Εύκολη συνταγή: Πεντανόστιμη μακαρονάδα με προσούτο και μοτσαρέλα -Έτοιμη σε 10΄ - iefimerida.gr

Εύκολη συνταγή: Πεντανόστιμη μακαρονάδα με προσούτο και μοτσαρέλα -Έτοιμη σε 10΄

Μακαρονάδα με προσούτο και μοτσαρέλα / Φωτογραφία: Unsplash
Μακαρονάδα με προσούτο και μοτσαρέλα / Φωτογραφία: Unsplash
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
Ζωή Παπαφωτίου

Φρεσκοβρασμένα ζυμαρικά και μερικά ωμά υλικά αρκούν για να φτιάξουμε ένα νοστιμότατο ιταλικό πιάτο.

Η μακαρονάδα είναι το πιο εύκολο φαγητό του κόσμου. Πρώτον γιατί ακόμα και η πιο πολύπλοκη σάλτσα παίρνει ελάχιστα λεπτά για να γίνει και δεύτερον επειδή το να βράσει κανείς ζυμαρικά είναι το πιο basic στάδιο της μαγειρικής, ειδικά της οικιακής. Αφήστε που οι καλύτερες «σάλτσες» είναι αυτές που γίνονται με ωμά υλικά και συνδυάζουν κατά κάποιο τρόπο το κύριο πιάτο με τη σαλάτα. Ένα ανακάτεμα αρκεί ώστε τα τυριά, τα αλλαντικά και τα λαχανικά να πάρουν τη ζέστη από τα καυτά ζυμαρικά, να βγάλουν έτσι όλα τα αρώματά τους και να απογειώσουν γευστικά το σύνολο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συνδυασμοί είναι άπειροι και αυτό είναι και το πιο ωραίο, ότι μπορούμε με φαντασία, δημιουργικότητα και ό,τι έχουμε στο ψυγείο να κάνουμε εξαιρετικά πιάτα. Ένα λαχταριστός συνδυασμός είναι αυτός που σας προτείνουμε παρακάτω. Με ελάχιστα, πολύ κλασικά υλικά της ιταλικής κουζίνας ετοιμάζεται σε δέκα μόλις λεπτά το πιο χορταστικό γεύμα.

Μακαρονάδα με προσούτο και μοτσαρέλα / Φωτογραφία: Unsplash
Μακαρονάδα με προσούτο και μοτσαρέλα / Φωτογραφία: Unsplash

Μακαρονάδα με προσούτο, μοτσαρέλα και ρόκα

Υλικά για 4 μερίδες

  • 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
  • 8 φέτες προσούτο, κομμένες στη μέση
  • 4 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένες στη μέση
  • 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • Μισό λεμόνι, κομμένο σε ροδέλες
  • 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα γεμάτη με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε και επαναφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, χωρίς όμως να την έχουμε πάνω στο ζεστό μάτι. Ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε ζεστή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tip

Για παραπάνω ένταση και αρώματα μπορείτε να πασπαλίσετε κάθε πιάτο με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σε όλες τις μακαρονάδες πάει άλλωστε.   

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ