Τα λευκά γλυκά έχουν τη δική τους ξεχωριστή χάρη, ειδικά όταν είναι σε μέγεθος μπουκιάς, όπως αυτά τα πανεύκολα τρουφάκια.
Τα τρουφάκια έχουν πολλά προσόντα. Γίνονται εύκολα και γρήγορα με απλά υλικά και είναι εξαιρετικά απολαυστικά. Γι αυτό μας αρέσει να τα φτιάχνουμε συχνά και να τα απολαμβάνουμε κάθε φορά που μας πιάνει λιγούρα για γλυκό. Στην πλειοψηφία τους είναι σοκολατένια, εννοώ με μαύρη κουβερτούρα ή γάλακτος, με ξηρούς καρπούς, μπισκότα κλπ. Υπάρχουν όμως και αυτά που γίνονται ολόλευκα και είναι επίσης εξαιρετικά. Στη συνταγή που σας δίνουμε τα ντύνουμε με καρύδα και τα αρωματίζουμε με λεμόνι.

Τρουφάκια με καρύδα
Υλικά για 15 κομμάτια
- 350 γρ. λευκή κουβερτούρα, χοντροκομμένη
- 75 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 1 φλ. αμυγδαλόψιχα, χοντροκομμένη
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- μια πρέζα αλάτι
- 1 κούπα αποξηραμένη καρύδα
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα και ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το ξύσμα και το αλάτι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες μέχρι να σφίξει πολύ καλά το μείγμα. Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη καρύδα και με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και πλάθουμε μπαλίτσες (περίπου 30 γρ. η καθεμία). Τις βουτάμε στην καρύδα μέχρι να καλυφθούν καλά και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα ή ταψάκι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.
Tip
Η λευκή σοκολάτα ταιριάζει επίσης με αποξηραμένα φρούτα οπότε μπορείτε να προσθέσετε στη συνταγή ½ φλ. σταφίδες ή κράνμπερι.