fbpx Σαρδέλες «παντρεμένες», πεντανόστιμες | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Σαρδέλες «παντρεμένες», πεντανόστιμες

Σαρδέλες παντρεμένες σερβιρισμένες σε μεγάλη πιατέλα
28|05|2019 | 15:13
Σαρδέλες παντρεμένες σερβιρισμένες σε μεγάλη πιατέλα / Φωτογραφία: Shutterstock

Μια συνταγή με νόστιμο ψάρι για να μυρίσει ξανά καλοκαίρι.

Οι σαρδέλες είναι ένα από τα πιο πολύτιμα, φτηνά ψάρια που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά. Ανήκει, μαζί με τον κατά πολύ ακριβότερο σολομό, στις τροφές εκείνες που προσφέρουν πολύτιμα Ω 3 λιπαρά, ιδιαίτερα σημαντικά για την υγεία του οργανισμού.

Στη συνταγή αυτή «παντρεύουμε» δυο φιλέτα σαρδέλας κλείνοντας στο εσωτερικό τους μυρωδικά και σκόρδο.

Υλικά

  • 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • Το ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Το χυμό από 1/2 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη ρίγανη, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό λεμόνι με λίγο ελαιόλαδο σε ένα μπολ
  • Ανοίγουμε τις σαρδέλες φιλέτο, αφαιρούμε το μεσαίο κόκκαλο. Αλατοπιπέρώνουμε καλά
  • Βάζουμε μισή κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση με τον μαϊντανό στο εσωτερικό της σαρδέλας, απλώνουμε καλά και σκεπάζουμε με μια ακόμη σαρδέλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα ψάρια
  • Στρώνουμε τις σαρδέλες σε ταψί και περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αν θέλουμε λίγο ακόμη χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο νερό και ψήνουμε στον φούρνο στους 180oC για 20’ με 30’ λεπτά
ΣΧΟΛΙΑ