγία με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο. Κατά κανόνα, τα απολαμβάνουμε έξω στα ταβερνάκια και στα εστιατόρια, μαζί με τα «ξαδέλφια» τους τα κουτσομουράκια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν βέβαια και κάποια νοικοκυριά που βάζουν τηγάνι στη φωτιά για χάρη τους αλλά σπάνια καθώς το τηγάνισμα στο σπίτι είναι μπελάς από διάφορες απόψεις, ειδικά όταν πρόκειται για ψάρια (αλευρώματα, πιτσιλίσματα, έντονες μυρωδιές κ.ο.κ.). Ευτυχώς τα μπαρμπούνια δεν τρώγονται μόνο τηγανητά αλλά μπαίνουν και στον φούρνο και μάλιστα γίνονται απείρως πιο νόστιμα όταν τα περιχύσουμε με ένα ιδιαίτερο λαδολέμονο όπως στη συνταγή που σας προτείνουμε παρακάτω:

Ψητά μπαρμπούνια με λαδολέμονο μουστάρδας και μέλι / Φωτογραφία: Shutterstock
Ψητά μπαρμπούνια με λαδολέμονο μουστάρδας και μέλι / Φωτογραφία: Shutterstock

Ψητά μπαρμπούνια με λαδολέμονο μουστάρδας και μέλι

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 κιλό μπαρμπούνια, καθαρισμένα
  • 8 κ.σ. ε.π.ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. μέλι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C ή τον βάζουμε στο δυνατό γκριλ. Αλατοπιπερώνουμε καλά τα μπαρμπούνια και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 10 λεπτά. Τα αραδιάζουμε σε ένα ρηχό ταψί ή σε σχάρα που από κάτω έχει ταψί. Τα αλείφουμε καλά με το μισό ελαιόλαδο, και από τις δύο πλευρές. Τοποθετούμε το ταψί ή τη σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου και ψήνουμε για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το ξύσμα και το χυμό. Σερβίρουμε τα ψάρια ζεστά περιχύνοντας με το μείγμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tips
-Το καλύτερο ψήσιμο για τα μπαρμπούνια, όπως και για όλα τα ψάρια, είναι αυτό που γίνεται στα κάρβουνα καθώς παίρνουν αυτή την καπνιστή γεύση και τα αντίστοιχα αρώματα που τους πάνε πολύ. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία θέλει μαεστρία καθώς πρόκειται για μικρά ψάρια τα οποία στεγώνουν και καίγονται εύκολα ή σπάνε και διαλύονται αν δεν μπουν σε κατάλληλη σχάρα και δεν γυριστούν με προσοχή.

-Σερβίρετέ τα μπαρμπούνια με βραστά χόρτα και λαχανικά (κολοκυθάκια, πατάτες, καρότα κλπ.) ρίχνοντας από πάνω επιπλέον λαδολέμονο.   

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ