Έχετε φτιάξει ποτέ ινδικό κοτόπουλο με κάρι στο σπίτι; Θα γίνει το αγαπημένο σας! Εύκολη συνταγή - iefimerida.gr

Έχετε φτιάξει ποτέ ινδικό κοτόπουλο με κάρι στο σπίτι; Θα γίνει το αγαπημένο σας! Εύκολη συνταγή

Ινδικό κοτόπουλο με κάρι και αρωματικό ρύζι / Φωτογραφία: Shutterstock
Ινδικό κοτόπουλο με κάρι και αρωματικό ρύζι / Φωτογραφία: Shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Με φρέσκα υλικά και σπιτική φροντίδα φτιάχνουμε, αρωματικό και νόστιμο, ινδικό κοτόπουλο με κάρι.

Το κοτόπουλο με κάρι είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για ινδική κουζίνα. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα πιάτο που αντιπροσωπεύει πλήρως τη φιλοσοφία της συγκεκριμένης γαστρονομικής παράδοσης αφού είναι γεμάτο με χρώματα, αρώματα και γεύσεις εξωτικές. Φρέσκα λαχανικά και καυτερές ρίζες μπαίνουν στη φωτιά μαζί με πικάντικα μπαχαρικά και δυνατά μυρωδικά σε ένα πλούσιο σύνολο γεμάτο θρέψη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι αν νομίζατε ότι για να απολαύσουμε αυθεντικό ινδικό κοτόπουλο με κάρι πρέπει οπωσδήποτε να πάμε σε κάποιο ανάλογο εστιατόριο ή έστω να παραγγείλουμε από κάπου που ξέρουν να το φτιάχνουν καλά, σας έχω νέα. Με την παρακάτω συνταγή μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι σε λίγα λεπτά.

Ινδικό κοτόπουλο με κάρι και αρωματικό ρύζι / Φωτογραφία: Shutterstock
Ινδικό κοτόπουλο με κάρι και αρωματικό ρύζι / Φωτογραφία: Shutterstock

Ινδικό κοτόπουλο με κάρι και ρύζι μπασμάτι     

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλoκομμένο
  • 70 γρ. φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκια πιπεριά τσίλι, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένες
  • ½ κ.σ. κουρκουμά

Για το κοτόπουλο

  • 750 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, στήθος ή μπούτι
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο
  • 1 πράσινη πιπεριά, χοντροκομμένη
  • 500 ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου 
  • ½  ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • ½ χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, τα φύλλα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Κάρι: Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο (ή σησαμέλαιο) σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και την πιπεριά τσίλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από μέτρια σε χαμηλή) και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τον κουρκουμά και ανακατεύουμε συνεχώς για 3-4 λεπτά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κοτόπουλο: Σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ηλιέλαιο (ή σησαμέλαιο) και σοτάρουμε το κοτόπουλο ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε την πιπεριά και το κάρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 5 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τον ζωμό και μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από δυνατή σε μέτρια). Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον δυόσμο και τον βασιλικό και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο.

Tip
Το μπασμάτι είναι το μακρύκοκκο αρωματικό ρύζι με το οποίο σερβίρονται όλες οι συνταγές με κάρι και σχεδόν όλα τα ινδικά φαγητά. Ωστόσο, αν στο σπίτι έχετε κάποια άλλη ποικιλία ρυζιού μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αρκεί να είναι κατάλληλη για σπυρωτό πιλάφι π.χ. καρολίνα ή νυχάκι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ