fbpx Συνταγή για ζεστό κρασί: Χριστουγεννιάτικο ποτό, γεμάτο αρώματα | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE
ΜΥΡΙΖΕΙ ΕΛΛΑΔΑ!

Συνταγή για ζεστό κρασί: Χριστουγεννιάτικο ποτό, γεμάτο αρώματα

κρασι των Χριστουγέννων
16|12|2019 | 11:41
To κρασι των Χριστουγέννων, φωτογραφίες shutterstock

Το ζεστό μυρωδάτο κρασί είναι δημοφιλές την περίοδο των Χριστουγέννων και η συνταγή του είναι απλή!

Σχεδόν σε όλες τις βόρειες χώρες το ζεστό κρασί με μυρωδικά είναι γνωστό ως Glühwein ή glogg.

Φτιάχνουν συνταγές για ζεστό κρασί εδώ και χρόνια, όχι μόνο την περίοδο των γιορτών, αλλά κυρίως για να αντιμετωπίσουν το κρύο στο δρόμο, εξού και πωλείται σε χάρτινα ποτήρια από πλανόδιους.

Το ζεστό Χριστουγεννιάτικο κρασί μυρίζει Ελλάδα

Στην ελλάδα το έχουμε συνδυάσει με τα Χριστούγεννα. Θυμίζει σαγκρία, ωστόσο για την συνταγή απαιτείται ξηρό κόκκινο κρασί και μπαχάρια του τόπου, κανέλα, γλυκάνισος, κάρδαμο. Η γλύκα του, δίνεται με την προσθήκη μελιού, τόσο, όσο, αρέσει στον καθέ ένα.

 Glühwein
Ενα κρασί που μοσχοβολά πορτοκάλι, κανέλα, γλυκάνισο και τζίντζερ

Το Χριστουγεννιάτικο κρασί μας σερβίρεται ζεστό (προσοχή, όχι σε λεπτό γυάλινο ποτήρι μην σπάσει) και μπορεί να συντροφεύσει την παρέα με ξηρούς καρπούς, μελομακάρονα, αλλαντικά, ή να καλωσορίσει τους καλεσμένους στο εορταστικό τραπέζι. Η παρακάτω συνταγή θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

Η συνταγή για το Glühwein, το ζεστό κρασί των γιορτών

  • 1 λίτρο κρασί κόκκινο ξηρό
  • 1 πορτοκάλι
  • 2 στικ κανέλα
  • 1 κουταλάκι κάρδαμο στη μύτη
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 100 γρ. Τζίντζερ φρέσκο ξυσμένο
  • 200 γρ. μέλι
  • 50 γρ. κονιάκ

Εκτέλεση συνταγής για ζεστό κρασί

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν. Το κόκκινο κρασί, το πορτοκάλι ολόκληρο πλυμένο, τα στικ κανέλας, το κάρδαμο, τον γλυκάνισο, το τζίντζερ, το μέλι. Αφήνουμε την κατσαρόλα μέχρι να πάρει βράση και να αρχίσουν να μυρίζουν τα υλικά μας. Δεν θέλουμε να χοχλάσει.
Μόλις βγάλουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε το κονιάκ. Αν δεν θέλουμε πολύ βαρύ το Χριστουγεννιάτικο κρασί μας αντικαθιστούμε το κονιάκ με 50 γρ. χυμό πορτοκάλι. Ανάλογα με τις προτιμήσεις, το σουρώνουμε ή όχι. Πίνεται ζεστό, καλή απόλαυση!

ΣΧΟΛΙΑ