Ο κορυφαίος σεφ Nobu Matsuhisa αποκαλύπτει στο iefimerida ποιο ελληνικό πιάτο κάνει θραύση στο εστιατόριο του στο Λος Άντζελες - iefimerida.gr

Ο κορυφαίος σεφ Nobu Matsuhisa αποκαλύπτει στο iefimerida ποιο ελληνικό πιάτο κάνει θραύση στο εστιατόριο του στο Λος Άντζελες

Nobu Matsuhisa
Φωτογραφία: Γιώργος Καπλανίδης
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Συναντήσαμε τον κορυφαίο Ιάπωνα σεφ, Nobu Matsuhisa, στο εστιατόριο του στην Αθήνα και μάς αποκάλυψε το ελληνικό πιάτο που γίνεται ανάρπαστο ανά την υφήλιο.

Σε ένα από τα πιο προνομιούχα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, με θέα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, βρίσκεται ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου: το «Matsuhisa Athens». Το όνομα του εστιατορίου προκύπτει από το επώνυμο του κορυφαίου Ιάπωνα σεφ, Nobu Matsuhisa, ο οποίος στα γαστρονομικά του επιτεύγματα είναι ότι σύστησε το sushi στο δυτικό κόσμο και τα εστιατόρια του, στις 5 ηπείρους, φιγουράρουν στα καλύτερα του κόσμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα δείπνο στο εστιατόριο «Matsuhisa Athens» είναι μια γαστρονομική εμπειρία και ένα ταξίδι σε αυθεντικές γεύσεις με «καθαρή» πρώτη ύλη που δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα στον ουρανίσκο. Ο κορυφαίος σεφ, που σύντομα η ζωή του θα προβληθεί σε ντοκιμαντέρ από γνωστή πλατφόρμα, δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ποιότητα της πρώτης ύλης, την εποχικότητα των υλικών, στη γεύση και στη σωστή επεξεργασία των υλικών.

Nobu Matsuhisa: Ποιος είναι ο εμβληματικός Ιάπωνας σεφ με εστιατόρια ανά την υφήλιο

Η περίπτωση του θρυλικού Ιάπωνα σεφ και επιχειρηματία, Nobu Matsuhisa είναι μοναδική έχοντας καταφέρει σημαντικά επιτεύγματα: να μάθει τους δυτικούς να τρώνε sushi και να δημιουργήσει εστιατόρια και στις 5 ηπείρους, τα οποία έχουν φανατικό κοινό. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι θα βγει σε πλατφόρμα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του.

Nobu Matsuhisa συνέντευξη
Ο κορυφαίος Ιάπωνας σεφ Nobu Matsuhisa/ Φωστογραφία: Γιώργος Καπλανίδης

Ο Nobu Matsuhisa γεννήθηκε και μεγάλωσε στην ιαπωνική πόλη Σαϊτάμα, μπήκε στις κουζίνες σε ηλικία 17 ετών και έζησε μεταξύ άλλων στο Περού, την Αργεντινή, την Αλάσκα και στο Άνκορατζ. Ο ίδιος λάτρεψε την κουζίνα της Λατινικής Αμερικής, γνώρισε πολλές κουλτούρες και είδε τη γαστρονομία κάθε τόπου που έζησε. Αυτό συνέλαβε να αποκτήσει πολλές γαστρονομικές επιρροές και να παντρέψει τοπικά στοιχεία με την ιαπωνική κουζίνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο θρυλικός Ιάπωνας σεφ είχε μνήμες από την κουζίνα της μητέρας του, μάλιστα σε συνέντευξη του, έχει αναφέρει ότι ήταν η μέντορας του, ωστόσο καταλυτικό ρόλο έπαιξε όταν σε μικρή ηλικία, μαζί με ον αδερφό του, επισκέφτηκαν ένα εστιατόριο που έφτιαχνε sushi. Λίγα χρόνια μετά ο Nobu Matsuhisa θα συστήσει στου δυτικούς το sushi και θα το βάλει στη γαστρονομική σκηνή της Ευρώπης. Μάλιστα, τα πρώτα χρόνια οι παραλλαγές στο sushi γίνονταν με μαγειρεμένο ψάρι, αντί για ωμό, προκειμένου να εκπαιδεύσει τους δυτικούς στις νέες γεύσεις, καθώς δεν ήταν εξοικειωμένοι με την ιαπωνική κουζίνα.

Ήταν το 1987 όταν άνοιξε το πρώτο εστιατόριο «Matsuhisa», στη διάσημη συνοικία του Μπέβερλι Χιλς, στο Λος Άντζελες, προκαλώντας μεγάλη αίσθηση και κάνοντας τη διαφορά στη γαστρονομική σκηνή της πόλης που διψάει για νέα πράγματα. Το εστιατόριο του Ιάπωνα σεφ είναι από τα πιο διαχρονικά, ενώ εκείνα τα χρόνια διάσημοι stars άρχισαν να το επισκέπτονται υμνώντας τα signature πιάτα. Ανάμεσα τους, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο διάσημος ηθοποιός που λάτρεψε τα πιάτα και γενικότερα όλη τη γαστρονομική φιλοσοφία του Nobu Matsuhisa.

Αν και ο Ντε Νίρο πρότεινε στον Ιάπωνα σεφ να ανοίξουν εστιατόριο «Matsuhisa» και στη Νέα Υόρκη χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να πειστεί. Πλέον, ο Nobu Matsuhisa έχει εστιατόρια και στις 5 ηπείρους όπου ταξιδεύει συνεχώς προκειμένου να έχει επαφή με τις ομάδες του και με το κοινό που λατρεύει να δοκιμάζει αυθεντικό sushi, το διάσημο πιάτο του «Black cord», αλλά και τα υπόλοιπα signature πιάτα που έχει σε όλα τα εστιατόρια ανά τον κόσμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Nobu Matsuhisa στο iefimerida: Ποιο ελληνικό προϊόν έχει στα εστιατόρια του και το πιάτο που κάνει θραύση ανά τον κόσμο

Συναντήσαμε το βράδυ της Δευτέρας (23/06) τον Nobu Matsuhisa, στο εστιατόριο «Matsuhisa Athens», στα πλαίσια του ετήσιου Nobu Festival που διαρκεί σχεδόν μια βδομάδα. Στα πλαίσια του γαστρονομικού φεστιβάλ ο κορυφαίος Ιάπωνας σεφ επισκέπτεται τα τρία εστιατόρια που έχει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, στη Μύκονο και στην Πάρο.

Nobu Matsuhisa
Κάθε χρόνο ο Nobu Matsuhisa επισκέπτεται τα 3 εστιατόρια που έχει στην Ελλάδα/ Φωτογραφία: Γιώργος Καπλανίδης

Τι σας αρέσει στην ελληνική γαστρονομία;

Εκτιμώ την απλότητά της, τη χρήση φρέσκων υλικών και την έμφαση στις αγνές
γεύσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιο είναι το αγαπημένο σας ελληνικό φαγητό;

Το αγαπημένο μου ελληνικό φαγητό είναι η ελληνική σαλάτα.

Τα ωμά ψάρια και θαλασσινά πρωταγωνιστούν στην κουζίνα του Ιάπωνα σεφ
Τα ωμά ψάρια και θαλασσινά πρωταγωνιστούν στην κουζίνα του Ιάπωνα σεφ

Χρησιμοποιείτε ελληνικά προϊόντα στις κουζίνες των άλλων εστιατορίων σας;

Ναι, χρησιμοποιώ ελληνικό ελαιόλαδο και σερβίρουμε επίσης μια ελληνική σαλάτα τύπου Nobu, η οποία είναι ένα από τα πιάτα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε εστιατόρια όπως το Matsuhisa Beverly Hills.

Πώς σας φαίνεται ο συνδυασμός της ελληνικής και της ιαπωνικής κουζίνας; Είναι ενδιαφέρον από την άποψη της γεύσης;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν αναμειγνύουμε τις κουζίνες, αλλά ενσωματώνουμε τοπικά ελληνικά υλικά, όπως λαχανικά και ελαιόλαδο, για να δημιουργήσουμε πιάτα σε στιλ Nobu που αντικατοπτρίζουν την τοπική κουλτούρα παραμένοντας παράλληλα πιστοί στην ταυτότητά μας.

Ποια πιάτα είναι τα αγαπημένα σας στο Matsuhisa Athens και τι μας προτείνετε να δοκιμάσουμε;

Πολλά από τα πιάτα μου είναι πιάτα που φέρουν την υπογραφή μου. Δεν έχω ένα μόνο αγαπημένο, αλλά σας προτείνω να δοκιμάσετε όλα τα signature πιάτα - είναι αγαπημένα σε όλο τον κόσμο.

Έχετε ακόμα το ίδιο πάθος για τη μαγειρική όπως όταν κάνατε τα πρώτα σας βήματα;

Ναι, εξακολουθώ να έχω το ίδιο πάθος. Γι' αυτό συνεχίζω να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο για να επισκέπτομαι τα εστιατόριά μου και να διατηρώ επαφή με τις ομάδες μου.

Με τόσα πολλά εστιατόρια σε όλο τον κόσμο έχετε κάποια ιδέα για το πώς λειτουργούν οι κουζίνες σας όσον αφορά το φαγητό που σερβίρεται;

Matsuhisa εστιατόριο
Με την ομάδα του στην Ελλάδα/Φωτογραφία: Γιώργος Καπλανίδης

Η κουζίνα έχει να κάνει με την ομαδική εργασία και εμπιστεύομαι πλήρως τις ομάδες μου. Είμαι πάντα σε επαφή με το τους και συνεργαζόμαστε στενά για να διατηρήσουμε τη συνέπεια και την ποιότητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Matsuhisa Athens: Lunch break με θέα δίπλα τη θάλασσα

Εδώ και λίγους μήνες, το αθηναϊκό κοινό έχει τη δυνατότητα να ζήσει τη γαστρονομική εμπειρία που προσφέρει το εστιατόριο «Matsuhisa» και με ένα νέο μεσημεριανό μενού από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή σε προνομιακή τιμή.

Το μενού, που επιμελήθηκαν ο Executive Chef Τόνυ Βρατσάνος και ο Head Chef Θωμάς Κουράκος, περιλαμβάνει δύο εξαιρετικές προτάσεις: Το Omakase Menu, μια μοναδική εμπειρία τεσσάρων πιάτων με εκλεκτές επιλογές, όπως White Fish Dry Miso, Black Cod ή ελεύθερης βοσκής κοτόπουλο με Teriyaki sauce, και απολαυστικά επιδόρπια, καθώς και το Bento Box, ένα premium γεύμα δύο επιπέδων που αποκαλύπτει την ουσία της ιαπωνικής κουζίνας.

Matsuhisa εστιατόριο
Το «Matsuhisa Athens» βρίσκεται σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Για όσους αναζητούν αυθεντικές γεύσεις, τα signature πιάτα, όπως το Yellowtail Jalapeño, τα Sashimi Tacos με σολωμό, τόνο ή αστακό και η διάσημη Matsuhisa Sashimi Salad, παραμένουν κορυφαίες επιλογές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Από τα πιάτα που θα βρείτε στο μενού του εστιατορίου
Από τα πιάτα που θα βρείτε στο μενού του εστιατορίου
Ποικιλία ωμών ψαριών και ρυζι που θα βρείτε στο lunch menu
Ποικιλία ωμών ψαριών και ρυζι που θα βρείτε στο lunch menu

Παράλληλα, οι λάτρεις του sushi και του sashimi θα βρουν μια πλούσια ποικιλία που περιλαμβάνει από κλασικές μέχρι πιο τολμηρές δημιουργίες.

Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace Hotel Athens),

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ