Εύκολο καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου - iefimerida.gr

Εύκολο καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου

Κρέμα με βάση από μπισκότα και ζελέ με κομμάτια φράουλας
Κρέμα με βάση από μπισκότα και ζελέ με κομμάτια φράουλας / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πιο χαρακτηριστικό γλυκό του καλοκαιριού σε μια δροσερή συνταγή που μας ταξιδεύει πίσω στα παιδικά μας χρόνια.

Το κλασικό γλυκό με δροσερό ζελέ, αφράτη κρέμα και βάση από μπισκότα πτι-μπερ που, ξέρετε κάτι; Δεν έχει όνομα. Ολοι το γνωρίζουν, όμως κανείς δεν μπορεί να το αποκαλέσει με ένα όνομα, παρά μόνο περιφραστικά και περιγράφοντας τα υλικά του. Ισως γιατί αποτελούσε μια εύκολη και γρήγορη λύση για τις μαμάδες που στην πραγματικότητα δεν υπήρχε σε κανέναν τσελεμεντέ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ακόμη πιο κλασική εκδοχή του γινόταν όπως φαίνεται, με φρυγανιές βουτηγμένες σε χυμό. Εμείς τις αντικαθιστούμε με απολαυστικά μπισκότα πτι-μπερ, ενώ προσθέτουμε και λίγη αφράτη σαντιγί στην κρέμα.

Υλικά

  • Για τη βάση: 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 1 φλιτζάνι χυμό ροδάκινο
  • Για την κρέμα: 1 φάκελος άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 660 ml γάλα
  • 250 ml. κρέμα γάλακτος + 3 κ.σ. ζάχαρη
  • Για το ζελέ: 200 γρ. ζελέ με γεύση φράουλα
  • 400 γρ. βαστό νερό
  • 400γρ. κρύο νερό
  • 150 γρ. φρέσκες φράουλες κομμένες σε κομμάτια

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε την κρέμα με άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (και όση ζάχαρη αναγράφει). Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Μπορείτε να δοκιμάσετε και με κρέμα στιγμής, ώστε να μειώσετε το χρόνο αναμονής στο ψυγείο
  • Παράλληλα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 3 κ.σ. ζάχαρη να γίνει μια σφιχτή συνταγή
  • Αφού κρυώσει καλά η κρέμα ενσωματώνουμε απαλά με μια σπάτουλα την σαντιγί
  • Στρώνουμε τα μπισκότα πτι-μπερ σε ένα πυρέξ 25x35, αφού τα βουτήξουμε πρώτα στον χυμό ροδάκινο. Από πάνω απλώνουμε την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο σκεπάζοντας την κρέμα με μεμβράνη
  • Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το ζελέ. Ανακατεύουμε τη σκόνη με τον ζεστό νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά εκτός ψυγείου
  • Αφαιρούμε τη μεμβράνη και ρίχνουμε πάνω από την κρέμα το ζελέ, προσθέτουμε τα κομμάτια της φράουλας μοιράζοντάς τα καλά στο πυρέξ και αφήνουμε το γλυκό για ένα δίωρο στο ψυγείο. Ουσιαστικά μέχρι να σφίξει το ζελέ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή ζελέ φράουλα κρέμα μπισκότο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ