Συνταγή για σοκολατένιο κέικ με κάστανο -Φουσκωτό και λαχταριστό - iefimerida.gr

Συνταγή για σοκολατένιο κέικ με κάστανο -Φουσκωτό και λαχταριστό

Κέικ σοκολάτα με κάστανο / Φωτογραφία: Shutterstock
Κέικ σοκολάτα με κάστανο / Φωτογραφία: Shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
Ζωή Παπαφωτίου

Με τον πιο γιορτινό καρπό της εποχής και την αγαπημένη μας σοκολάτα φτιάχνουμε ένα αφράτο κέικ πλούσιο σε γεύση.

Όσο προχωράει το φθινόπωρο και κοντοζυγώνει ο χειμώνας τόσο περισσότερο επιθυμούμε τα κάστανα. Όταν τα πετύχουμε στο δρόμο στεκόμαστε να τα πάρουμε στο σακουλάκι και να τα απολαύσουμε ζεστά ή τα αγοράζουμε φρέσκα για να τα ψήσουμε στο τζάκι και στον φούνρο του σπιτιού μας. Ειδικά τώρα που είμαστε στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα βέβαια τα λιγουρευόμαστε ήδη και σε πιο ιδιαίτερους συνδυασμούς, μέσα σε γλυκά και αλμυρά πιάτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια ωραία και εύκολη ιδέα είναι να τα βάλουμε σε κέικ. Η γήινη γεύση τους ταιριάζει πολύ με το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και φυσικά με τη σοκολάτα. Επίσης αρωματίζονται ωραία με κονιάκ και συνδυάζονται άψογα με την καραμέλα. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία λοιπόν να φτιάξουμε ένα τέτοιο κέικ και να το απολαύσουμε με τον καφέ και το τσάι μας χαλαρώνοντας στον καναπέ ή στολίζοντας το δέντρο.

Κέικ σοκολάτα με κάστανο / Φωτογραφία: Shutterstock
Κέικ σοκολάτα με κάστανο / Φωτογραφία: Shutterstock

Σοκολατένιο κέικ με κάστανο

Υλικά για μια στρογγυλή φόρμα

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 φλ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 4 αυγά
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 125 γρ. μαύρη κουβερτούρα, λιωμένη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 2 φλ. κάστανα βρασμένα και χοντροκομμένα

Εκτέλεση

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα. Στο μπολ του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με το σύρμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι (μαζί με το αλάτι) και το γάλα. Στο τέλος ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και το κονιάκ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τα κάστανα και ανακατεύουμε λίγο και απαλά με μια σπάτουλα. Απλώνουμε το μείγμα ομοιμόμορφα σε μια φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά. Τσεκάρουμε μπήγοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο (αν βγει στεγνό έχει ψηθεί το κέικ, αν βγει υγρό με υπολείμματα ζύμης ψήνουμε 5-10 λεπτά ακόμα και ξανατσεκάρουμε). Αφήνουμε να κρυώσει τελείως για τουλάχιστον 1 ώρα και ξεφορμάρουμε με προσοχή.  

Tip

Περιχύστε το κείκ με καραμέλα γάλακτος, ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα και κάστανα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή συνταγές ΚΕΙΚ σοκολάτα κάστανο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ