fbpx Συγκλονιστική συνταγή για γλυκό ψυγείου με φρυγανιές -Τελείως διαφορετικό από τα συνηθισμένα | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συγκλονιστική συνταγή για γλυκό ψυγείου με φρυγανιές -Τελείως διαφορετικό από τα συνηθισμένα

Συνταγή για γλυκό ψυγείου με φρυγανίες
07|09|2020 | 18:30
Συνταγή για γλυκό ψυγείου με φρυγανίες /Shutterstock

Το γλυκό ψυγείου με φρυγανιές, αποτελεί μια ελληνική αγαπημένη πατέντα. Μια λατρεμένη ελληνική συνταγή, με πολλές πολλές παραλλαγές.

Παρακάτω παρουσιάζουμε από το site syntagestisgogos.gr μια πολύ διαφορετική εκδοχή του αγαπημένου γλυκού ψυγείου. Αφού είδαμε συνταγή για γλυκό με φρυγανιές με ζελέ, αλλά και τη συνταγή για μια πιο χειμωνιάτικη εκδοχή του, ήρθε η ώρα να δούμε κάτι τελείως διαφορετικό, μια συνταγή με φρυγανιές και καρύδα!

Υλικά συνταγής για γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

φρυγανιές για την βάση του γλυκού

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ

  • ζάχαρη - 200 γρ.
  • νερό - 200 ml

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • γάλα - 500 ml φρεσκο
  • κρεμα γαλακτος - 400 ml
  • ζάχαρη - 120 γρ.
  • κορν φλαουρ - 60 γρ.
  • ινδικη καρυδα - 100 γρ.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ

  • κρεμα γαλακτος - 200 ml με 35% λιπαρα
  • κουβερτουρα γαλακτος - 300 γρ. κομματιασμενη
  • αλατι - 1 πρεζα
  • ινδικη καρυδα - για πασπαλισμα του γλυκου

Εκτέλεση συνταγής για γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

  • Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση.
  • Στρώνουμε σε ταψί τις φρυανιές και ρίχνουμε το σιρόπι.
  • Συνεχίζουμε με την κρέμα: Κρατάμε μισό ποτήρι γάλα και το υπόλοιπο το βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , τη ζάχαρη, την ινδική καρύδα και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Στο ποτήρι με το γάλα που έχουμε κρατήσει λιώνουμε το κορν φλάουρ.
  • Μόλις δούμε ότι αχνίζει το γάλα στην κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα με το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές.
  • Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  • Οταν παγώσει καλά η κρέμα μας φτιάχνουμε τη γκανάζ ως εξής: Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολίτσα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα μας.
  • Απλώνουμε επάνω από την κρέμα τη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ