Κύθηρα: 3 στάσεις για φαγητό με ντόπια υλικά και αυθεντική γεύση - iefimerida.gr

Κύθηρα: 3 στάσεις για φαγητό με ντόπια υλικά και αυθεντική γεύση

Καψάλι, Κύθηρα / Φωτογραφία: Shutterstock
Καψάλι, Κύθηρα / Φωτογραφία: Shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Η ντόπια κουζίνα των Κυθήρων είναι πολλά περισσότερα από τα διάσημα παξιμάδια λαδιού και το περίφημο μέλι. Αν φέτος βρεθείτε εκεί για τις διακοπές σας κάντε στάση σε αυτά τα τρία εστιατόρια και θα φάτε σίγουρα καλά.

Το Τσιρίγο, όπως έλεγαν παλιά οι Βενετοί τα Κύθηρα, είναι ένα νησί που, αν και μικρό, συγκεντρώνει χαρακτηριστικά αντιδιαμετρικά αντίθετα. Αν το παρατηρήσετε με προσοχή και το γυρίσετε αρκετά θα διαπιστώσετε ότι θυμίζει Κυκλάδες, Ιόνιο, Πελοπόννησο και Κρήτη ταυτόχρονα. Γαλαζοπράσινες νερά, λιλιπούτιες και αχανείς παραλίες, μεσαιωνικά χωριά και γραφικοί οικισμοί, πλούσιο δάσος με πανύψηλα δέντρα, θαμνώδεις περιοχές και σχεδόν άγονα τοπία. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ετερόκλητα στοιχεία που συνυπάρχουν αρμονικά σε μόλις 278 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο bovary.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ