fbpx Λαδένια: Η συνταγή για την ελληνική πίτσα, μια παραδοσιακή πίτα της Κιμώλου | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Λαδένια: Η συνταγή για την ελληνική πίτσα, μια παραδοσιακή πίτα της Κιμώλου

Λαδένια Κιμώλου από τον Πέτρο Συρίγο
16|09|2020 | 13:41
Λαδένια Κιμώλου/Φωτογραφία: Facebook Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα

Όσοι έχετε πάει στην Κίμωλο δεν μπορεί να μην έχετε δοκιμάσει τη λαδένια, την κατεξοχήν ελληνική πίτσα με ψωμένια ζύμη και ελάχιστα υλικά. Και τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε τη συνταγή.

Είναι πεντανόστιμη και ελαφριά και φέτος έκανε θραύση αφού η Κίμωλος είχε την τιμητική της το φετινό καλοκαίρι. Μέχρι και η τηλεοπτική Δρόσω από τις «Αγριες Μέλισσες» ή κατά κόσμον Δανάη Μιχαλάκη φωτογραφήθηκε από τον σύντροφό της την ώρα που απολάμβανε τη λαδένια της στην παραλία.

Το πρωί της Τετάρτης λοιπόν ο Πέτρος Συρίγος έδωσε τη συνταγή για τη λαδένια μέσα από το Πρωινό του ΑΝΤ1.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 260 ml χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 ντομάτες
  • 150 ml ελαιόλαδο

Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση της λαδένιας:

Νηστίσιμο, νόστιμο και παραδοσιακό αρτοσκεύασμα με καταγωγή από την Κίμωλο!

ΣΧΟΛΙΑ