Kολοκυθοκεφτέδες στο air fryer- Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή - iefimerida.gr

Kολοκυθοκεφτέδες στο air fryer- Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή

Κολοκυθοκεφτέδες στο air fryer / Φωτογραφία: Shutterstock
Κολοκυθοκεφτέδες στο air fryer / Φωτογραφία: Shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Στη φριτέζα αέρος φτιάχνουμε σε λίγα μόνο λεπτά τον πιο νόστιμο καλοκαιρινό μεζέ, τους κολοκυθοκεφτέδες.

Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι ένα πιάτο που περισσότερο μας θυμίζει ταβέρνα παρά σπιτική κουζίνα. Σε κάθε καλοκαιρινή έξοδο, είτε είμαστε διακοπές είτε όχι, μια μερίδα κολοκυθοκεφτέδες κι ένα τζατζίκι περιλαμβάνονται σε κάθε παραγγελία και τρώγονται μέσα σε δευτερόλεπτά, με το που ακουμπήσει ο σερβιτόρος τα πιάτα στο τραπέζι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, δεν είναι καθόλου δύσκολο και χρονοβόρο να τους φτιάξουμε στο σπίτι, ειδικά τώρα που τα κολοκύθια είναι στα καλύτερά τους και θα μας βγουν πεντανόστιμοι. Επίσης μπορούμε να διευκολύνουμε ακόμα περισσότερο τη διαδικασία, και να κάνουμε τη συνταγή πιο υγιεινή, ψήνοντάς τους στο air fryer.

Κολοκυθοκεφτέδες στο air fryer / Φωτογραφία: Shutterstock
Κολοκυθοκεφτέδες στο air fryer / Φωτογραφία: Shutterstock

Κολοκυθοκεφτέδες στο air fryer

Υλικά για 20 κομμάτια

  • 1 κιλό κολοκυθάκια, τριμμένα στον χοντρό τρίφτη και στραγγισμένα καλά
  • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο + 1 κ.σ. για το γαρνίρισμα
  • 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 200 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη
  • 8 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί, αλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν και να δημιουργηθεί ένα πηχτό μείγμα. Αν το αποτέλεσμα είναι αραιό και υδαρές προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ή λίγο αλεύρι παραπάνω. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα, να σφίξει. Προθερμαίνουμε το air fryer στους 200°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τον κάδο. Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, λεπτούς και πεπλατυσμένους, και τους τοποθετούμε στον κάδο μέχρι να γεμίσει. Ψήνουμε για 7-8 λεπτά. Τους γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 7-8 λεπτά. Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες ζεστούς με ψιλοκομμένο δυόσμο και τζατζίκι ή σάλτσα γιαουρτιού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tip

Φτιάξτε μια εύκολη και γρήγορη σάλτσα γιαουρτιού ανακατεύοντας σε ένα μπολάκι ένα κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι με χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι, 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο.   

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ