Συνταγή για αλμυρό, τυρένιο κέικ -Το μυστικό για να μείνει ζουμερό και αφράτο - iefimerida.gr

Συνταγή για αλμυρό, τυρένιο κέικ -Το μυστικό για να μείνει ζουμερό και αφράτο

Αλμυρό κέικ με τυρί  και αλλαντικά σε μεγάλο πιάτο
Αλμυρό κέικ με τυρί και αλλαντικά / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποιος είπε πως μια συνταγή για αφράτο, νόστιμο κέικ πρέπει να είναι και γλυκιά; Ένα ζουμερό, τυρένιο κέικ με μπέικον θα αποτελέσει το πιο γευστικό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας.

Δεν είναι ασυνήθιστο, συνταγές που έχουμε συνηθίσει γλυκές, να μπορούν να σερβιριστούν ως αλμυρά σνακ. Μια τέτοια συνταγή είναι και για το κέικ με τυρί κομμάτια μπέικον που θα γίνει χωρίς αμφιβολία, η αγαπημένη σας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μερικά μυστικά της συνταγής

Η ζύμη για ένα κέικ είναι πολύ απλή και δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη γνώση. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια μυστικά που θα φέρουν το ιδανικό αποτέλεσμα στη συνταγή. Αρχικά, βασική αρχή σε κάθε συνταγή, είναι να χρησιμοποιήσετε φρέσκα αυγά και καλό, ποιοτικό βούτυρο.

Ένα ακόμη μυστικό, για πάρει το κέικ την υφή που θέλετε, να είναι δηλαδή ζουμερό και όχι στεγνό, αλλά και αφράτο είναι να μην επιλέξετε απλό αλεύρι, αλλά τη φαρίνα που φουσκώνει μόνη της. Αν θέλετε μπορεί να προσθέσετε 1 κουταλάκι baking powder ή μαγειρική σόδα για ακόμη πιο αφράτο αποτέλεσμα.

Πολύ σημαντικό για να χτυπήσετε και να αφρατέψετε το βούτυρο είναι να το αφήσετε εκτός ψυγείου για 20 λεπτά. Καλό είναι επίσης να χτυπήσετε το βούτυρο στο μίξερ για να ασπρίσει καλά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βασικό για να βγει σωστά η συνταγή, όπως και σε κάθε κέικ, είναι να μην παραχτυπήσετε το μείγμα. Μπορεί το βούτυρο να θέλει να αφρατέψει καλά, όμως ενσωματώνοντας τα υπόλοιπα υλικά, χτυπήστε τον χυλό, τόσο, όσο!

Τέλος, διαβάζουμε πως το κέικ θα έχει πιο ωραία υφή, αν ανατικαταστήσετε μέρος του βουτύρου με ελαιόλαδο ή όποιο άλλο λάδι.

Υλικά

  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ βούτυρο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • 1 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι γκούντα τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 3 φέτες μπέικον
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ να ασπρίσει, συμπληρώνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε ένα, ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας διαδοχικά αλεύρι και γάλα
  • Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το τυρί, το μπέικον σε κυβάκια και αλατοπίπερο
  • Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα ομοιόρφα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45′ με 50′ λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει 10′ λεπτά και ξεφορμάρουμε
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή τυρί μπέικον Kέικ Αλάτι αλεύρι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ