Με φρέσκο ροδάκινο φτιάχνουμε σε χρόνο express το πιο απολαυστικό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας.
Οι μπρουσκέτες είναι ιδανική λύση για το καλοκαίρι που θέλουμε να τρώμε λίγο και συχνά χωρίς να μπαίνουμε στη διαδικασία του μαγειρέματος. Η αλήθεια είναι ότι όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν η κουζίνα όχι μόνο μας τρώει χρόνο και μας κουράζει περισσότερο αλλά μας ζεσταίνει κιόλας. Γι αυτό σας έχουμε μία ιδέα που τα συνδυάζει όλα. Είναι εύκολη και γρήγορη καθώς δεν περιλαμβάνει καθόλου μαγείρεμα. Είναι θρεπτική αφού γίνεται με ροδάκινα που είναι γεμάτα βιταμίνη C, πολύσπορο ψωμί που περιέχει φυτικές ίνες και μοτσαρέλα που είναι καλή πηγή πρωτεϊνών και ασβεστίου.
Και το καλύτερο; Είναι πεντανόστιμη αφού συνδυάζει τη ζουμερή γλύκα των ροδάκινων που είναι στην απόλυτη εποχή τους με τη βουτυρένια γεύση του τυριού και τον απολαυστικό συνδυασμό του μελιού με το προζύμι.

Mπρουσκέτες με ψητό ροδάκινο και μοτσαρέλα
Υλικά για 4 άτομα
- 1 ροδάκινο, κομμένο σε μέτριες φέτες
- 4 φέτες πολύσπορο ψωμί με προζύμι
- 1 μπάλα μοτσαρέλα, κομμένη σε μέτριες φέτες
- 4 κ.γ. μέλι
- ½ κ.γ. σουσάμι
- ½ κ.γ. μαυροκούκι
- 4-5 φύλλα φρέσκου βασιλικού
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (ιδανικά σχαροτήγανο) ή στο γκριλ, σε μέτρια φωτιά ψήνουμε τα ροδάκινα για μισό λεπτό από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν ελαφρά. Σε κάθε φέτα ψωμιού βάζουμε εναλλάξ τρία κομμάτια ροδάκινου και τρία κομμάτια μοτσαρέλας. Περιχύνουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και λίγο μαυροκούκι. Γαρνίρουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε.
Tip
Για πιο φρέσκο και τραγανό αποτέλεσμα χρησιμοποιήσετε ωμά τα ροδάκινα κάνοντας παράλληλα και ακόμα περισσότερη οικονομία χρόνου και αποφεύγοντας φυσικά εντελώς το μαγείρεμα.