Τα σκορδόψωμα αποτελούν μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές σε ένα τραπέζι.
Συνοδεύουν ιδανικά ένα γεύμα, αλλά και ως σνακ μπορούν να γεμίσουν με διάφορα υλικά, αλλαντικά και τυριά.
Οι παραδοσιακές συνταγές θέλουν τα σκορδόψωμα να φτιάχνονται με βούτυρο και αλεύρι, ωστόσο είναι δύο υλικά που πολλοί αποφεύγουν.
Συνταγή για σκορδόψωμα
Η ιστοσελίδα tn προτείνει μια συνταγή για σκορδόψωμα χωρίς κλασικό αλεύρι και βούτυρο.
Υλικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά
- 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζάνι νερό ή φυτικό γάλα
Προαιρετικά: 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή ρίγανη για γεύση.
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Προσθέστε τα αυγά και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη. Αν είναι πολύ ξηρή, προσθέστε λίγο νερό ή φυτικό γάλα.
- Προσθέστε το φρέσκο ψιλοκομμένο ή σε σκόνη σκόρδο, ανακατεύοντας για να κατανεμηθεί καλά η γεύση.
- Πάρτε μικρές μερίδες ζύμης και σχηματίστε ψωμάκια ή μακρόστενα ψωμιά, ανάλογα με την προτίμησή σας.
- Καλύψτε με ένα πανί και αφήστε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος, ώστε η ζύμη να φουσκώσει.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C και ψήστε τα ψωμάκια για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Μπορείτε να αλείψετε τα ψωμάκια με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο μόλις βγουν από το φούρνο για να ενισχύσετε τη γεύση και την υφή τους.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο