Ποτέ στη σάλτσα: Τα δύο υλικά που οι Ιταλοί σεφ πάντα αποφεύγουν - iefimerida.gr

Ποτέ στη σάλτσα: Τα δύο υλικά που οι Ιταλοί σεφ πάντα αποφεύγουν

σάλτσα
© Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σάλτσα ντομάτας, ειδικά η κλασική μαρινάρα, αποτελεί ένα από τα πιο βασικά στοιχεία της ιταλικής κουζίνας και βάση για ζυμαρικά, πίτσες και άλλα πιάτα.

Η παρασκευή της, παραδοσιακά, είναι απλή, καθώς χρειάζονται μόνο ντομάτες, σκόρδο, κρεμμύδι και φρέσκα βότανα όπως ο βασιλικός. Η προέλευσή της χρονολογείται στον 16ο αιώνα, όταν οι μάγειρες άρχισαν να ενσωματώνουν τις ντομάτες, που είχαν φτάσει πρόσφατα από την Αμερική, σε απλά, χωρίς κρέας πιάτα που μπορούσαν να διατηρηθούν καλά σε μεγάλα ταξίδια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρότι δείχνει απλή, η επιτυχία της εξαρτάται από μικρές λεπτομέρειες και βασίζεται κυρίως στο πόσο φρέσκα είναι τα συστατικά.

Ποια δύο συστατικά να αποφεύγετε στη σάλτσα ντομάτας

Ιταλοί σεφ συστήνουν την αποφυγή δύο συστατικών, τα οποία όμως πολλοί προσθέτουν νομίζοντας ότι θα ενισχύσουν τη γεύση της σάλτσας, ενώ στην πραγματικότητα κάνουν το αντίθετο.

Σύμφωνα με τον σεφ Matthew Cutolo του εστιατορίου Gargiulo, ο οποίος μίλησε στο Mashed, ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι η χρήση αποξηραμένου βασιλικού. Αν και βολικός, όταν αποξηραίνεται δεν διατηρεί όλη τη γεύση και το άρωμά του και μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση ενός πιάτου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το άλλο συστατικό που πρέπει να αποφύγετε είναι η σκόνη σκόρδου, που ούτε κι αυτή δεν συγκρίνεται με τη φρέσκια πρώτη ύλη. Σύμφωνα με τη Marissa Stevens, σεφ και συντάκτρια του ιστολογίου Pinch and Swirl, το αποξηραμένο σκόρδο χάνει την πολυπλοκότητά του, ειδικά αν έχει αποθηκευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, η διαδικασία αποξήρανσης καταστρέφει τις ενώσεις που δίνουν στο σκόρδο τη χαρακτηριστική του γεύση.

Εν ολίγοις, για να πετύχετε μια πραγματικά νόστιμη σπιτική σάλτσα ντομάτας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε φρέσκα υλικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ