Συνταγή για Γκούλας: Η διάσημη ουγγαρέζικη σούπα με μοσχάρι, ό,τι πρέπει για το κρύο - iefimerida.gr

Συνταγή για Γκούλας: Η διάσημη ουγγαρέζικη σούπα με μοσχάρι, ό,τι πρέπει για το κρύο

Συνταγή για Γκούλας
Συνταγή για Γκούλας / Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κρύο είναι εδώ και χρειάζεται σπέσιαλ συνταγές για να περάσει.

Μια ωραία χειμωνιάτικη συνταγή είναι το Γκούλας (Gulyás), μια παραδοσιακή ουγγαρέζικη σούπα με μοσχάρι. Μια πεντανόστιμη συνταγή, χωρίς να είναι ιδιαίτερα δύσκολη, με εξαιρετικές γεύσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σερβίρεται με φρέσκο ψωμί, δοκιμάστε την, είναι πραγματικά υπέροχη συνταγή.

Υλικά συνταγής για Γκούλας

  • 3 κουταλιές λάδι
  • 5 μεσαία κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
  • 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 2 1/2 λίτρα νερό,
  • 3 κουταλιές της σούπας γλυκιά πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόρους κύμινο
  • 1,5 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μπουκιές
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένο
  • 5 μεσαία καρότα, κομμένα σε κομμάτια
  • 2 μεγάλες πατάτες, σε κύβους
  • 2 ντομάτες, σε κύβους

Εκτέλεση συνταγής για Γκούλας

  • Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  • Προσθέστε τα κρεμμύδια μαζί με μερικές κουταλιές νερό και μια πρέζα αλάτι.
  • Μαγειρέψτε αργά σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 15 έως 20 λεπτά, ή έως ότου τα κρεμμύδια να γυαλίσουν.
  • Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε την πάπρικα, το πιπέρι και το κύμινο. Ανακατέψτε γρήγορα και προσθέστε λίγο νερό (για να μην καεί η πάπρικα).
  • Προσθέστε το κρέας και το σκόρδο και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι το κρέας να ροδίσει ελαφρώς (περίπου για δέκα λεπτά).
  • Χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε μερικές κουταλιές νερό και μαγειρέψτε για περίπου 15 ακόμη λεπτά, μέχρι να ψηθεί σχεδόν το κρέας.
  • Προσθέστε το υπόλοιπο νερό και συνεχίστε να μαγειρεύετε, σε χαμηλή φωτιά, για τουλάχιστον μία ώρα, ή έως ότου το κρέας μαλακώσει. Εδώ, ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από το κρέας του μοσχαριού που έχετε επιλέξει να μαγειρέψετε.
  • Λίγο πριν ετοιμαστεί το κρέας, προσθέστε τις ντομάτες, τα καρότα, τις πατάτες και μαγειρέψτε για 15 με 20 λεπτά ακόμη.
  • Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ