fbpx Συνταγή για σαρδέλες παντρεμένες, παναρισμένες σε φρυγανιά | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για σαρδέλες παντρεμένες, παναρισμένες σε φρυγανιά

Φιλεταρισμένες σαρδέλες παντρεμένες παναρισμένες σε φρυγανιά
10|08|2020 | 21:34
Φιλεταρισμένες σαρδέλες παντρεμένες παναρισμένες σε φρυγανιά / Φωτογραφία: shutterstock

Μια συνταγή ιδανική για καλοκαιρινά απογεύματα με θέα τη θάλασσα.

Οι σαρδέλες είναι ιδανικός μεζές για ούζο ή ακόμη και μπίρα. Σε αυτή μάλιστα τη συνταγή, προσθέτουμε τραγανό στοιχείο, πανάροντας τα ψαράκια στη φρυγανιά και ένταση με σκόρδο, τυρί και μαϊντανό ανάμεσα σε κάθε φιλέτο.

Υλικά

  • 16 μεγάλες σαρδέλες φιλεταρισμένες (χωρίς το κόκκαλο)
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανός, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
  • 4 κουταλιές κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 κρόκος αυγού
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για το πανάρισμα: 1 ασπράδι (χτυπημένο στο χέρι με λίγο νερό να γίνει μια ελαφριά μαρέγκα)
  • 10 φρυγανιές τριμμένες

Εκτέλεση

  • Φιλετάρουμε τις σαρδέλες καθαρίζοντας τα εντόσθια και αφαιρώντας το εσωτερικό κόκκαλο. Μπορείτε να ζητήσετε από τον ψαρά να ετοιμάσει τα ψάρια για εσάς
  • Ανακατεύουμε σε μπολ το σκόρδο, το μαϊντανό, το τυρί και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά
  • Γεμίζουμε με κουταλάκι του καφέ μία μία τις σαρδέλες και σκεπάζουμε με ένα ακόμη φιλέτο
  • Χτυπάμε το ασπράδι αυγού και βάζουμε σε μπολ, πλάι σε άλλο όπου έχουμε το αλεύρι και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά
  • Περνάμε διαδοχικά τις παντρεμένες σαρδέλες από το αλεύρι, μετά στο ασπράδι και τέλος στη φρυγανιά
  • Βάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές
ΣΧΟΛΙΑ