Συνταγή: Ζυμαρικά με μανιτάρια και ντοματίνια -Νόστιμα και χορταστικά, έτοιμα σε 10΄ - iefimerida.gr

Συνταγή: Ζυμαρικά με μανιτάρια και ντοματίνια -Νόστιμα και χορταστικά, έτοιμα σε 10΄

Φουσίλι με μανιτάρια και ντοματίνια -Φωτογραφία: Unsplash
Φουσίλι με μανιτάρια και ντοματίνια -Φωτογραφία: Unsplash
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
Ζωή Παπαφωτίου

Μια λαχταριστή μακαρονάδα είναι πάντα ευπρόσδεκτη, είδικά όταν φτιάχνεται με απλά υλικά σε ελάχιστα λεπτά.

Όταν πεινάμε και δεν έχουμε χρόνο και όρεξη για μαγειρικές και παιδέματα η λύση είναι μία: μακαρονάδα! Αυτό το πιάτο έχει όλα τα καλά. Είναι απλό και αρέσει σε όλους, φτιάχνεται με τα πάντα, είναι χορταστικό και φυσικά υγιεινό, ειδικά αν το ετοιμάσουμε μόνοι μας στο σπίτι. Και το καλύτερο; Τα ζυμαρικά είναι το μόνο φαγητό που φτιάχνεται σε λιγότερο χρόνο από αυτόν που πρέπει να περιμένουμε για να έρθει το delivery. Τα αγαπημένα μας ζυμαρικά, λίγα λαχανικά και ένα νόστιμο τυρί αρκούν για να γίνουν θαύματα. Γι αυτό κι εμείς σας δίνουμε μια ιδέα για απολαυστική μακαρονάδα που γίνεται σε χρόνο μηδέν, είναι γευστικότατη και μπορεί να  σταθεί παντού, από το καθημερινό τραπέζι μέχρι το γιορτινό γεύμα, ως πρώτο πιάτο ή συνοδευτικό των αγαπημένων μας κρεατικών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φουσίλι με μανιτάρια και ντοματίνια

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 πακέτο φουσίλι (βίδες)
  • 8 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 250 γρ. λευκά μανιτάρια, σε λεπτές φέτες  
  • 20 ντοματίνια ολόκληρα
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μια πρέζα ζάχαρη
  • 1 χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
  • 120 γρ. πεκορίνο (ή παρμεζάνα), τριμμένο

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα μέχρι να μαραθούν και αυτά και να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Στο μεταξύ σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτουμε και τον βασιλικό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε ζεστά με μπόλικο πεκορίνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ