Πώς να καθαρίσεις το ρόδι σε 1 λεπτό χωρίς να λερώσεις ούτε ένα σκεύος - iefimerida.gr

Πώς να καθαρίσεις το ρόδι σε 1 λεπτό χωρίς να λερώσεις ούτε ένα σκεύος

Σπόροι ροδιού / Φωτογραφία: Shutterstock
Σπόροι ροδιού / Φωτογραφία: Shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
Ζωή Παπαφωτίου

Το απόλυτο φρούτο της εποχής, το ρόδι, καθαρίζεται πιο εύκολα από ό,τι φαντάζεσαι.

Τα ρόδια είναι στα καλύτερά τους αυτές τις ημέρες, γι' αυτό και πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία να τα απολαύσουμε φρέσκα, ζουμερά και γλυκά. Άλλωστε, εκτός από εντυπωσιακά είναι και πεντανόστιμα. Φυσικά, είναι και πάρα πολύ θρεπτικά, καθώς περιέχουν Α, C, Ε και Κ, φυλλικό οξύ, Κάλιο, Ασβέστιο, Σίδηρο, Φώσφορο, Μαγνήσιο και Ψευδάργυρο, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κάνουν καλό στα πάντα, από την καρδιά έως το δέρμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βεβαίως, για να λέμε την αλήθεια, έχουν και ένα «κακό»: αφήνουν έντονους λεκέδες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποφεύγουμε να τα αγοράζουμε φρέσκα, καθώς σκεφτόμαστε τη διαδικασία του καθαρίσματος και την κουζίνα μας που ενδεχομένως θα γίνει χάλια από τους πορφυρούς χυμούς τους, που θα πεταχτούν παντού όσο θα προσπαθούμε να ξεκολλήσουμε τους σπόρους από τις φλούδες. Γι' αυτό και συνήθως αγοράζουμε καθαρισμένους σπόρους ροδιού (συνήθως κατεψυγμένους) ή έτοιμο χυμό ροδιού.

Σπόροι ροδιού / Φωτογραφία: Shutterstock
Σπόροι ροδιού / Φωτογραφία: Shutterstock

Ο πιο εύκολος τρόπος να καθαρίσουμε το ρόδι

Ευτυχώς, υπάρχει ένα κόλπο που κάνει το ξεσπόριασμα του ροδιού παιχνίδι. Το μόνο που θα χρειαστούμε για να το πετύχουμε είναι μια ξύλινη κουτάλα ή ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι. Με ένα μικρό, κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε λοιπόν τη φλούδα του ροδιού στη μέση, οριζόντια, και το ανοίγουμε με τα χέρια μας.

Δεν το κόβουμε για να μην σπάσουν οι σπόροι, χαλάσει το σχήμα τους και τρέξουν ζουμιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παίρνουμε, λοιπόν, στο χέρι μας το μισό ρόδι και το κρατάμε πάνω από ένα μπολ με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Χτυπάμε δυνατά στο πίσω μέρος με την κουτάλα (ή το κουτάλι) μέχρι να δούμε όλους τους σπόρους να ξεκολλάνε και να πέφτουν πεντακάθαροι και ατόφιοι μέσα στο μπολ, χωρίς να σπάνε και να πετάγονται ζουμιά παντού.

Αν θέλουμε, για μεγαλύτερη σιγουριά, βάζουμε και το χέρι μας από κάτω για να τους συγκρατήσουμε. Έτσι μπορούμε να καθαρίσουμε ένα ολόκληρο ρόδι επιτόπου και να το απολαύσουμε ως σνακ, ή να ξεσποριάσουμε 2-3, να κλείσουμε το τάπερ με το καπάκι του και να τα φυλάξουμε στο ψυγείο 2-3 μέρες για άμεση χρήση. Ακόμα, έτσι μπορούμε να προσθέσουμε κατευθείαν ρόδι σε μια πράσινη σαλάτα, σε μια φρουτοσαλάτα, σε ένα γιαούρτι, ακόμα και σε ένα πιλάφι.         

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ