Δεν είναι μυστικό ότι μπορούμε να φτιάξουμε σχεδόν τα πάντα με το air fryer, από αυγά και πατάτες μέχρι κοτόπουλο και ψάρια.
Ωστόσο, πολλές φορές παραμελούμε τη λειτουργία απόψυξης, είτε επειδή δεν τη διαθέτει το μοντέλο μας είτε γιατί δεν το χρησιμοποιούμε σωστά. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απόψυξη ψωμιού.
Πώς να ξεπαγώσετε ψωμί στο air fryer
Ανεξάρτητα από το μέγεθος του καλαθιού ή την ισχύ, η απόψυξη ψωμιού, για παράδειγμα, είναι πολύ χρήσιμη καθώς μας επιτρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας ψωμί ακόμα και αν ξεχάσουμε να αγοράσουμε ή να φτιάξουμε φρέσκο.
Με μερικά απλά βήματα, το ψωμί από την κατάψυξη θα θυμίζει φρεσκοφουρνισμένο μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.
Τι να κάνετε:
- Προθερμάνετε το air fryer στους 100°C.
- Τοποθετήστε το ψωμί ώστε να κυκλοφορεί σωστά ο αέρας.
- Επιλέξτε τη χαμηλή θερμοκρασία στη φριτέζα και ρυθμίστε την για το πολύ 10 λεπτά. Αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του ψωμιού.
- Ελέγχετε το ψωμί κάθε λίγα λεπτά. Μπορείτε να το τρυπήσετε για να δείτε το εσωτερικό του.
- Όσο θα ξεπαγώνει, θα αυξήσετε τη θερμοκρασία χωρίς να υπερβεί τους 180°C.
Γιατί να προτιμήσετε το air fryer και όχι τον φούρνο μικροκυμάτων
Όλοι έχουμε ξεπαγώσει ψωμί σε φούρνο μικροκυμάτων. Γιατί λοιπόν να μην τον προτιμήσουμε; Επειδή, σε αντίθεση με τον φούρνο μικροκυμάτων, το air fryer διατηρεί την υφή του ψωμιού, χωρίς να το κάνει σκληρό ή υπερβολικά υγρό, και το κάνει να μοιάζει φρεσκοψημένο.